vikimi komentáře u knih
Skvostné dílo, tolik mě pobavilo :)
Tím, že jsem nejdříve viděla původní seriál s Medřickou, Rosůlkovou, Cupákem a dalšími skvělými herci, knížku jsem si vychutnala o to víc, protože jsem si k jednotlivým postavám přiřazovala vzhled a hlas herců. Velmi pěkně napsáno, zábavně a mnohdy i reálně. Nádhera!
Tahle knížka nezklamala, opravdový skvost :)
Nádhera, v posledním díle jsem se na rozdíl od předešlých části dočkali mnoha zvratů a akce. Bylo to krásné a mě jen mrzí, že to tak brzy skončilo.
K Emmě se určitě zase brzy vrátím, velmi příjemné a povzbudivé čtení :)
Konec je dobrý ve všech ohledech, zlo nezůstalo nepotrestáno a hodní lidé došli svého štěstí. Tak snové a přeci krásné!
Ze začátku nádherné, potom nic moc a nakonec mě to zklamalo a a ni pořádně nebavilo. :/ Bohužel a to takhle kniha vypadala tak slibně! :(
Začátek se mi docela ještě líbil, ale potom se mi znechutily všechny postavy. Hlavně Lucas. Asi 30 stránek před koncem už jsem nedokázala souvisle číst a jen jsem knihu prolistovala do konce, jen jsem se utvrdila v tom, jak moc mě to nebaví a jak moc mi to přišlo nereálné.
Nazvala bych to úletem, ale vím, jak je těžká nejen časově něco spáchat, proto jen řeknu, že zřejmě autorce nevyšel záměr! :/
Autorka se tématu zhostila moc pěkně. Knížka byla čtivá, založena na hlavních prvcích Jany Eyrové a v některých pasážích velmi podobná a výstižná.
Bylo to moc hezké až do scény, než se Jane s Nicem měli vzít. Od té doby mě to nebavilo, šlo to z kopce a přišlo mi to její chování - i když to bylo myšleno jako skutečná Jana E., kde Jane od Rochestera uteče - nelogické, divné. Asi bych byla lepší, kdyby se v téhle chvíli odchýlila od předlohy - aspoň pro mě!
Tím mě to zklamalo. Do pasáže, než se vezmou bych si knihu přečetla ještě jednou, ale jinak bych ten zbytek znovu číst nemusela.
Nakonec jsem si dočetla poznámku od autorky, která se snažila dovést čtenáře zpátky k Jane Eyrové, to je dobrá myšlenka. Zajímavě i uskutečnitelně zavedla děj do Ameriky 21.století, ale od té svatby - jak už jsem řekla - mi to vůbec nesedlo!
Moc pěkné, nikoliv kýčovité dílo, které bylo i velmi čtivé a příjemně plynoucí. Na konci jsem se dočkala mírného dramatu, ale konec dobrý všechno dobré.
Jase jsem si se Sam zamilovala, i když mi byla cizí její nerozhodnost. Určitě má člověk pochyby, když jde o rodinu, ale je snazší ublížit sobě než druhým, protože potom neseme následky za cizí neštěstí, což je tak svazující.
Moc pěkná knížka. Určitě doporučuji! I ta obálka se povedla. CooBoo vydává skvělé publikace, v tak hezkých obalech :)
Tak s Jakem jsem to čekala, ale ten konec se mi nelíbil. Nelíbil se mi ani popis boje proti Nejstaršímu ani to jak se ze všech najednou stali strašní mírumilové.
První dva díly mě hodně bavily, i když vždycky se tam našlo něco, co pokulhávalo. No a ty poslední dva, s těma to šlo trochu z kopce. Taková amatérská série, podle mě.
Ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla :)
Pěkné, ale předchozí díly mi přišli lepší. Tohle se moc táhlo a navíc jsem postavám často i nevěřila, snad bude poslední díl lepší :) a krásně završí celou sérii!
Podobné knížky nerada čtu, protože mě vývoj doslova rozčiluje, ale k téhle publikaci jsem se dostala více méně náhodou a tak jsem si řekla proč ne.
