Vincenzoci | Komentáře u knih | Databáze knih

Vincenzoci Vincenzoci komentáře u knih

Zámožnost všem Zámožnost všem Tomáš Baťa

Tuto knihu jsme dostali v práci a já si ji s velkým zájmem přečetl. Má spoustu kladů, ale i nějaký ten zápor.

Klady:
1) Upřímnost a otevřenost Bati, nic neskrýval a jednal otevřeně.
2) Motivace a podpora zaměstnanců (dnes nevídaný úkaz).
3) Učil lidi hospodařit, dokonce i ty mladé u rodičů (dnes nevídáno a neslýcháno).
4) Čím více vědomostí člověk měl a nebo získal, tím měl vyšší mzdu.
5) Čím lépe je postaráno o zaměstnance, tím je prospěšnější pro závod (vzhledem k dnešní situaci - raději bez komentáře).

Zápory:
1) Každé oddělení/dílna jako obchodník (nějak si to nedokážu představit - třeba s účetnictvím).
2) Vše v knize mohlo fungovat opravdu jen za Tomáše Bati, v dnešní době je to prostě NEREÁLNÉ!

01.04.2018 4 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Knížku jsem dostal jako dárek od snoubenky, již delší dobu mě na ni lanařila. Byl jsem velice mile překvapen, že toto dílo pochází z ČR! Knížka mě chytla hned od začátku, dobrý děj, žádné velké okecávání a umělé výplně, místy napínavé, celé si to dokáže člověk živě představit. Občas hodně vysvětlování a náznaků, ale třeba se to v dalším díle dozvíme :-)

20.11.2017 5 z 5

Dospelosť je mýtus Dospelosť je mýtus Sarah Andersen

Tahle knížka se mi dostala do rukou úplnou náhodou, nicméně nelituji a opravdu doporučuji! Kolikrát jsem se v těch obrázcích přímo viděl, jindy jsem tam poznal zase někoho blízkého :-D Příjemná oddychovka, která neurazí a určitě pobaví.

26.08.2017 5 z 5

Upíří hora Upíří hora Darren Shan (p)

Velice dobré čtivo, několikrát jsem se i zasmál :-)

19.06.2017 4 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Abych se přiznal, tak jsem z toho zmatený. Na jednu stranu dobrý námět a zajímavé téma, ale místy mi to přišlo natahované a snad i trochu šité horkou nití. Články z novin a nějaké policejní záznamy/výpovědi sice byly dobré na dokreslení dané situace, ale měl jsem pocit, že sotva se něco malého událo, hned tam musí něco z toho být. Nicméně se mi knížka opravdu líbila a závěr byl ve velkém stylu. :-)

31.05.2017

Prach Prach Hugh Howey

Sice pomalejší rozjezd, ale jinak výborná knížka, dost dobrý děj i zvraty se zápletkami. Mohu jen doporučit! Konec jsem vzal doslova jedním dechem, i když jsem tak trochu očekával jiný závěr. Zklamaný ale určitě nejsem.

25.05.2017 4 z 5

Reality Show Reality Show Anne Freytag

Kniha mě zaujala v knihkupectví svou anotací, od které se postupně vzdaluje a slibuje víc, než nakonec čtenář dostane. Námět a hlavní téma/problematika je zvolena dobře a svým způsobem i aktuálně, minimalně 2 dějové linie tam být vůbec nemusely, protože s ničím nesouvisí. Vadilo mi celkem dost přeskakování mezi přítomností a minulostí, taky hodně anglických výrazů a vět bez překladu či poznámky (anglicky nějak umím, problém jsem neměl, ale pro někoho, kdo anglicky neumí to může být rušivé). Za sebe můžu říct, že mě kniha na začátek čtení velmi navnadila, nadšení postupně odpadalo a udělat 1 exemplární případ potrestání a z toho těžit zbytek knížky mi přijde trochu slabé, kor když toho mělo být víc. Ano, je tam ještě nějaké potrestání, ale to jen na okraj. Nicméně se mi líbilo, že tohle téma si autorka vybrala a je vidět, že tomu rozumí a že třeba i lidé toho jednou začnou mít dost a třeba se zopakuje nějaká defenestrace…

19.10.2024 3 z 5

Božská hra Božská hra Danny Tobey

AI/program, který chce ovládnout svět, jde na přes “HRU a parta mladých, co mají rádi programování a snaží se pak vycouvat. HRA odměňuje i trestá podle toho, jestli splníte úkol, připadně jak odpovíte atd. Celkově zajímavá kniha, na kterou jsem narazil ve výprodeji a zaujala mě anotace. Konec byl myšlený dobře, ale zvláštně napsaný, trochu jsem si připadal jako ve filmu Mission Impossible, nicméně doporučuji si knihu přečíst a zamyslet se, jak moc se nechávají někteří ovlivnit klidně i “obyčejnou hrou.

