Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Dobří sousedé Dobří sousedé A.J. Banner

Tak toto bol prepadák na plnej čiare. Zbytočne veľa postáv, minimálne polovica nemala v knihe hlbší význam a iba semtam bola spomenutá a ja som si lámala hlavu, kto to sakra je. Dej sám o sebe veľmi ubohý, neviem či bol problém v spisovateľke či prekladateľovi, ale to sa proste nedalo čítať, ako by to písalo dieťa na prvom stupni základnej školy. Celkom som sa na knihu tešila, bola však pre mňa sklamanie.

09.09.2020 2 z 5

Následníčka Následníčka Kiera Cass

Tak toto sa fakt nepodarilo. Postavy zväčša veľmi nesympatické, celkom povrchné... Obrátená selekcia už nefungovala.Myslím, že autorka urobila chybu, že neskončila Prvou. Dosť ma to sklamalo, zbytočná kniha. Odporúčam čítať iba prvé tri diely.

13.05.2020 2 z 5

Prvá Prvá Kiera Cass

V poslednej časti Selekcie bolo citeľne viac politiky a bojov s rebelmi. Celkom dobré ukončenie, len ten vzťah medzi Americou a Maxonom fakt čudný, klasické klišé milujú sa, nie sú si svojimi citmi istí...stále stále dokola. Koniec bol už trošku moc, ale ako celok celkom dobrá séria, ale na druhé čítanie to už nevidím.

13.05.2020 4 z 5

Nezatváraj oči Nezatváraj oči Linda Green

Tak toto ma fakt dosť bavilo, presne môj štýl. Prelínanie deja a postáv podporilo pútavosť knihy, postavy zaujímavé. Koniec sa mi však zdal už trošku prekombinovaný, taký nasilu. Napriek tomu sa mi kniha páčila a určite si od tejto autorky niečo prečítam.

25.03.2020 4 z 5

Jana Jana April Lindner

Zo začiatku ma príbeh chytil a fakt som si ho užívala. No po asi polke sa to úplne zvrhlo, na naivnú young adult lovestory. Niektoré situácie sa postupne vyvíjali, iné na 2 stranách boli ukončené, strašne chaotické, ako keby to písali dve rôzne osoby. Správanie postáv bolo veľmi, ale veľmi nereálne až to bolo k smiechu. Kniha nebola úplne zlá, ale tie chaotickejšie časti príbehu dosť ublížili.Slabota.

17.02.2020 2 z 5

Ta, jež čeká Ta, jež čeká Daniel Polansky

Tak som túto sériu úspešne dobojovala. Tento diel bol zasa o trochu slabší ako predchádzajúci. Dej bol jemne depresívnejší a zasa kopec postáv s čudesnými menami. Opakoval sa Správcov vzorec správania, že svojimi intrigami vyvolával konflikty medzi postavami.Najviac ma dojal fakt, že v anotácií bola spomínaná jeho bývala láska, ktorá ho zradila, ale reálne v deji figurovala na max. 4 stranách. Som rada, že som sa prekonala a sériu dočítala, ale už ju rozhodne čítať opäť nebudem.

17.02.2020 3 z 5

Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Neznášam keď niekto porovnáva knihy s filmami, ale... musím uznať, že kniha je o dosť nezáživnejšia ako film (aj keď sa v dosť veciach líši od knihy). Nepreháňam ak napíšem, že skutočné vtipná sa mi v knihe zdala asi len jedna scénka. Takže za mňa trošku sklamanie.

26.12.2019 2 z 5

Triaška Triaška Maggie Stiefvater

Kniha ma nezaujala, nudila. Určite je vhodná cca do 12-13 rokov, pre starších čitateľov už musí pôsobiť naivne, detinsky. Škoda.

06.05.2018

O čem mluvíme, když  mluvíme o Anne Frankové O čem mluvíme, když mluvíme o Anne Frankové Nathan Englander

Nečítanie anotácií sa mi stalo pri tejto knihe osudným. Nakoľko názov je trošku viac zavádzajúci. Poviedky ako také sa dali čítať, ale nejako zvlášť ma nezaujali až na 2-3. Druhýkrát čítať ju však už nebudem.

