willy9203 willy9203 komentáře u knih

Bajky Bajky Ezop

Ty bajky jsou samozřejmě skvělé a poučné. Budu si muset ale někde opatřit jiné vydání. Tady mi trochu vadila ta strohost jednotlivých bajek a obešel bych se i bez těch výkladů, co ty příběhy znamenají.

12.11.2020 3 z 5

Darebáci Darebáci George R. R. Martin

U souboru povídek je běžné, že nemají vyrovnanou kvalitu. Ale zde byly některé opravdu tak špatně čtivé, že jsem je dolouskal jen s vypětím všech sil. Míň by bylo víc a kdyby konstruktéři této sbírky udělali lepší síto, určitě by to bylo ku prospěchu - bohužel by v tom případě ale vypadl ten Martinův příspěvek a bylo by po kasovním trháku.

01.11.2020 3 z 5

Vedlejší příznaky Vedlejší příznaky Woody Allen (p)

Osobně bych Alenovy knihy s jeho filmy nesrovnával. Snad jen v tom, že obojí je nabité nápady. A nejsou všechny korektní, jak by dnešní bláznivý svět požadoval. Snad proto je to tak dokonalé. Rozhodně doporučuji.

29.10.2020 5 z 5

Snad ti nedělají starosti cizí názory Snad ti nedělají starosti cizí názory Richard P. Feynman

Knížka navazuje na dílo To snad nemyslíte vážně nejen v nastaveném stylu, ale i vysoké úrovni. Opět nechybí humor a moudrost. Jen vyznívá o trochu smutněji.

22.09.2020 5 z 5

Jak nevyloupit banku Jak nevyloupit banku Donald E. Westlake

Humor byl trochu hrubší, ale i tak mě to bavilo.

21.09.2020 3 z 5

Buffalo Bill Buffalo Bill Helen Cody-Wetmore

Životopis zajímavé postavy americké historie proslavené rodokapsy. V tomto případě však seriózním způsobem.

21.09.2020 4 z 5

Pan Tompkins stále v říši divů Pan Tompkins stále v říši divů George Gamow

Jestli chcete pochopit kvantovou fyziku, začal bych tímto dílem. Teprve pak si přečtěte Richarda Feynmana.

Strejček z Texasu Strejček z Texasu Vladimír Stuchl

Humorné příběhy tak trochu ve stylu Roalda Dahla. Přesně pro chvíle odpočinku.

21.09.2020 5 z 5

Případ odvážně nastražené léčky Případ odvážně nastražené léčky Erle Stanley Gardner

Vše, co chcete od příběhů z Perry Masonem. Vražda, vyšetřování, soudní proces, překvapení.

21.07.2021 5 z 5

Blázinec i v mé hlavě Blázinec i v mé hlavě Jiří Pavel

Tak nevím, moc mě to nenadchlo. Některé kapitolky byly docela zábavné, ale ke konci mě už neustálé opakování témat chlast, sex a ryby začalo nudit.

08.04.2021 3 z 5

Doktor na horách Doktor na horách Jiří Pejša

Tak jsem to nedočetl. Na mě se tam nic moc nedělo a vyznívalo to až moc socialisticky.

03.04.2021 2 z 5

Nejen bonmoty a citáty o blbosti Nejen bonmoty a citáty o blbosti Vratislav Ebr

Ne, že bych se nepobavil vůbec, ale nějak mě to neobohatilo. Je to taková směs všeho možného a ne vždy je to vtipné. Ani nemohu říci, že bych se k tomu někdy vrátil jako ke zdroji inspirace.

31.03.2021 2 z 5

Zbujník Zbujník Stanislav Reiniš

Napínavý příběh vyprávěný z pohledu malého srnčete a jeho dospívání.

Nula Nula Charles Seife

Poutavé čtení, pokud vás zajímá matematika a její historie.

Bojovníci se smrtí Bojovníci se smrtí Paul de Kruif

Zajímavě popsaný historický boj lékařů s některými nemocemi - samozřejmě s dobrým koncem.

Morytáty a legendy Morytáty a legendy Bohumil Hrabal

Kniha obsahuje kratší povídky a objevují se zde některé náměty, které jsou později rozepsané ve větších dílech (např. Ostře sledované vlaky). Skvělé, jako víceméně od Hrabala všechno.

20.09.2020 5 z 5