Vlk.kh | Komentáře u knih | Databáze knih

Vlk.kh Vlk.kh komentáře u knih

Měsíční močál Měsíční močál Howard Phillips Lovecraft

Inu, jsem trochu v rozpacích z téhle knížky. Jak už tu psalo víc lidí přede mnou, měl jsem několikrát tendenci jí odložit, protože zdaleka ne každá povídka mě zaujala a některá byla i docela utrpením, než jsem se prokousal na její konec. U některých jsem se nedokázal soustředit a v podstatě jsem ani nevěděl, co čtu. Také mě po několika prvních textech začalo štvát neustále používání slova hrůza, hrůzné a podobně v každé druhé větě. Ať už to bylo ďábelsky hrůzné, odporná hrůza, či jiná hrůza, bylo tam přehrůzováno. Ale abych jen nekritizoval, v knize bylo i pár pro mě velmi povedených kousků a to povídky Hudba Ericha Zanna, Slídič, Krysy ve zdech a V kryptě. Chvíli teď nechám pana Lovecrafta odpočívat a po čase se pustím do dalšího svazku a uvidíme, jak mě zaujme, či nezaujme jeho další tvorba.

02.01.2018 4 z 5

Naše zvěř Naše zvěř Lorenzo Michaelli

Zdařilá publikace plná základních informací o zvířeně našich lesů, polí a luk. Kniha obsahuje množství krásných fotografií a je vhodná i pro mladší čtenáře ve školním věku.

31.12.2017 5 z 5

Legendy české fantasy II Legendy české fantasy II Ondřej Jireš

Pro mě o dost slabší, než první antologie před lety. Asi jsem holt moc staromilec. Jediné, co mě tu opravdu chytlo byl Slepý hon, to ostatní na mě působilo průměrně, až podprůměrně.

31.12.2017 2 z 5

Řád německých rytířů 1190-1561 Řád německých rytířů 1190-1561 David Nicolle

Pěkné, ale příliš stručné. Chtělo by to mnohem více informací o řádu, jeho državách a výstroji bojovníků.

31.12.2017 4 z 5

Nesmrtelná túra do Compostely Nesmrtelná túra do Compostely Jean-Christophe Rufin

Mám duši tuláka a rád se courám krajem s báglem na zádech, takže tahle knížka se mi velmi líbila. Na stejnou Cestu, jako autor ale asi nevyrazím, protože mi to přijde v dnešní době takové moc profláknuté a populární a to nemám rád. Ale čte se to hezky :-)

31.12.2017 4 z 5

SEAL Team Six SEAL Team Six Howard E. Wasdin

Poutavě napsaná kniha o výcviku a nasazení u speciálních jednotek. Hodně vyzdvihuji hlavně kritický pohled na zbabrané operace a politické pozadí událostí - např. právě nasazení jednotek v Somálsku, jak zmínil Ebon. Stejnou sebekritiku postrádám u jiných podobných knih, kde se zpravidla hlavní hrdina bije v prsa se slovy - my jsme ti nejlepší a udělali jsme vše nejlépe, atd.

31.12.2017 5 z 5

Keltové českých zemí v evropském kontextu Keltové českých zemí v evropském kontextu Jan Bouzek

Zajímavá a srozumitelně napsaná kniha týkající se nejen historie "našich Keltů" zde v České republice, ale i výpadů do Itálie, vyplenění Delf a další výboje keltského etnika do okolního světa. Zájemcům o Kelty mohu vřele doporučit.

30.12.2017 5 z 5

Hannibal - Zrození Hannibal - Zrození Thomas Harris

Bylo to dobré, ale není to nějak ono. Bylo sice zajímavé sledovat, jak a proč se doktor Lecter stal tím, čím se stal, ale i tak hodnotím z celé série asi jako nejslabší knihu.

29.12.2017 3 z 5

Země barbarů Země barbarů Otomar Dvořák

Začátek byl dobrý a vypadal nadějně, ale postupně jsem to bohůmžel vzdal a nedočetl. Začalo mě to neskutečně nudit a bylo mi v podstatě fuk, co se bude kolem hlavního hrdiny dít dál.

29.12.2017 2 z 5

Křivoklátským královským hvozdem Křivoklátským královským hvozdem Otomar Dvořák

Stejně, jako knihy o Brdech od p. Dvořáka jsem přečetl, coby doplnění informací o lokalitách před vandrem do okolí popisovaných míst. Za mě celkem v pohodě, vytáhl jsem z toho některé zajímavé informace.

29.12.2017 5 z 5

Za poklady brdských Hřebenů Za poklady brdských Hřebenů Otomar Dvořák

Přečetl jsem si, jako doplňující literaturu před vandry do oblasti Brd a okolí a byl jsem spokojen. Autor píše hlavně o drobných zajímavostech lokálního významu, které se třeba leckde v klasických průvodcích člověk nedočte.

29.12.2017 4 z 5

Rytíři řádu johanitů Rytíři řádu johanitů David Nicolle

Jak napsal AndreasG. - na knihy z řady Osprey je kniha velmi zdařilá a za mě i nebývale obsáhlá, co se informací a obrazové přílohy týče. Zájemcům o středověké rytířské řády určitě doporučuji.

29.12.2017 5 z 5

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku Jídlo a pití v pravěku a ve středověku Magdalena Beranová

Po odborné stránce asi to nejlepší, co jsem zatím na danou tématiku četl. Ovšem musím se přiklonit k některým zde psaným názorům ohledně formy. Opravdu se to nečte snadno, ale stojí to za to.

29.12.2017 4 z 5