14.03.2018 2 z 5

Dcera někoho jiného Dcera někoho jiného Amy Gentry

Kniha na mňa zo začiatku pôsobila, že ju pretrpím, ale po slabších cca 20 stranách, to bola jedna pútavá jazda. Knihu som si užila, veľmi dobrý thriller. K rýchlejšiemu plynutiu deja dopomohli krátke kapitolky a striedanie postáv a času. Odporúčam, skvelé!!!

14.03.2018 4 z 5

Tweetni mi! Tweetni mi! Sarra Manning

Aj keď kniha nie je určená pre moju vekovú kategóriu, neskutočne ma bavila. Knihu som prečítala na jeden záťah, príjemná oddychovka. Odporúčam!!!!!!

28.01.2018 4 z 5

Pohrobci zla Pohrobci zla Nicolas d'Estienne D'Orves

Zo začiatku som nevedela vnoriť do deja, nakoľko bol trošku neprehľadný, neskôr som sa však nevedela odpútať. Tématiku 2.sv.vojny som si užila, kniha bola neskutočne zaujímavá. Odporúčam si ju prečítať, stojí za to.

14.01.2018 4 z 5

Hra kurtizán Hra kurtizán Siegfried Obermeier

Knihu som odložila, veľmi chaoticky písaná, vôbec ma nevtiahla do deja. Tento spisovateľ nebude môj šálok kávy!!!

23.11.2017

(Ne)obyčejný kluk (Ne)obyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Kniha sa mi neskutočne páčila a chytila za srdiečko. Príbeh Auggieho ma dojala, bol neskutočne pútavý, isto si ho opäť prečítam. Odporúčam prečítať!!!

20.10.2017 5 z 5

První láska První láska James Patterson

Kniha mi pripadal ako knihy Amy a Roger na cestě a Na vine sú hviezdy dokopy. Až na to, že to bolo veľmi chaoticky, povrchne písané a pre mňa nezaujímavo. Kniha sama o sebe by nebola zlá, ale keďže je určená mladším čitateľom, som ju skôr pretrpela. Najviac mi vadili nereálne scény ala všetko je brnkačka.

06.09.2017 2 z 5

V pasti V pasti Michael Northrop

Ajaja......anotácia sľubuje veľa, ale samotná kniha je v podstate o ničom. Myslela som si, že to bude napínavá kniha plná zvratov, ale opak je pravdou v knihe sa v podstate nič nedialo. Koniec bol, neurčitý a veľmi slabý. Táto kniha bola krok vedľa, slabota.

03.09.2017 2 z 5

Závist Závist Anna Godbersen

Kniha stále v podobnom duchu ako predchádzajúce diely, veľmi pútavá so zaujímavou dejovou linkou. V tejto časti mi niečo chýbalo, ale stále sa to neskutočne dobre čítalo. Teším sa na záverečný diel tejto tetralógie.

03.09.2017 4 z 5

Intriky Intriky Anna Godbersen

Druhý diel som si užila snáď ešte viac ako prvý. Táto séria ma fakt baví, vrelo odporúčam. Určite ju nebudem čítať iba raz.

03.09.2017 5 z 5

Temné diery Temné diery Carrie Ryan

Tento diel bol opäť veľmi pútavý, hltala som stránku za stránkou. Trošku sa mi nepáčilo prostredie kde sa dej odohrával, ale to nič nemenilo na tom, že to bola perfektná kniha zombie žánru. Milujem túto sériu, určite si ju ešte niekedy prečítam. Odporúčam zombie nadšencom.

29.08.2017 4 z 5

Les kostí Les kostí Carrie Ryan

Kniha ma veľmi bavila, bola pútavá a tento žáner fakt môžem. Námet mi trošku pripomínal film Vesnice (obľúbený). Teším sa na ďalšie diely, spracovanie slovenskej verzie knihy je fakt pekný.

29.08.2017