Vik40 Vik40 komentáře u knih

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Čtivé, jako všechny "Bryndzovky".
Ale na můj vkus trochu "přegejováno". Je to asi poplatné autorovi.
Děj je rychlý, kniha nudit nebude asi nikoho. Postavy mají vývoj a navazují na předchozí díly, nicméně, kdo sáhne po Bryndzovi poprvé na tuto knihu, nebude mu vadit, že začíná třetím pokračováním. Líbila se mi, ale na plný počet * to u mne nebude.

24.11.2021 3 z 5

Ukaž mi Ukaž mi Marcel Moss

Není to "můj šálek kávy", ale asi snese označení erotický thriller, který popisuje nebezpečí internetu a jeho navázání do našeho podvědomí.

16.10.2021 3 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

čtivé s dynamickou poslední třetinou knihy. Opravdu snese srovnání se všemi severskýni detektivkami.
Poslední hvězdičku jsem si nechal pro delší trochu pomalejší úvod a množství použitých postav (ale vyznat se v nich v pohodě dalo :-) )

05.10.2021 4 z 5

Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Mně kniha nesedla :-(
Číst se dala, ale postupně se mi míchaly děje a lehce ztrácely souvislosti.
Znovu do ruky bych si ji opravdu nevzal.

06.09.2021 3 z 5

Lars pod palbou Lars pod palbou Daniel Gris

D.G. nezklamal :-)
opět dynamická kniha s pro mně příjemným humorem, zajímavou zápletkou.
Velmi dobře se čte.
PS, v knize jsem si dal asi 6 záložek pro opětovné přečtení vybraných pasáží :-) Dal bych i i hvězdičku víc, ale nějak to nejde.

17.03.2021 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Líbilo, ale nenadchlo.
Dějově zvláštní, zajímavé, ale trochu jsem se do čtení místy nutil.

10.03.2021 3 z 5

Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Obvykle 5* nedávám. Ale tady MUSÍM.
Velmi lidská kniha se zvláštním příběhem.
Opravdu doporučuji přečíst.

28.01.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Bryndza nezklame - I druhý případ s Kate Marshallovou je napínavý dobře se čte. Doporučuji.

23.01.2021 5 z 5

Lars útočí Lars útočí Daniel Gris

Za mne plný počet.
Nadhled a humor, který mi prostě sedí a těším se na další stránku knihy.
Když se ohlédnu za dějem, tak až mrazí, při představě, že je to možné realita.....

13.10.2020 5 z 5

Kvazi Kvazi Sergej Lukjaněnko

Tohle není a nebude můj šálek kávy.
Po 1/3 knihu opouštím.

21.08.2020 1 z 5

Ohnivá brána Ohnivá brána Steven Pressfield

Jednoduše - historie. I když o bitvě samotné je tam jen pár desítek stran. Ale příběhy, prostředí a zvláště přístup Sparťanů k výchově, odpovědnosti a sounáležitosti je popsán detailně, krásně a citlivě.
Líbilo se mi to celé.

08.08.2020 4 z 5

Katova dcera Katova dcera Oliver Pötzsch

Historická skorodetektivka. Moc komplikovaný až ujetý závěr. Jinak číst se dala, ale jestli půjdu do dalšího dílu, zatím nevím. Takže asi takto.

03.04.2020 3 z 5

Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

Vtipně napsáno. Místy i s velmi příjemným napětím. Poslední hvězdu ubírám za konec knihy. James Bond by se nestyděl.

24.02.2020 4 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Kniha se čte snadno a dobře. Místy je sice moc detailní, ale hezky spojuje celý průřez životních etap několika generací, boje, lásky, starosti, přístup k životním trablům. Zajímavě jsou podány ženské role románu. jedinou nevýhodou hodně dobré knihy je její délka :-) Já čtu pomaleji, tak jsem měl na jeden a půl měsíce vystaráno.

12.02.2020 4 z 5

Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Lars je prostě Lars.
Humorně napsaná detektivka ze života. Děj slabší, než v prvním díle, ale humor perfektní :-) Kdyby nic jiného, tak jen ten styl psaní stojí za přečtení.

23.12.2019 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Kniha s napětím. Prostě "Bryndzovka", co opravdu stojí za přečtení.
Napětí, neztratil jsem se v ději, hezky napsáno a je to jiné, než dřívější knihy s Erikou.
I bych dal o hvězdu více :-)

15.12.2019 5 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Pro mne - typická Rowlingová - obšírné líčení detailů na zbytečných X stránkách.
Přečetl jsem celé, nepřeskakoval, ale tendenci k přeskakování jsem tady opravdu měl.
Zápletka OK, děj má logiku i náboj, ale víckrát si knihu nepřečtu. Nebude patřit k těm, ke kterým se rád vracím.
Navíc čtvrtý příběh C.Strika - je asi podle mne nejslabší ze všech. Takže i proto jen 3*.

29.11.2019 3 z 5

Řezník Řezník Jennifer Hillier

Dynamický začátek knihy, ze kterého mrazilo. Trochu komplikovaně psané, ale opravdu se kniha čte dobře, O hvězdu méně jsem dal jen s ohledem na závěr knihy.

01.11.2019 4 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Trochu zklamání. Moc politizované prostředí, víc zamotané než obvykle. A závěr - přestřelený.
Nicméně, čtení mně bavilo, ale na plný počet hvězd to opravdu není. Kdyby to šlo, dal bych tak 75%. (3,8 *)

16.10.2019 4 z 5

Byly tady, a už nejsou Byly tady, a už nejsou Haylen Beck (p)

Za mne - plný počet hvězd. Hezky napsáno, bez zbytečných kudrlinek - neměl jsem ani trochu tendenci přeskakovat text. A měl jsem ze čtení radost. Takže doporučení k přečtení každému, kdo má rád thrillery s trochou psychologie.

01.10.2019 5 z 5