Veronika33 komentáře u knih
Tak túto knihu som si fakt užila, nevšedné prostredie do ktorého je táto séria zasadená, robí príbeh zaujímavejší a výnimočnejší. Aj keď som páchateľa uhádla skôr ako som dočítala, nič na tom nemení, že kniha ma neskutočne bavila. Na ďalšie diely sa už teraz teším.
Tak na túto knihu platí 100%-ne "nesúď knihu podľa obalu", dlho som odolávala tejto knihe, veď povedzme si na rovinu nevyzerá extra lákavo. No musím povedať, že takú pútavú knihu bez hluchých miest som už dlhšie nečítala. Odporúčam všetkým, ktorým sa páčia thrillery alebo detektívky a určite si časom zoženiem aj jeho ďalšiu knihu.
Skvelá záležitosť. Asi som našla ďalšieho obľúbeného autora thrillerov/krimi, mať na knihu čas tak ju zhltnem naraz. Príbeh bol pútavý bez hluchých miest a so skvele vykreslenými postavami. Odporúčam a nutne si musím zaobstarať ďalšie autorkine knihy .
Tak som konečne dokopala a začala čítať ďalšiu krimi sériu (doma ma čakala už niekoľko rokov) a musím napísať, že super. Vyšetrovateľka Kim mi je sympatická napriek netypickému správaniu, príbeh bol dostatočne pútavý a zamotaný, koniec prekvapujúci. Teším sa na ďalšie diely, odporúčam.
Kniha je určite nadčasová a stále aktuálna, ale pre mňa bola veľké utrpenie. Priznávam, že boli pasáže kedy svojou pútavosťou stránky ubiehali jedna radosť. Celkovo však téma, ktorá bola v nej spracovaná bola podaná na úkor pútavosti a vyslovene ma nudila.
Kniha ma aj po 20-ročnom re-readingu veľmi bavila, dej bol pútavý, atmosféra fantastická, postavy sympatické a dobre vykreslené. King opäť nesklamal, jeho knihy ma asi nikdy neomrzia. Odporúčam a tentokrát skúsim aj voľné pokračovanie príbehu.
Toto bola moja prvá skúsenosť s týmto autorom a musím povedať, že až na trošku kostrbatý začiatok, ma neskutočne kniha bavila. Moje obľúbené striedanie dejov z minulosti do prítomnosti zaručovalo, že sa od príbehu len tak neodtrhnem. Super veľmi zaujímavá kniha s množstvom nových informácií.
Toto bola moja prvá skúsenosť s týmto spisovateľom a musím uznať, že ma baví. Dej príbehu sa rozbehol hneď od prvých stránok a pekne pútavo plynul bez nudných pasáží. Bolo zaujímavé ako osudy postáv boli navzájom prepojené, na niekoho by to mohlo pôsobiť až prekombinovane, ale mne sa to pozdávalo. Odporúčam!!!
Kniha ma neskutočne bavila, veľmi pútavý dej a najmä prostredie. Corinne ma však niekedy veľmi vytáčala svojím konaním (na facku ), jednotlivé situácie podávala s nadhľadom a ľahkosťou, ktoré cítila pri písaní knihy, určite však nie v reálnom čase situácií. Mala ťažký život (spôsobený svojou naivitou a ľahkovážnosťou), ale zaujímavý. Odporúčam.
Druhý diel trilógie Silo bol pre mňa sklamaním. Viem, že mal za úlohu objasniť ako všetko vzniklo, ale pre mňa napísaný veľmi nudným nezaujímavým štýlom. Príbeh sa rozbehol a bol pútavejší až v tretej tretine knihy a tú som si fakt užila. No netrpezlivo sa púšťam do posledného dielu a verím, že ten ma zaujme viac svojou pútavosťou.
Táto kniha ma veľmi príjemne prekvapila. Hlavný dej sa odohráva v priebehu 15 dní, ktoré sú však napísané od konca.Myslela som, že kvôli tomu sa to bude ťažšie čítať, ale chybný úsudok, bolo to geniálne,pútavé.100% -ne odporúčam!!!!
Kniha ma v podstate celkom bavila, užila som si však skôr koniec. Trošku mi vadil prvok, kt. sa vyskytoval aj v knihách Dievča vo vlaku a Krvavý pomaranč a to nespoľahlivosť hlavnej ženskej postavy kvôli alkoholizmu. Niektoré scénky sa mi zdali brutálne nerealistické najmä konfrontácie so susedmi a políciou, chápem, že autor chcel nasmerovať vývoj deja správnym smerom, ale chcelo sa to trošku viac pohrať so zápletkou. Napriek tomu môžem knihu odporučiť.
Druhý diel sa mi páčil o trošku viac, najmä dejová linka minulosti Tormoda otca Marsaili. Knihu som si veľmi užila. Spisovateľ ma navnadil na skoré prečítanie jeho kníh, ktoré mám doma naškrečkované už nejaký ten piatok.
Klasická "fieldingovka". Neviem prečo, či tejto autorke trocha nostalgicky nadržujem, ale všetky knihy od nej ma vždy neskutočne bavili a ani táto kniha nebola výnimkou. Dej bol neskutočne pútavý, postavy rôznorodé a dobre vykreslené. No proste moja srdcovka, zbožňujem ju.
Kniha bola zaujímavá čo sa týka príbehu, dozvedela som sa zasa z inej (pre mňa neznámej stránky) čo sa dialo za II.svetovej vojny. Pútavosť príbehu dosť viazla, nakoľko som si nemohla zvyknúť akým spôsobom bola napísaná. Ďalšia kniha, ktorá bola propagovaná ako bestseller, pre mňa však skôr priemer. Asi nebudem úplne fanúšik tejto autorky...
Klasická Joy Fielding pútavý dej, výborné spracovanie a zaujímavo vykreslené postavy. Knihu som si užila a určite si ju ešte zopakujem. Odporúčam.
Veľmi milá, miestami smutná kniha. Kniha zahreje na duši, ale veľakrát aj rozosmeje. Kniha je písaná vo forme listov, čo vôbec nepôsobí rušivo. Na knihu som pozerala skepticky, mala som pocit, že to nebude môj žáner. Opak je pravdou tento nádherný príbeh sa radí medzi moje obľúbené knihy.
Táto séria kníh ma zaujala hneď, ako som o nej počula. Musím však skonštatovať, že knihy budú vhodnejšie pre čitateľov, ktorí nečítajú veľa hororov a duchariny. Pre mňa to bolo trošku poslabšie a miestami pritiahnuté za vlasy, hlavná postava ma skôr vytáčala namiesto toho, aby som jej "fandila". Napriek tomu dám spisovateľke šancu (knihy už naškrečkované doma :D ) a skúsim jej ďalšie tituly.
Konečne som si prečítala originálnu verziu J.Eyre a musím povedať, že napriek pozretým niekoľkým filmovým adaptáciám a prečítaným knižným retellingov tohto diela, som bola prekvapená ako sa príbeh vyvíjal, príbeh Jany som poznala asi len do 1/2 knihy. Kniha ma bavila a napriek tomu, že bola napísaná už dávnejšie, veľmi pútavá.
Moja prvá skúsenosť s tou autorkou a musí povedať, že som prekvapená. Kniha veľmi pútavá, postavy sympatické a veľmi uveriteľné. Aj keď sa hlavný dej v prítomnosti odohráva iba za jediný deň, nevedela som sa od knihy odtrhnúť. Striedanie prítomnosti a minulosti a rôznych postáv ma bavil. Rozhodne ešte niečo od tejto autorky skúsim.