WolfIssen komentáře u knih
Kniha vcelku obšírným způsobem abecedně mapuje všemožné spiklenecké teorie, které se skutečně staly, nebo jsou jen domněnkou páru jedinců. Vše, co je v obsahu a spoustu dalšího na stránkách knihy naleznete, at' už se to týká nejznámějších konspirací nebo těch méně známých.
Téměř povinnost pro všechny milovníky záhad (mezi které samozřejmě patřím). Autor je uznávaným českým záhadologem, který se specializuje hlavně na naše země. Vyzvednout musím mimojiné i široký záběr témat. Skutečně si každý příjde na své. Skvěle zpracované, jediná výtka by se snad našla v barvě fotografií (jsou černobílé), ale na druhou stranu dodávají knize punc tajemna.
Kniha určená těm, kteří se zajímají o ideologické počátky Třetí říše. Autor vyčerpávajícím a detailním způsobem popisuje obrození okultismu a příbuzných oborů konce 19. a počátku 20. století v Rakousku a Německu.
Výborně napsané, autoři odvedli opravdu skvělou a obsáhlou práci. Nicméně jsem postrádal více faktů, na které je tato kniha skoupá a autoři využívají řádky spíše a hlavně k popsání svých názorů a náhledů, což hlavně ke konci knihy vede k nezáživnosti.