17.09.2024 4 z 5

Koralína (komiks) Koralína (komiks) P. Craig Russell (p)

Nebudu srovnávat s filmem, který jsem viděl jako první a to před několika lety. Nicméně komiks se mi opravdu líbil, povedené a výstižné kresby, poutavý příběh.

28.07.2022 4 z 5

Lovci Lovci František Kotleta (p)

Super hlášky, dobrý příběh, samá akce a ultimátní řežby! :-) Jen si člověk musí zvyknout, že se vše odehrává v ČR a to je trochu nezvyk - česká jména u superpadouchů, co se potloukají kolem ND v Praze, prvně to jde trochu ztuha, pak dobrý. Knihu doporučuji, ideální oddychovka! :-)

07.10.2018 4 z 5

Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Čteno našemu malému prckovi. Klasika, není co víc dodat.

11.09.2018 5 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Asi budu pár lidem na obtíž, ale jsem docela zklamán. Kniha mi byla doporučována, že je to výborné čtení, tak jsem se na ní opravdu těšil a se zájmem začal číst. Celkově mě moc nezaujala, příliš krátké kapitoly a děje by se tam vešlo taky víc. Ale zase bylo to nenásilné a oddychové čtení.

08.04.2018 3 z 5

Revival Revival Stephen King

Knížka mi byla doporučena a já si ji s chutí půjčil. Dost dobrý příběh, opravdu přesně popsané povahy postav a později to tajemno se dalo skoro nahmatat. Místy mi to přišlo až moc náboženské a to kázání nebyla až zase taková hrůza (možná nějaké fanatiky a nebo opravdu staré lidi by to jistě rozhodilo). Celkově doporučuji, zasmál jsem se a je to dobré čtení.

01.04.2018 4 z 5

Sexkomiks: První komiksové dějiny sexuality Sexkomiks: První komiksové dějiny sexuality Philippe Brenot

Tuto knížku jsme dostali jako dárek a nešlo se nesmát! Líbí se mi, že kniha je až brutálně upřímná a nesnaží se o nějaké tabu. Na jednu stranu jsem rád, že žijeme v moderní a "civilizované" době, na stranu druhou je škoda, že se nebavíme tak jako dříve :-D Jen ta budoucnost mě neoslovila, čekal bych něco víc hitech a sci - fi, ale budoucnost může být jakákoli. Svatý Augustýn válí!!!

01.04.2018 5 z 5

Synové osudu Synové osudu Darren Shan (p)

Tak jsem z toho tak nějak v rozpacích. Závěr celé série jsem si představoval trochu jinak, některé věci se daly předvídat a jiné byly jasné. Jen ten závěr knížy mi vůbec neseděl a tak nevím, co si o tom myslet. Celkově ale spokojenost!

26.08.2017 4 z 5

Země Indiánů Země Indiánů Jason Aaron

Skalpy mi doporučila slečna knihovnice, ať si to prý přečtu "na zkoušku". Chytlo mě to a snad budu mít brzy štěstí na další díly. Samá akce, trochu jatka a kliďas Zlý kůň tomu jen dodává grády!

07.08.2017 5 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Knížku jsem čet už několikrát, vždy se k ní rád vracím. Je v ní ukázka, jak mafie funguje, co všechno peníze dokáží a že štěstěna je potvora vrtkavá. Hlavně ale jde o to, že rodina je vždy na prvním místě! Některá místa trochu zdlouhavá, ale nic hrozného. Doporučuji i film.

04.06.2017 4 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Příjemná oddychovka, možná jsem čekal větší odvaz autora (a možná i trochu jatka - lunapark sám o sobě nabízí víc než dost, míst "nehod" a navíc strašidelný dům, jen se toho moc nevyužilo, škoda. Ale je to pěkná ukázka toho, jak takový lunapark funguje, co návštěvník nevidí, jak je to mezi světskými atd. Rozhodně doporučuji, nebude litovat.

31.05.2017 4 z 5

Christina Christina Stephen King

Úžasná knížka, jako automobilový nadšenec jsem z toho byl na větvi. Některá místa mi připadla trochu nereálná, ale celkově to dojem nekazí. PS: film vynechejte, je to děs a ostuda! :-)

31.05.2017

Silo Silo Hugh Howey

Pozor, spojler! Až na ten pomalý a místy i lehce zdlouhavý začátek, kde se vystřídá několik hlavních hrdinů (a ti samozřejmě zemřou), to byla dobrá kniha. Časem se to slušně rozjede a nejedna věc mě tam svým zvratem překvapila. Musím ale říct, že mi připadalo, jakoby místy autora tlačily termíny. Hned jdu na další díl! :-)

10.05.2017 3 z 5