Modlitba za mlčení přehled
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností civilizace. Oto větší šok vyvolá, když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl. Někdo zavraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případ je svěřen náčelnici místní policie Kate Burkholderové...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Pray for Silence, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modlitba za mlčení. Přihlašte se a napište ho.
Velmi, velmi povedená série. První díl mě absolutně nadchl, tento byl o trošičku slabší, ale i tak jsem se nemohla odtrhnout. Hodně drsný a napínavý děj, sympatická hlavní hrdinka, která si nese trauma z minulosti, což je už taková klasika a začínám si na to zvykat. Knih od autorky je přede mnou ještě hodně, mám se na co těšit.
Už ani prvá časť ma nejak extra nenadchla, ale bola som zvedavá na druhú, že či sa to nezlepší. Ale veľmi nie. Akože číta sa to dobre, prípad je zaujímavý, vyšetrovanie tiež celkom logické... ale najväčší problém mám s Kate. Jej neustále myšlienky na to, čo v minulosti spravila a prečo musela opustiť amišskú komunitu mi už dosť liezli na nervy, naozaj tam boli príliš často. Taktiež jej skoro priateľ Tomasetti je až príliš zvláštny a jeho linka mi prišla v príbehu dosť navyše. Aj keď vyšetrovanie bolo fajn, tak tentokrát som vraha uhádla hneď, ako sa objavil na scéne a potom som len čakala, že kedy to dôjde aj Kate. Úprimne si nie som istá, že či chcem v sérii pokračovať. Amišská komunita a kultúra sú veľkým lákadlom, ale tá Kate ma naozaj hnevá. Možno po nejakom dlhšom čase sa k sérii ešte vrátim.
Kniha Modlitba za mlčení v seznamech
detektivní a krimi romány zneužívání tajemství brutalita plánovití, inteligentní vrazi amišové
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Kniha měla od prvních stránek spád. Nemohla jsem přestat číst, chtěla jsem se dozvědět, kdo mohl spáchat takovou zrůdnost. Jestli se tohle děje ve jménu peněz, těmto lidem není nic svaté. Myslím si, že děti Amišů nejsou na tyto hrůzy světa připraveny, Mary byla tak mladá a naivní a kvůli tomu byla vyvražděna celá rodina. Kate a John si snad dokáží k sobě najít cestu.