wildavk wildavk komentáře u knih

Měsíc dalekohledem Měsíc dalekohledem Antonín Rükl

Kniha pro pozorování měsíce dalekohledem.
Mapy jsou pro dva různé typy dalekohledů ( obsahuje dvoje zrdcadlově otočené mapy). Antonín Rückl je autorem mezinárodního standartu mapy Měsíce. V mém vydání má kniha laminované stránky tak aby se sals používat i venku za každého počasí.

30.01.2022 5 z 5

Mimoprostor a základy moderní fyziky Mimoprostor a základy moderní fyziky Martin Sodomka

Líbila se mi myšlenka vysvětli náročnou fyziku populární formou spojenou s příběhem a názornými ilustracemi. Musím přiznat že jsem čekal maličko víc. Je napsané , že kniha je pro děti od 9 let, ale nedokážu si úplně představit, jestli to děti můžou pochopit.

10.03.2020 3 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Kniha se mi líbila. Nejenom kvoli tomu, že to byla strhující dobře napsaná detektivka, ale zaujalo mě také že tam byla take i duležitější rovina. Román zabrousil do problematiky eugeniky a nedobrovolné strilizaci žen, které by mohli rodit tzv. "podlidi". Hrozivé zařízení na ostrově Sprogo.
Určitě byla zajímavá postava arabského policejního asistenata Asada. S takovou postavou jsem se ještě v detektivním románu nestekal. Jediné co mě trochu iritovalo, byly několikanásobné pokusy zabít hlavní vyštřovatele. A přitom čtenář celou dobu duší tuší ze z toho vyváznou...

08.01.2016 4 z 5

Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Zase budu rok netrpělivě vyčkávat kdy už zase vyjde nový díl. Jinak mě překvapilo, že tuto knihu měli zařazenou v neoluxoru v dětské literaře.

06.01.2016 4 z 5

Mr. Holmes Mr. Holmes Cullin Mitch

Jsem fanoušek Sherlocka Holmes. Přetel jsem všechny jeho příběhy od A. C. Doyla. Nepřečetl jsim nic od jiných autorů. Nechtěl jsem si kazit original. Ale protože byly dobré recnze této knihy, porušil jsem toto pravidlo a přečetl jsem si poprve o Sherlkou Holmesovi od jiného autora. Příběh je o starém Sherlocku Holmesovi a prolínají se tam tři příběhy. jeho cesta do Japonska. Jeho život venkově a starý případ který sepisuje na základě své paměti. Starý Sherlock Holmes už není to co býval. V první fázi mě zaujal starý případ, který mi ze začátku opravdu připoměl atmosféru případů Sherlocka Holmese. Pak, ale konce všech dějových linií mě zklamali a tuto knihu bych fanouškům osobně nedoporučil.

16.12.2015 3 z 5

Kapsy Kapsy Jonáš Ledecký

Graficky paráda. Četl jsem před mnoha lety Povídky z jedné i druhé kapsy od K. Čapka. V této komiksové verzi pointy povídek tak nevynikly jak v knižním originále.

02.01.2019 3 z 5

Islámskému státu na dostřel Islámskému státu na dostřel Lenka Klicperová

Dokumentární dení o strávených dnech novinářek v okolí Kobaní. Je to svědectví, co způsobil IS. Rád jsem si tuto knihu přečetl, ale mě osobně chybělo nějake hlubší proniknutí do problematiky IS a dalších bojujících frakcí. Trochu podrobnější vysvělení je pouze v doslovu.

27.03.2017 2 z 5

Genom Genom Sergej Lukjaněnko

Po Nočních hlídkách čtu úplně vše od Sergeje Lukjaněnka.
Není to úplně nejlepší jeho kniha, ale rad jsem si ji přečetl. Zase nové světy, nové civilizace.
Pro mě tato kniha nebyla dějově a tématicky moc obsáhlá a po přečtení jsem měl spíš pocit , jako bych přečetl delší povídku. Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami. Protože je to Sergej tak 4.

04.01.2017 4 z 5

Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

První díl (Metro 2033) mě nadchnul. Druhý díl (Metro 2034) sklamal. Vůbec žádné překvapení, emoce, napětí. O hlavním hrdinovi z minulého dílu sem tam nepodstatná zmínka.

30.05.2016 3 z 5

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Má první kniha od F. Kotlety. Mám rád J. Kulhánka , let ten už dlouho nic nennapsal , tak jsem si řekl, že zkusím i F. Kotletu. Kulhanek je Kulhánek., ale u této knihy jsem se nenudil a přečetl ji rychle.

16.12.2015 3 z 5

Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Kostičas mě nadchnul a nemohl jsem se od četby odtrhnou. Těšil jsem se na druhý díl.
Vidořád podle mě nebyl tak dobrý. Uprostřed kniha ztratila tempo. Konec otevřený, ale chápu, že je to příprava na další skvělé díly. A těším se na pokračování.

16.12.2015 4 z 5