VeronikaK85 komentáře u knih
Moc hezký příběh, dobře se četl. Ale o trošku víc se mi líbila Drakova přísaha, byla napínavější a možná i kvůli větší návaznosti na Školu noci. Zajímalo by mě, co bylo s Lenobií potom...
Sice jsem ještě nečetla Černého markýze, ale tenhle popis odpovídá knize Falešné zásnuby, a to jak dějem, tak hlavními postavami. Mimochodem docela podařené dílko.
Jak je obvyklé u této autorky, jde o napínavý příběh, který se skvěle čte a čtenáře úplně pohltí.
I když jde o historickou monografii, je psaná velmi čtivým stylem, trochu jako historický román.
Nikdy jsem nic tak strašného nečetla. Je pravdou, že českému dějepisectví se jen tak nějaká kniha nevěnuje, ale tohle se opravdu číst nedá. Spousta nepodstatných vycpávek, na dvě stránky tak jedna věta, která má co říct. A ten sloh! Jedna věta rovná se odstavec. No prostě nečitelné. Stačí přečíst stránku a člověku začne padat hlava a klížit se oči. A podotýkám, že ta knížka má přes tisíc stránek. Když u každé druhé usnete, jak to může vypadat!
Obvykle podobné romány přečtu jedním dechem, ale do tohoto ne a ne se začíst. Ani sama nevím proč, snad je to šroubovaným slohem, ale těžko říct. Knížku jsem prostě odložila, nedočtenou.
Kniha byla opravdu úžasná. Nejdřív jsem viděla film (a i ten se mi moc líbil), a pak jsem narazila v jednom malém antikvariátě na knihu. Nadchla mě a pohltila, přečetla jsem ji v rámci svých časových možností rychle. Je to skvělá knížka, zejména pro děti, ale potěší i takového dospělého milovníka fantasy a pohádek.