vikimi komentáře u knih
Velmi povedený příběh se zajímavým dějem :) Určitě doporučuji!
Taková příjemná oddechovka, člověk od toho nemůže moc očekávat, je to poblázněné láskou, občas trochu přehnané, malinko snové a hlavně odpočinkové! :)
Opět pěkný čtivý děj. Do Molly jsem se zamilovala a jejího zničeného života - promrhaného ve vězení - mi bylo líto.
Do posledních stránek jsem se jen mohla domnívat, kdo je skutečným vrahem. Bylo to opravdu nečekané :)
Kniha má hezký příběh, chvílemi i dojemný a ukazuje, jak si s námi život i my s ním zahráváme, ale je to edice Harlequin, takže je to zase moc idylické - hlavně ten konec a potom, jak se spisovatelka rozepisuje se scénami mezi Honor a Davidem, to bylo až příliš popletené a občas zamotané, přehnaně kýčovitě romantické a hlavně ta slova jako mohutný, mužný....to je prostě brak v literatuře - aspoň pro mě!! To se mi nelíbilo. Jednou mi to stačilo a už mohu říct, že jsem knížku dočetla a po pravdě víckrát mě k sobě zpátky nezláká!!
Knížka splňuje přesně to, co slíbila. Plno zkaženosti, násilí a pomatenosti. Dočetla jsem to jenom kvůli rozuzlení, pokud se v někdo v takovémto žánru vyžívá..... ,já to ale nejsem. Ke knížce jsem se dostala náhodou a rozhodně naposledy. Byla to síla, tohle nejsem schopná číst.
Tahle kniha mě pohltila na čtivost, nutila mě číst stránku za stránkou, ale když jsem ji dočetla do konce, byla jsem otřesena tím, že někdo dokáže vymyslet takové krutosti uprostřed rodiny. Přišlo mi to otřesné, děsivé, a tak jsem raději zanechala čtení dalších dílů.
Bylo to pro mě otřesné - to mě odradilo od pokračování.
Luxusní dílo, moc ráda se ke knížce vracím. Škoda, že je to jediná kniha, kterou autorka napsala!
Řekla bych, že třetí díl by být raději neměl anebo by ten konec neměl být tak uchvátaný a pro mé čtenářské oči chaotický, neuspořádaný a hlavně divný.
Najednou jsem Katniss nerozuměla, nerozuměla jsem její krutosti týkající se Snowovi vnučky, nerozuměla jsem celkovému jejímu vystoupení a tomu obléhání Kapitolu. Všechno to bylo až příliš nereálná na to, abych si to užila, nevěřila jsem tomu.
Pokud si někdy přečtu HG znovu, tak I.díl a II.díl, ale k trojce se vracet nebudu.
II.díl jsem si užila téměř stejně jako ten první.
Jednička se mi ale líbila více, i když tady bylo zase více scén s mými oblíbenými postavami a Finnick s Johanou, to byla parádička. :)
Nádherné, občas trošku hrůzu nahánějící, ale krásné.
Katniss je akorát oproti filmu hodně sobecká a "zlá", aspoň tak mi to přišlo. Osobnost Katniss je rozhodně lepší ve filmu, ale jinak paráda!
Celou dobu jsem měla představu, jak to dopadne. Ale konec byl jiný, možná trochu neočekávaný. Nevím, jestli to pro mě bylo tak dobře nebo ne.
Kniha mě moc nezaujala, jediné, co jsem si doopravdy zamilovala, byl August a potom ta kniha, kterou napsal Peter Van Hetoun.
Podobných příběhů(o nemoci a následné smrti mladých či dospělých lidí) jsou jistě stovky, takže nelze autorům vyčítat, že by náhodou někde něco opsali nebo si upravili cizí myšlenku. Takový je život, nepředvídatelný a někdy pěkně na nic, každopádně kniha mě nezaujala, byla v tolika ohledech - aspoň pro mě - až příliš nereálná!
Knížka se mi nelíbila a obdivuji lidi, co se prokoušou dalšími díly, já to u prvního vzdávám. Já bych nemohla. Ethan za Lenou pořád dolézá, Lena je nerozhodná a všechno působí tak nereálně, tak přehnaně. Vůbec jsem si to neužila. I když film nebyl nic moc, tak tohle bylo ještě horší. Sice bylo zajímavé, jak se spolu mohli v duchu bavit, ale jinak to bylo víceméně o ničem, plytké a jednotvárné. Bohužel!
Je to knížka, ke které se ráda vracím. Odpočinu si u ní, zasměju se a také si užiju ty romantické scény. Je to příjemně plynoucí oddechovka.
Rozhodně doporučuji! :-)
Super díl stejně jako předchozí :) určitě si ji přečtu znova :)