Vendelína

Velmi odlišná kniha od těch předchozích. Je vyprávěna třetí osobou a ne v ich formě, což mě trochu brzdilo při čtení. První půlka je místy čtivá a místy se tam nic nedělo. Potom přišel zlom a rozhodla jsem se ji dočíst.
Zajímavá zápletka. Líbilo se mi, že použila i naši českou aféru a obrovský omyl lékařů. Harriet mi nebyla moc sympatická, ale Zoey, Oliver, Florence a Nell velmi. Holky jsem obdivovala, jak se k té věci postavily. Hlavně Nell.
Konec byl smutný. Nečekala jsem takový zvrat.
Tessiny knížky mám moc ráda, ale tohle byl slabší kousek.

Zmítají mnou smíšené pocity. Na mě byla kniha příliš složitá: děj před nehodou, po nehodě, 1964 a 2003. Zpočátku jsem se úplně ztrácela. Příběh mi přišel spíš smutný než romantický. Vůbec bych tuto knihu neoznačila za romantický román, ale společenský. Byla tam zamíchaná zahraniční politika, milostné dopisy mi nepřišly až zas tak milostné (sama jsem jich několik dostala) a chyběl mi tam humor, alespoň špetka.
Musím ocenit nápad. Dopisy se již nepíšou, když máme všichni internet a mobily. Poštovní známka je dražší, než smska a e-mail. Trochu škoda-dopis přetrval, ale o smsky a e-maily můžeme přijít chybou systému, pokud nejsou na papíře. Potom se mi líbilo psaní. Opravdu hezky napsaná kniha. Bez vulgarismů.
Bohužel jako celek mě nijak neoslovila. Takže k druhému čtení bych se musela hooodně nutit.
Úplně jiná, než Než jsem tě poznala.

A vše je zase jinak.... Měla jsem několik tipů, ale už zase nemám. Ale určití lidé jsou zvláštní. Třeba Suttonin/Emmin adoptivní otec vlastně nemusí být adoptivní, ale pravý. Laurel je divná a podezřelá. Garret to samé. A podle Suttoniných vzpomínek usuzuji, že je naživu. Otázek a domněnek je stále mnoho, a tak se těším na další díl, kde už se snad konečně odhalí alespoň část.
Knížka je opět skvěle napsaná, napínavá.

Začátek ušel, ale od půlky už to celé bylo nudné. Některé věci si odporovaly. Z pohledu Benneta velmi nevěrohodné. Je vidět, že je psané ženskou rukou. Konec očekávaný. Žádná hrůza, ale ne zázrak. Překlad děsný. Průměr. O bod víc, než Padesát odstínů.

Opět skvělé čtení! Jen ta Arie mi leze na nervy. Ostatně, každý máme svou nesympatickou a sympatickou postavu. Kniha byla zase pěkně napínavá. A mé podezření padlo konečně na úrodnou půdu. Jason DiLaurentis a policista Wilden se chovají opravdu divně. A Jenna? Ta je také zvláštní...
Konec otevřený mnohem víc než v předchozích dílech. Je ta holka na konci opravdu ona? Alison???

Zrpvu jsem se nemohla začíst. Postupně mě kniha pohltila. A konec je opět naprosto dokonalý! Pokračuji dál a pomalu začínám tušit, kam se vše bude ubírat. Trochu v tom pomáhá i seriál. Je to jak puzzle: dávat dohromady dílky skládačky dokud do sebe nezapadnou. Zábavné:-)

Tato "vsuvka" se mi líbila nejméně. Pořídila jsem si ji s tím, že se dozvím něco nového a v podstatě se děj motá okolo Vánoc a jak ho každá z nich strávila. Objevují se tam postavy, které vůbec nesouvisí se sérií a navíc na ně nenavazuje. Snad jen úvod, který nedoporučuji číst nikomu, kdo nedočetl všechny 4 díly. Pro mě zklamání.

Oproti prvnímu dílu ještě horší. Prostě nic moc. Opakováné situace. Konec byl ale dobrý. Kdyby to nedopadlo tak, jak to dopadlo, dala bych knížce pouze dvě hvězdy. Za ten konec dávám o jednu víc.

Četla jsem v českém překladu. Oproti knížce Svět mi je dlužný se mi tato líbila méně. Začátek dobrý, měl spád, byla v tom cítit vášeň, láska a pak... Celkem nuda. Děj byl předvídatelný, opakovaly se tam různé situace nebo naopak skoky, kdy jsem si musela spíš domýšlet. Pokračování čtu ze zvědavosti.
A trochu mi vadily jadrné výrazy.

Tento díl mi přišel jak let s mezipřistáním a právě tohle bylo to mezipřistání - člověk ho musí přetrpět, aby se dostal dál.
Přišlo mi to slabé, protože autorka moc dlouho chodila okolo všeho po špičkách. Začíná mi vadit, že se některé udásloti neustále opakují, ale pro čtenáře, který čte další díl s odstupem, se jedná o dobré připomenutí, které však zbytečeně protahuje děj.
Ale KONEC SE POVELD!!! Šokujiící! A proto nedám tři hvězdičky, ale čtyři
Vrhám se po hlavě na další díl:-)

Po prvním dílu mi tento přišel o malinko slabší. Asi tím, že hodně knihy zabírá popisování událostí na Foxy. Opět příjemné a tajemné čtení. Na konci mi opět naskočila husí kůže. Sara Shepard to s napětím docela umí. Kdo je tedy ta tajemná A.??? A kdo vrah?
Bohužel nemůžu dát plný počet, ale hodnotím 4 a půl.

Prvních 150 stran jsem četla v originále a skvělé, ale pak jsem se ztrácela a úplně jsem tomu nerozuměla. Pak mi došlo, proč. I v češtině je těch 150 stran dobrých, ale pak to začalo připomínat směs Stiega Larssona a amerického slaďáku. Bohužel další kniha, která mě trochu zklamala. Četla jsem o něj lepší.

Tak jako Báječné nakupování do kočárku bylo úžasné, tak tohle tedy také nemá chybu. Rebecca je vážně číslo a to, co si dokáže občas navymýšlet...:-) Kniha mě opravdu baví.

Dobrý začátek, skvělá zápletka, ale ten konec byl hrozný. Úplně zkazil dojem z celé knihy.

Knížka mi zpestřila čekání na mimnko. Nasmála jsem se u ní, odreagovala se, oddechla si u ní. Doporučuji všem budoucím maminám.

Netradiční severský thriller, i když místy přitažený za vlasy:-) Ale bavil mě. Některé scény byly opravdu vtipné. Líbilo se mi, jak děj "šlapal", žádná omáčka okolo. Příjemně svižné čtení a kapkou černého humoru.

Trochu strašidelnější pohádka, pěkné čtení pro děti i pro dospělé.

Prostá literatura faktu. Nejlépe bych ohodnotila závěrečný rozhovor.

Nijak zvlášť dobře napsaná kniha, ale svůj účel oddechového čtení splnila. Oproti ostatním dílům má něco do sebe, i když některé dialogy a myšlenky mi přijdou poněkud infantilní a úsměvné.