Mildred byla bohužel slabá, málo rázná a nechala sebou většinou zametat. Podle mě jsem jako čtenář byla od začátku tlačena k odporu k postavám. Nejdříve to byl Bert, když ho Mildred vyhodila, potom - dle mého nechutný Wally, následně Monty, Veda, opět Wally, (paní Gesslerová) a pak opět Veda a Monty.
Postupně Mildred všichni ubližovali...ona sebou nechala mávat, oni se jí posmívali. Přišlo mi to smutné, ale pravdivé. Její láska k Vedě byla až příliš neochvějná, pouto k ní slepě vynucené.
I paní Gesslerová mě zklamala nebo Bertova přítelkyně.
Vlastně příběh skončil, tam kde začal, akorát ve všech zúčastněných zanechal hluboké šrámy.
Nevím, jak knížku hodnotit. Co mě bavilo byly ty počty dolarů za koláče, všechno přesně vypočítané, sesumírované. K Mildred ty koláče vyloženě patřily :)
Připouštím, že někdy mi děj přišel těžko představitelný a někdy i pokulhávám na reálnosti, ale přesto jsem si příběh vychutnala.
Taková nenucená oddychovka s lehkou zápletkou :)
Zpočátku se mi do knihy moc nechtělo, obal knížky mi přišel takový nijaký, bez fantazie, podobný těm nehezkým, co mají upíří deníky, ale pak jsem se začetla.
U knížky jsem se nejen pobavila, ale také si příjemně odpočinula. Mám najednou skvělou, pohodářskou náladu a moc se těším na další díl.
Je pravda, chvílemi to bylo takové přeslazené, trošku moc holčičí, ale já si to přesto užila :)
Moc příjemná knížka.
Co se mi hodně líbilo a co bych opravdu vyzdvihla, byl popis celého příběhu z pohledu hlavní hrdinky Sam. Což bylo fajn, nebylo to vůbec nudné a chvílemi hodně výstižné a vtipné. Určitě doporučuji :) Samozřejmě, že to není knížka, která nějak zásadně duševně obohatí, je to spíš poctivá oddechovka se zamilovanou tématikou. S postavami jsem neměla nejmenší problém, obzvlášť Nadine mi přirostla k srdci!
Knížka se mi moc líbila, hlavně začátek, kde se Lucas s Helen "oťukávali".
Konec samozřejmě zůstal otevřený a já se moc těším na zbylé dva díly.
Jak jsem se tak dívala na anotaci druhého dílu, mírně mi zatrnulo, protože já jsem rozhodně proto, aby se Helen dala dohromady s Lucasem, na druhou stranu uvidíme, jaký bude Orion :)
Hlavně si přeju, aby trilogie skončila dobře :) nechci žádné špatné konce, to se k tomuhle žánru nehodí!
Nápad byl hodnotila jako velmi zdařilý, ale to zpracování mě vůbec neoslovilo. Dočetla jsem to, abych viděla, jak to dopadne. Louovo chování mě vytáčelo téměř na každé strance a ani na konci jsem si nepoplakala, nepřišlo mi to ani trošinku dojemné.
Knížku jsem si půjčila více méně náhodou, takže už vím, že do podobných vod se pouštět nebudu.
Nejvíc absurdní mi přišel ten první příběh s krocanem. Tak nereálný.
Takhle kniha pro mě byla bez debat velký oříšek.
1. Začetla jsem se strašně rychle a přišlo mi zajímavě pojatá ona vlastní sebevražda u Eureky. To hodnotím s nadšením, autorka se tam dle mého dobře předvedla :)
2. Někdy jsem měla dojem, že je kniha psaná pro děti, vysloveně pro nejmenší publikum, občas se kniha vyznačovala takovou prostou naivitou a slabostí. To bohužel patří mezi vady na kráse, které jsem objevila.
Některé pasáže byly krásné, příjemné a krásně vystihnuté. Eureka se mi na některých stránkách tak moc zamlouvala, jindy mi přišla zmatená nebo aspoň já z ní zmatená rozhodně byla. Také se moc opakovala její nerozhodnost a celkově zaseknutý stav.
