Worbitka89 Worbitka89 komentáře u knih

Kvak a Žbluňk se bojí rádi Kvak a Žbluňk se bojí rádi Arnold Lobel

Pěkné příběhy, hezké obrázky a skvělá kniha na naučení písmenek

Ferda Mravenec Ferda Mravenec Ondřej Sekora

Taky Vám Beruška a Pytlík lezli i v dětství tak na nervy? :-D

25.05.2020 4 z 5

O letadélku Káněti O letadélku Káněti Bohumil Říha

Měla jsem ji ještě raději než Honzíkovu cestu. Ty obrázky mají pořád své kouzlo.

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Takový malý dětský národní poklad - rozmilá knížka pro děti se známými obrázky, se kterou jsem se seznámila na prvním stupni. Už se těším, až ji budu číst svým dětem.

25.05.2020 5 z 5

Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek Eduard Petiška

Tuto knihu jsem, jako většina z nás, četla a prohlížela v dětství. Patřila v té době k mým nejoblíbenějším, doporučuju ji všem rodičům a prarodičům malých dětí. Je plná milých příběhů a roztomilých obrázků, které dokreslují krásu dětství. Některé příběhy si pamatuji i po 25 letech.

Matka Matka Karel Čapek

Knihu jsem četla před lety a dodnes si vybavuju závěr: ,,o dětech....", výstižně podaná duše matky.

18.05.2020 5 z 5

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Jedím slovem - Dechberoucí!
Kniha, která z počátku tak nepůsobí, ale nakonec pohltí a život v mnoha věcech usnadní, pokud jí to umožníte... A prestanete se bat.... Čehokoliv!

Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Rob Grant

A mě se to líbilo! Je to nezbytnost pro pravé fandy Červeného trpaslíka!

Ve třiceti (poprvé) single Ve třiceti (poprvé) single Lisa Daily

Velmi oddechové čtení, u kterého je jasné, jak vše dopadne už na začátku. Pokud k tomu takto přistoupíme, nic neurazí ani nepřekvapí. S Brigdet Jones není dobré knihu srovnávat, neprošlo by to.

16.05.2020 2 z 5

Baskervillský pes Baskervillský pes Arthur Conan Doyle

Top mezi detektivkami!

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Úžasná kniha, nebyla k sehnání, tak jsem ji ručně přepisovala, tak moc mě zaujala.

16.05.2020 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Rostla jsem s Harrym a tuhle knihu jsem dostala na Štědrý den, když mi bylo 15 let, pamatuji si, že 26.12 v brzkých ranních hodinách byla kniha dočtena :)

16.05.2020 5 z 5

Dopisy z planety Země Dopisy z planety Země Mark Twain (p)

Druhá ekniha, kterou jsem přečetla. Nechápu, že mě na ní dříve nikdo neupozornil. Tolik pravdy na tak málo stránkách, doporučeno celé lidské rase, aby se nad sebou rozesmála na začátku a zamyslela na konci. V době napsání to musela být velká odvaha.