Vydrýsek Vydrýsek komentáře u knih

Hrdinové dětem: Nicholas Winton Hrdinové dětem: Nicholas Winton Sandra Kocmanová

Právě sedím u čaje a držím v rukách knihu s věnováním od mojí kamarádky a spolužačky. Jsem ráda, že se tento projekt podařil. Kniha je plná milých ilustrací a přibližuje dětem velký příběh skromného člověka, který prostě udělal to, co bylo potřeba a co považoval ve své době za nutné. Neodvrátil se, nedělal mrtvého brouka, ale konal ... to je síla ... Díky moc. ;-)

19.11.2024 5 z 5

Rottenhanové a Buquoyové na Červeném hrádku Rottenhanové a Buquoyové na Červeném hrádku Michal Bečvář

Mnoho zajímavých informací. Jsem ráda, že jsem na knihu v Dačicích narazila. A doplnila tak znalosti, které jsem využila při průvodcování na hradě Rožmberk.

Telč (zámek a město) Telč (zámek a město) Květa Křížová

Krásná brožurka o městě, pro začínajícího turistu. ;-)

Město jménem Hluboká Město jménem Hluboká Daniel Kovář

Kniha o Hluboké a jejím okolí. Rodné město mého tatínka, rodná místa mojí babičky, prababičky, dědy a pradědy. ;-) Můj rodný kraj.

Základní hudební znalosti Základní hudební znalosti Věra Grigová

Výborné pro přípravu na studium konzervatoře.

17.11.2024 5 z 5

Novozámocké pamätihodnosti Sochy a pamätné tabule vo verejnom priestore Novozámocké pamätihodnosti Sochy a pamätné tabule vo verejnom priestore Sándor Strba

Knihu jsme dostali s manželem jako dar k zásnubám od jeho kmotrů, abychom opět navštívili manželovo rodné město a při našich toulkách mohli využít této knihy. ;-)

17.11.2024 4 z 5

Hebrejština cestovní konverzace + CD Hebrejština cestovní konverzace + CD kolektiv autorů

Náročné na učení.

Volarsko Volarsko Roman Kozák

Tato kniha je plná zajímavostí a fotografií o tomto krásném místě. :-)

03.11.2024 5 z 5

Mravenčí kamarádi aneb Šumavský les plný mravenců Mravenčí kamarádi aneb Šumavský les plný mravenců Eduard Šimon

Moc pěkná kniha o malinkých a šikovných tvorech. ;-)

Prorokův syn Prorokův syn Karolina Rusz

Kniha mého dětsví, občas je fajn zavzpomínat na staré časy. ;-)

Krumlovská medvědí pohádka Krumlovská medvědí pohádka Lucie Kúnová

Jsem ráda, že jsem si mohla koupit tuto krásnou krumlovskou knihu s ilustracemi mojí spolužačky. Krásná práce. ;-)

03.11.2024 5 z 5

Věrní přátelé - příběhy pro děti Věrní přátelé - příběhy pro děti Etta B. Degering

Kniha mého dětství. ;-)

03.11.2024 5 z 5

Ester (Vyprávění podle příběhu z Bible) Ester (Vyprávění podle příběhu z Bible) Miroslav Marván

Kniha mého dětství, stále oblíbená s krásnými ilustracemi.

03.11.2024 5 z 5

Křížkové vyšívání Křížkové vyšívání kolektiv autorů

Tato kniha je mi již léta výborným pomocníkem při výrobě malých dárků. Moje maminka pak vyšívala podle této knihy ubrusy, obrazy, polštáře. ;-)

Příběhy z hlubocké zoo Příběhy z hlubocké zoo Jan Žáček

Nejen zajímavé příběhy, ale i dosud neznámé skutečnosti. Co mne však mrzí, je trochu krkolomný slovosled některých vět. Proto dávám o jednu hvězdu méně.

07.10.2024 4 z 5

Šumava a Rozhledny Šumava a Rozhledny Roman Podhola

Pěkná publikace plná zajímavých informacích o současných i bývalých rozhlednách, hned mám chuť na nějakou vystoupat. ;-)

26.07.2024 5 z 5

Tatínek a moře Tatínek a moře Tove Jansson

Práce se nesmí odkládat, když je do ní chuť. ;-)

04.01.2024 4 z 5

O nemocích a zdraví O nemocích a zdraví Geislerová Dagmar

Moc pěkně a vtipně zpracovaná kniha. Je spíše pro předškolní děti, určená ke společné diskuzi. Důležitost přijetí odlišností. ;-)

03.05.2023 5 z 5

Můj druhý zápisník Můj druhý zápisník Amélie Janíková

Tuto knihu jsem napjatě očekávala. Opět mne mile překvapila. Tolik nádherných činností s dětmi v přírodě. Krásně zpracováno.

14.03.2023 5 z 5

Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

Napsané dobře ... to ano ... ale je to poslední kniha/knihy, které jsem od tohoto autora četla ... zašel daleko. Více takovéto literatury nesnesu.

23.01.2023 2 z 5