WonderNika WonderNika komentáře u knih

Puls Puls Stephen King

(SPOILER) Meeh...od Kinga by som čakala viac, ale zas na druhú stranu, čítalo sa to dobre :)
Niektoré pasáže mi však prišli zbytočné - smrť Alice, ako keby si King len povedal, že už dlho nezomrela nejaká dôležitá postava.
Koniec sa asi neoplatí ani komentovať, pretože to podľa mňa nebolo ani ukončené tak, ako by si zaslúžilo :D
Not great not terrible

20.11.2022 3 z 5

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

(SPOILER) Skvelé! Príbeh postupoval sprvu pomalšie a mne tiež dlhšie trvalo dostať sa naspäť k čítaniu, no od určitého okamihu v deji som sa ku knihe vracala stále častejšie a s väčšou chuťou. Úžasný a napínavý príbeh Dannyho, Abry aj Pravého uzla ma silno zaujal, prepojenie s Peknou vyhliadkou ma dostalo a skutočnosť, že Abrina matka je Dannyho nevlastná sestra ma úplne odrovnala.
Keď sa už začali odhaľovať rodinné prepojenia a minulosť Jacka, čakala som, že sa dozvieme, koho to vlastne s Alom zrazili autom (a či vôbec) .

27.04.2021

Komu možno veriť Komu možno veriť Simon Booker

Kniha fajn, zhtla som ju za celkom krátky čas. Avšak pri konci knihy sa mi zdalo, že to autor trochu odflákol, akoby to chcel mať rýchlo za sebou, všetko sa zrazu zomlelo a vyriešilo strašné rýchlo.

20.11.2020 4 z 5

Susannina pieseň Susannina pieseň Stephen King

Musím sa priznať, sprvu mi vadilo, keď sa autor začal spomínať v príbehu ako jedna z postáv, no postupne ako svoju postavu v príbehu tvoril a konfrontoval ju s hrdinami nášho príbehu, som si túto nezvyčajnosť dosť obľúbila. Každopádne, séria si blíži ku koncu a je cítiť dosť veľké napätie, takže sa už neskutočne silno teším na pokračovanie.

10.10.2020 5 z 5

Vlky z Cally Vlky z Cally Stephen King

Ďalší diel Temnej veže, ktorý ma priam premiestnil k našim pištoľníkom. Veľmi som si obľúbila mestečko, ktoré pištoľníci ochránili pred vlkmi, tú atmosféru pri uvítacej oslave som cítila až v kostiach, hádzanie nebezpečnými taniermi (čožee?? ) bol úžasný nápad, skoro som to doma aj skúsila :D, avšak malý nedostatok vidím v asi trojstranovej bitke s vlkmi, po ktorej som si povedala: ,,Tak kvôli tomuto sa takto volá tento diel?" a ,,To je všetko?". Mohlo sa to volať aj po ruži alebo čo ja viem, tá mi prišla v celom príbehu dôležitejšia.
Každopádne, knihu som zhltla tak ako všetky doteraz. Nebola v nej pasáž pri ktorej by som sa nudila alebo ju nebodaj preskočila.

06.09.2020 5 z 5

Pustatiny Pustatiny Stephen King

Zmutované jedince? Časom skorodované oceľové mosty? Pustá krajina s tábormi obyvateľov ktorí sa chcú navzájom kántriť? Superrýchly psycho vlak s obrovským egom ktorý miluje hádanky? ,,JEAH BEJBE!"
Príbeh sa postupne otvára, no stále je toho veľa čo je zahalené rúškom tajomstva a to sa mi veeeľmi veľmi páči. Teším sa na pokračovanie!

24.04.2020 5 z 5

Chuť lásky Chuť lásky Poppy J. Anderson

Nezvyknem čítať romantiku, no táto kniha na mňa kričala z knižnice už dlho. Zhltla som ju za jeden večer. Asi záleží aj od fázy, v ktorej sa, my ženy, mesačne nachádzame :D Príbeh sa čítal až nenormálne dobre. V knihe sa nenašlo nič, čo by mi prekážalo alebo ma zarazilo. Dokonca vyšla aj nejaká tá slzička. 10/10

21.08.2023 5 z 5

Podpaľačka Podpaľačka Stephen King

(SPOILER) Pre mňa zatiaľ najmenej zaujímavá kniha od Kinga. V závere ma prekvapila úplne jednoduchá a nudná smrť hlavného záporáka Rainbirda. Avšak, ako sme u Kinga zvyknutí, jeho závery vo všeobecnosti bývajú veľmi rýchle a neprinášajú nejaké extra prekvapenia a zadosťučinenia.

20.02.2022 3 z 5

Poľahčujúce okolnosti Poľahčujúce okolnosti Nancy Taylor Rosenberg

K tejto knihe som sa dostala náhodou. Nedá sa povedať, že by ma zaujal opis knihy, skôr ma k jej čítaniu prehovorilo vysoké hodnotenie. Kniha nie je rozsiahla a tak som ju zhltla za pár dní. Príbeh je pútavý a núti čitateľa pokračovať ďalej v čítaní. Kniha je písaná priam skvelo. Žiadne zbytočné 5-stranové opisy prostredia a postáv. Postavy sú popisované skôr postupne v celom príbehu ako naraz pri predstavení. Čitateľ sa stále dozvedá niečo nové a prežíva napätie až do poslednej strany. Inšpiratívna je najmä mladá Shana, ktorá znásilnenie prežíva veľmi dobre a sústredí sa na svoj budúci život, nie na minulosť, ktorá sa už žiaľ nedá zmeniť. 5/5

25.09.2020 5 z 5

Čarodejník a sklo Čarodejník a sklo Stephen King

Tento diel ma zaujal najmä Rolandovými spomienkami. Po ich dočítaní ma ,,new-yorské" ka-tet už veľmi nezaujímalo, avšak v ďalšej knihe určite opäť naskočím na ich vlnu.

29.05.2020

Izba Izba Emma Donoghue

(SPOILER) Hmm..do polovice super, do 3/4 fajn, koniec nič moc. Rozprávanie z pohľadu dieťaťa bolo iné, ale zaujímavé, vôbec mi to nevadilo, naopak, prinieslo to príbehu iný rozmer. Kniha bola zo začiatku veľmi pútavá, až mrazivá...Neskôr, po oslobodení sa hlavných hrdinov a po pokuse o samovraždu, nasledovalo na môj vkus veľmi zdĺhavé čítanie. Jack strávil veľa času u svojich starých rodičov a to bolo pre mňa najúmornejšie, niekoľko stránok som musela aj preskočiť..pretože ma to tak veľmi nudilo. Musím však podotknúť, že tá časť knihy, kde ,,mama" robila rozhovor s médiami bola dosť citovo náročná...Viem si predstaviť tú strašnú frustráciu z otázok, ktoré viedli k spomenutému pokusu o samovraždu.

05.10.2021 2 z 5

Christina Christina Stephen King

Postavy, príbeh, zápletka...všetko super. Ale akosi sa stále neviem stotožniť s tým, že sa Christina sama opravovala. Každopádne pasáže, kde vraždila boli mrazivo kingovsky opísané.

01.08.2021 3 z 5

Antiturista Antiturista Are Kalvø

Not great not terrible. Asi takto by som túto knihu zhodnotila.
Nevadí mi opakovanie sa autora ako to tu všetci spomínajú, príde mi, že to napísal za jeden večer,teda že nahádzal všetky svoje myšlienky na papier a nič neupravoval - to mi príde celkom zaujímavé.

17.10.2020 3 z 5