Vladii Vladii komentáře u knih

Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Mně se kniha líbila moc. Mám ráda, když začnu číst a najednou jsem na 100. stránce, ani nevím jak. Kniha se moc dobře četla. Nebyla to klasická detektivka, spíše psychologický román, postavy dobře vykresleny, k tomu atmosféra sněhem zapadaného Švédska. Také se mi líbil styl psaní a dle mého názoru velmi dobrý překlad. Kdybych neměla na stole další knížky ke čtení, běžím pro další detektivku od tohoto autora. :-)

17.03.2019 5 z 5

Citový život zvířat Citový život zvířat Peter Wohlleben

Krásná kniha. Plná zajímavostí, poučná a hlavně milá. Už během čtení začne člověk přírodu vnímat jinýma očima.

26.02.2019 5 z 5

Hastrman Hastrman Miloš Urban

Silná kniha. Přiznám se, že jsem se chvílemi ztrácela a nemohla se začíst, ale nakonec si mě kniha získala. Měla jsem strach z druhé časti, o které tady čtenáři psali, že se jim nelíbila. Neměla jsem to tak. Doporučuji.

07.02.2019 5 z 5

Díky za každé nové ráno Díky za každé nové ráno Halina Pawlowská

Tak já patřím bohužel k těm, které kniha nebavila. Nedočetla jsem.:-/

16.01.2019 2 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Co čtenář, to jiný názor. Kniha byla zase moc fajn a četla se dobře, ale je pravda, že oproti předchozím mi také přišla trochu slabší. I přesto knihu mohu doporučit.

13.01.2019 5 z 5

Mazací tramvaj Mazací tramvaj Magda Stachula

K tomu, abych se u knížky bála, stačí málo, tak jsem váhala, zda se pustit do psychothrilleru. Naštěstí knížka nebyla tak děsivá, jak slibovala. Ale strašně dobře se četla, příběh zajímavý a neuvěritelně to odsýpalo. :-) A jako bonus jsem se pak projela s mazačkou předvánoční Prahou.;-)

24.12.2018 5 z 5

Proč má kos žlutý nos? Proč má kos žlutý nos? Vladimír Šoltys

Knihu jsem četla kvůli čtenářské výzvě a moc se mi líbila. Jedná se o knihu pro děti. Je psaná hezky, citlivě a zároveň poučně. Děti se nenasilnou formou dozví něco o naší přírodě a proč o ni pečovat a zároveň je hlavní příběh doplněn pohádkami z ptačí říše. Tyto pohádky jsou zároveň namluvené A. Goldframem na přiloženém CD.

13.10.2018 5 z 5

Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Milá kniha, která sice nepřináší žádné nečekané nebo zázračné myšlenky, ale člověk si při čtení opět uvědomí, jak moc je důležité mít rád sám sebe a svůj život, dělat, co ho baví, žít přítomností. A co je nejdůležitější.... věřit na to, že pozitivní myšlenky přitahují do života pozitivní věci. :-)

20.09.2018 4 z 5

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

K této klasice jsem se dostala až nyní a určitě si ráda přečtu další knihy od A. Christie. Kniha se četla velmi dobře, měla spád a zajímavé postavy a až do odhalení pravdy Herculem Poirotem jsem netušila, kdo je vrah. :-)

04.09.2018 5 z 5

Hřbitov nevěst Hřbitov nevěst Tomáš Boukal

Kniha se mi moc líbila a nemohla jsem se odtrhnout. Není to úplně klasická detektivka, ale příběh mě zaujal a chvílemi jsem se i dost bála. :-)
Líbil se mi působivý popis syrové a ponuré sibiřské krajiny a života tamějších lidí. Nechápu, proč má kniha tak nízké hodnocení, možná doopravdy kvůli tomu závěru, který trochu zklame.

26.08.2018 5 z 5