veronika6Y4R komentáře u knih
Heřmánkové údolí, za mě dobré. Většinu knih čtu jedním dechem a zde tomu nebylo jinak. Je to poválečná doba, byla těžká a pokud si chtěl někdo zachovat rovnou páteř musel být silný, stejně jako hrdinka románu. Od autorky jsem následně četla knihu Hlas Kukačky, není rozdíl ve stylu psaní, ale v tématu. Obě knihy jsou založeny na ženských hrdinkách, ale zatím nemám potřebu se ke knize vracet.
Knihu jsem dala, ale na třetí pokus. Mám moc ráda téma druhé světové války a holocaustu. Někdy příběh hezky plynul, jindy se táhnul. Čtenář se opravdu musí oprostit od historických faktů, zapomeňte na mapu a tok řek, kdo byl v Terezíně zapomeňte, co jste se dozvěděli. Prostě nechte slova plout a sním i příběh. Je to jeden z mnoha slátaných příběhů, které se odrážejí od skutečnosti, ale informace bych zde nečerpala.
Kniha není špatná, příběh je krásný pro každého kdo potřebuje utěk. Ale myslím, že tam zbylo moc tajemství.
Hezky zpracované téma, jak se stal holocaust stigmatem a zatížením pro další a občas nic netušící generace. Myslím, že krutá láska je přirovnání. Trochu mi vadilo písmo a zarovnání textu, bylo pro mě jako čtenáře rušivé, ale příběh je zajímavý a hezky zpracovaný.
(SPOILER) Knihu jsem odlozila na 120 stránce. Pro mě velké zklamání, popis knihy slibuje zajímavý pohled z druhé strany, bohužel linka příběhu se neustále ztrácí v přehršel slov popisu úplně všeho :(. Asi jsem čtenář, který má rád jednodušší dějovou linku.