veronie
![Rumcajs Rumcajs](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/2663/rumcajs.jpg?v=1732478265)
Tato knížka patří k pohádkové klasice. Krásná je jak knížka, tak i večerníček.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/1279/ostrov-duma-key-UIi-1279.jpg?v=1567765647)
Ne každá knížka od Kinga musí být hned od počátku děsivá. Zde to začalo pozvolna, tajemně... Bavilo mě, že to tajemno bylo odhalováno velmi pomalu a čtenář je napnutý jako strunka. Nemůžete se odtrhnout, protože prostě musíte vědět co bude dál. No a jak to tedy bylo dál? Mísil se ve mě strach a také zklamání, že některým postavám, které jsem měla ráda, nebylo dopřáno dožít se konce knížky. Ale tak to mělo být.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Líbáš jako Bůh Líbáš jako Bůh](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21334/libas-jako-buh-21334.jpg?v=1245953874)
Bavil mě styl, kterým byla kniha napsaná. Při čtení jsem měla před očima Evu Holubovou, která bravurně ztvárnila roli Bohunky :) Také jsem se dozvěděla, že správná ženská má mít zadek jako bitevní loď. No co k tomu říct - jsem prostě správná ženská :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čtení o vepříkovi a kůzleti Čtení o vepříkovi a kůzleti](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/4492/cteni-o-veprikovi-a-kuzleti-4492.jpg?v=1232654892)
Milé vyprávění o soužití vepříka a kůzlete. Krásně a vtipně napsáno..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pohádky děda Vševěda Pohádky děda Vševěda](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46782/pohadky-deda-vseveda-HFS-46782.jpeg?v=1560340315)
U knížek od tohoto autora nikdy nemůžete šlápnout vedle. Krásné pohádky. Snad každý má rád Zlatovlásku, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Otesánka a další...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zmizelá Zmizelá](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166298/zmizela-UBe-166298.jpg?v=1427489344)
Dokonale promyšlený a propracovaný plán. Amy byla mistrem psychologie a strategie a psychopat v jednom. Sice jsem kdysi viděla film, ale i tak jsem byla napnutá a čekala, jak bude probíhat vyšetřování, kdy přijde na řadu blázen v podobě milujícího Desiho, i jak to všechno dopadne. Konec nedopadl podle mých představ, ale i tak jsem spokojená. Kniha byla výborně napsaná, napínavá, určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nejkrásnější pohádky Nejkrásnější pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83349/nejkrasnejsi-pohadky-83349.jpg?v=1310934595)
Tento knižní brak jsem dočela až do konce jen proto, že se mi příčí utéct od rozečtené knihy. Nechápu, proč je na obalu knihy jako autorka uvedená Božena Němcová, která nemá s tímto "dílem" pranic společného kromě názvů pohádek. Možná, že zde byla využita pro zvýšení prodejnosti. Jsem znechucená jak dokáže někdo, jako je tomu v tomto případě, zničit tak krásné pohádky. Co se týče hodnocení, je to jasný odpad, ale za hezké obrázky dávám alespoň jednu hvězdu. Doufám jen, že tato upravovatelka ( ne spisovatelka ), se nezaměří na další české pohádky.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Tato kniha patří k těm nejlepším, co jsem četla. Nešlo se od ní odtrhnout. Úžasné, napínavé, skvělý příběh, výborné vykreslení postav i samotného vyšetřování. Jako první jsem viděla film, který mám také moc ráda. Knížka je ale ještě lepší. Kdo ještě nečetl - směle do toho.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Modrý a žlutý vláček Modrý a žlutý vláček](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28149/modry-a-zluty-vlacek-lGI-28149.jpg?v=1424441991)
Knížka, kterou měl v dětství rád manžel. A tak jsem místo jednoho posluchače měla hned dva :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Krtek a kalhotky Krtek a kalhotky](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43300/krtek-a-kalhotky-g9z-43300.jpg?v=1568039425)
Nádherná knížka pro nejmenší. Krásný poučný příběh doplněný o neméně hezké obrázky. Kdopak by si nepřál takové kalhotky...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ať myši nepláčou Ať myši nepláčou](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136911/at-mysi-neplacou-136911.jpg?v=1384398697)
U některých knížek má člověk problém, prokousat se přes nezáživný začátek do příběhu. Což není tento případ. Kniha mě bavila od první stránky až do konce. Zajímavé téma, příběh, postavy, zkrátka všechno.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kráska a zvíře Kráska a zvíře](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19304/kraska-a-zvire-19304.jpg?v=1244662747)
Pěkná knížka, hezké ilustrace a příběh samozřejmně také krásný.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27253/pohadky-z-parezove-chaloupky-kremilka-a-vochomurky-27253.jpg?v=1261038832)
Krásné a krátké příběhy ideální ke čtení na dobrou noc.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mengele - Anděl smrti Mengele - Anděl smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22996/mengele-andel-smrti-3vF-22996.jpg?v=1601105090)
Tato kniha byla pro mě velkým zkamáním. Začátek v pořádku, ale pak se to zvrhlo ve velké množství nezáživných informací a dat. Téma Osvětimi, které všechny jistě zajímá nejvíc, bylo obsaženo velmi krátce. Dalo mi to moc přemáhání, abych knihu vůbec dočetla a prokousala se až na konec.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Popelka a jiné pohádky Popelka a jiné pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106701/popelka-a-jine-pohadky-65aac574ea509.jpg?v=1705690485)
Krásná knížka s nádhernými ilustracemi. Tyto pohádky určitě potěší každé dítko.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kocour v botách a jiné románské pohádky Kocour v botách a jiné románské pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55377/kocour-v-botach-a-ji-55377.jpg?v=1333295607)
Knížka z mého dětství. Některé pohádky nepatří k nejlepším, ale i tak ji mám ráda.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Je pravda, že tahle knížka nepatří k těm nejlepším, ale pro mě je to poklad. Jako malá jsem měla nejradši žertovné pohádky a naopak ty nezáživné jsou bohatýrské..
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dětem Dětem](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26062/detem-sk8-26062.jpg?v=1609322659)
Další z krásných knížek, které jsem jako malá měla ráda a tak ji předčítám a předávám dál.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![O peru ptáka Noha a jiné pohádky O peru ptáka Noha a jiné pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269584/pohadky-bratri-grimmu-hui-269584.jpg?v=1445851694)
Tuto knížku jsem dostala, když jsem byla malá a nedám na ni dopustit. Určitě ještě sáhnem po dalších pohádkách od těchto autorů.