Ander mi sedl svojí tajemností a zvláštním vzezřením. Brooks - no ten už se mi od začátku nelíbil a nepůsobil mi jako kamarád, choval se moc majetnicky a neuvolněně.
To, jak Ander Eurece všechno vysvětluje(na konci) nebo, jak Eureka vzpomíná na matku, všechny tyhle pasáže byly zdařilé.
Konec, prvního dílu mi bohužel přišel opět hodně nereálný a spíš pro dětské publikum.
Nevím, z knihy mám tolik dojmů, ale ten hlavní závěr je asi takový:
Moje nadšení neupadalo, spíše klesalo a vzdouvalo se jako na grafové křivce. Někdy jsem se ohromně bavila, jindy jen četla věty jdoucí za sebou. Knížka mě asi i trošku zklamala.
Mám však v plánu pustit se do dalších dílů, abych viděla, jak se příběh bude dál linout a samozřejmě na konec. Překvapí autorka? Uspokojí některé mé zatím nedobyté části čtenářské duše?
Slza mě neodradila od čtení, ale v mých očích umístila autorku s napůl zdařilými Anděli na nižší příčku, než kterou v mých očích doposud zastávala.
Hold něco nám sedne, jiné ne. Když vidím pod sebou ty ódu pějící příspěvky, ptám se sebe pořád dokola: Opravdu Ti to tolik nesedlo!?
Nebylo to špatné, ale k tomuhle dílu se asi nevrátím.
P.S. Omlouvám se za chaotičnost mého komentáře, tohle je jedna z mála knih - možná i jediná kniha - u které si z - mě neznámého - důvodu nedokážu vytvořit nějaký souhrnný názor a ohodnotit knížku lehce čitelnou nálepkou....
Kniha mě neoslovila...styl koncepce mi nesedl, ale jinak námět zajímavý :)
Tak tuhle knížku jsem si parádně užila. Začetla jsem se do ní téměř okamžitě, ležela jsem v teplé posteli a vychutnávala si slovo od slovo.
Jsem přímo nadšená a srší ze mě dobrá nálada. Tak zbožňuji, když mi knížka vyloudí trvalejší úsměv na rtech -(a ne jako například knižní série Divergence, kvůli té jsem akorát plakala) -.
Nemůžu se dočkat dalšího dílu a doufám, že knížka dopadne dle mého očekávání, protože Aspenovi jsem fandila jen prvních pár stránek, ale samozřejmě chápu autorčin záměr. Bez milostného trojúhelníku by to nebylo ono.
Fandím Americe a Maxonovi. Asi se samou radostí a nadšení pustím do knížek v angličtině.
Všem určitě doporučuju. Nádherná, klidná a usměvavá, samozřejmě taktéž zamilovaná oddechovka od obyčejných starostí a problému :)
Dala bych klidně i víc hvězdiček, hold maximum je jenom 5 :)
Pěkný díl, téměř srovnatelný s prvním, i když ten byl zdá se nejlepší :)
Něco se mi na knížce líbilo, jiné bych naopak vyškrtala. Knížka měla zajímavý příběh, ale to, jak se spisovatelka v některých pasážích vypořádala s milostným trojúhelníkem vlastně čtyřúhelníkem Melanie, Jared, Wanda a Ian mi nepřišlo logické, nýbrž moc vypjaté a vykonstruované.
Film byl pěkný, ale pro lidi, co nečetli knížku zřejmě trochu chaotický a scénami nenávazný.
Konec bych hodnotila jako velmi špatný, není špatné dočíst se pěkných konců na rozdíl od spisovatelky Rothové, na druhou stranu tohle bylo přehnaně idylické. Nešla by nějaké střední cesta? Jak pro Meyerovou tak pro Rothovou? To by se mi líbilo víc, nezbývá než si konec v mysli přepsat dle svého :)
Ale dalo se až na kýčovitý konec :/ to mě zklamalo a pak pasáže z pohledu Jacoba jsem přeskakovala, to mě vůbec nebralo, ale co, všem se autor zavděčit nemůže :)