Slib mlčení přehled

Slib mlčení
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217989/bmid_slib-mlceni-00P-217989.jpg 5 945 945

Za mrazivé zimní noci je nalezeno tělo mladé dívky. Vyšetřování vraždy se ujme Kate Burkholderová, šéfka policie v městečku Painters Mill v ame­rickém Ohiu. Už v Kateině dětství se udála série vražd, kterým se tato nápadně podobá. Dokonce i Kate sama se tehdy stala obětí útoku vraha. Sice přežila, ale jeho důsledky ji donutily vystoupit z místní skupiny Amišů, mírumilovné farmářské komunity, z níž pochází. A nyní to vypadá, že se vrah vrátil. Kate je odhodlaná případ vyřešit, k tomu však potřebuje pomoc své rodiny. Podaří se jí ochránit občany města a přitom si uchovat temné tajemství, které by ji mohlo zničit?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

Sworn to Silence, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slib mlčení. Přihlašte se a napište ho.

zuzi.cte
18.10.2024 5 z 5

Tato kniha mi byla doporučená paní knihovnicí a musím říct, že se trefila do mého vkusu.

Jedná se o detektivní thriller, napínavý a plný zvratů, kdy mladá vyšetřovatelka vyšetřuje brutální vraždy v rodném městečku. Ona sama má tajemství, které se nikdo nesmí dozvědět, jinak by ji to zničilo. Líbí se mi i zajímavé prostředí amišů, kdy jsem se okrajově dozvěděla i něco o jejich způsobech života a mentalitě. Kniha se moc dobře četla, byla hezky napsaná, počet postav tak akorát, aby se daly zapamatovat a člověk se neztratil. Hlavní hrdinka mi nebyla nesympatická, ale nebyla i sympatická, nevadila mi, ale byla taková odměřená. Ale asi jako bývalá amiška, pacifistka a ke všemu žena velitelka musí být drsná, odměřená, stručná, ale jde vidět, že na stanici ji mají podřízení rádi, váží si jí a respektují jí.

Kniha se mi opravdu líbila, tak jsem se pídila po tom, co ještě spisovatelka napsala a zjistila jsem, že toto je série „Případy Kate Burkholderové“ a má to 15 dílů. Toto byl první z nich. Protože tento zločin byl vyřešen, předpokládám, že půjde o volnou sérii a každý díl bude mít samostatný příběh a postupně budeme sledovat vývoj života detektivů.

Blanka586
29.08.2024 5 z 5

Perfektní! Od začátku do konce napínavé, perfektně napsané, jsem nadšená, že jsem objevila skvělou autorku a těším se na další díly!

Sančez
14.08.2024 5 z 5

Miluji tuhle sérii, ale začla jsem číst od pátého dílu. První čtyři díly tenkrát už nebyly k sehnání. Slib mlčení jsem poslouchala jako audioknihu a opět nezklamal. Bylo to úžasné Kate Burkholderovou a Johna Tomassetiho naprosto zbožňuji. A viděla jsem i film a ten byl taky skvělý škoda jen že skončili u prvního dílu.

Kniha Slib mlčení v seznamech

v Přečtených1 215x