Worbitka89 Worbitka89 komentáře u knih

Maková panenka Maková panenka Václav Čtvrtek (p)

Moc hezká obrázková knížka vhodná i pro učení písmen - slov - vět.

05.06.2020 5 z 5

Moravské pohádky Moravské pohádky Vladimír Pazourek

Pěkná kniha s krátkými i dlouhými, známými i ale několika neobvyklými pohádkovými příběhy, kterou mi jako malé četl děda.Dodnes si pamatuji příběh - Skleněný vrch.

05.06.2020 4 z 5

Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Bridget prostě nezklame a to ani na potřetí. Kniha mi přišla vtipnější než film, přečetla jsem ji za tři dny, doporučuji!

03.06.2020 5 z 5

Naše dítě Naše dítě Miroslava Klímová-Fügnerová

Pomineme-li povídání o socialistických pracujících ženách (děti hned po šestinedělí strkat do jestlí a nestarat se o ně mimo pauzy na kojení) a zbytečné psychice dítěte, které se láskou rozmazluje (nechovat, nevracet se, jen pozorovat z dálky a nechat vybrečet do odpadnutí) , kniha dává vcelku dobrý přehled o příkrmech a fyzickém růstu dítěte. Což jsem v jiných knihách marně hledala. Je třeba zvážit kdy a jak byla kniha psána a vytáhnout z ní opravdu jen to potřebné a použitelné i v dnešní době s ohledem na moderní výzkumy a techniky a pravidla. Neinspirovat se s péčí o duši dítěte!

01.06.2020 2 z 5

Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Moje první e-kniha, vybrala jsem si ji podle názvu a jména autora, nikdy jsem o ní neslyšela - ani ve škole, ani od známých, což je škoda, kniha je čtivá a příběh pěkný - zejména druhá polovina knihy mě nutila číst a číst, celkově ale je vhodnější pro větší romantiky, než jsem já.

29.05.2020

Velká kniha her Velká kniha her neznámý - neuveden

On je to vlastně soubor her obsahující známé i alternativní deskové hry, jediný text knihy obsahuje návod. Jako dítě jsem ji měla moc ráda. Nevím jak, ale postavila jsem si hlavu a táhla ji v dětství v batohu k moři... A neodlepili jsme se od ní.

Velká kniha o koních Velká kniha o koních Elwyn Hartley Edwards

Často jsem v ní jako malá listovala a vybírala si koně, které si jako velká koupím. Kniha byla tak těžká, že mi padala z ruk... :D pro děti je ideální.

Míša Kulička v rodném lese Míša Kulička v rodném lese Josef Menzel

Jedno slovo stačí: dětství.... :-)

Naše souhvězdí Naše souhvězdí Josip Kleczek

Na této knize jsem se naučila poznávat souhvězdí dříve, než jsem se naučila číst.

Velký český snář Velký český snář Anna Nováková ze Lhoty

Pěkný český snář a množstvím pojmů, ideální volba pro plnění svého účelu.

29.05.2020 5 z 5

Angličtina pro jazykové školy I. Angličtina pro jazykové školy I. Jaroslav Peprník

První ani druhý díl mi bohužel při studiu a porozumění angličtiny vůbec nepomohli a to ani s učitelem... Pak jsme změnili učebnice a to bylo radosti!

29.05.2020 2 z 5

Angličtina pro jazykové školy II. Angličtina pro jazykové školy II. Jaroslav Peprník

Mě tato forma učebnice příliš nepomohla,a to ani v jazykovém kurzu. Chybí tam mnoho dovysvětlení.

29.05.2020 2 z 5

Český Honza Český Honza Jiří Horák

Úžasná kniha o Honzíkách. Krátké i dlouhé příběhy, vynikající před spaním pro děti, kdy si rodiče mohou vybrat jak dlouho budou číst. Ilutrace od Lady (které jsme si vybarvili) , co více si přát.

11. příručka mladých svišťů 11. příručka mladých svišťů Walt Disney

Moje poslední příručka, krásná a poučná, plná zajímavostí a zábavy pro děti.

10. příručka mladých svišťů 10. příručka mladých svišťů Walt Disney

Tenhle díl mě v dětství přivedl ke kouzlení, občas se to i povedlo a vzbudilo parádní rozruch v okolí!

9. příručka mladých svišťů 9. příručka mladých svišťů Walt Disney

9. příručka je již modernější a trošku se změnila grafika oproti předchozím dílům, i přesto skvělá kniha pro malé objevitele.

29.05.2020 4 z 5

8. příručka mladých svišťů 8. příručka mladých svišťů Walt Disney

8. příručka zaměřena na vodu a moře a přesto velmi poutavé a čtivé čtení pro mladé nezmary, objevitele, dobrodruhy. Využila jsem ji jako dítě , kde jinde, než u moře.

6. příručka mladých svišťů 6. příručka mladých svišťů Walt Disney

6. a 2. příručka se řadím k nejlepším v sérii.

5. příručka mladých svišťů 5. příručka mladých svišťů Walt Disney

Další ze série příruček mladých svišťů. Není třeba mít všechny díly, tipy, návody, nápady se neopakují a nenavazují na sebe. Některé jsou věnované pouze jednomu tématu, jiné jsou obecné. Tato je zaměřená více na přírodu. Zaujme ilustracemi jednotlivce, sourozence i skupinky dětí. Čítala jsem je vždy o prázdninách, když se nechtělo sedět doma.

29.05.2020 4 z 5

4. příručka mladých svišťů 4. příručka mladých svišťů Walt Disney

4. díl příručky mladých svišťů se zaměřením na sport. Dětská kniha s ilustracemi z kačeřích příběhů. Plná her, nápadů, pro jednotlivce, sourozence i skupinky dětí, která pokud je zaujme, je donutí i ,,pohnout kostrou". V dětství jsme je sbírali a poctivě četli.