Wurming komentáře u knih
Již léta jsem byl zvědav, co se za tímto zvláštním názvem schovává. Ze začátku mě způsob vyjadřování spíše odrazoval. neustálé přirovnávání jakoby působilo rušivým dojmem. Nakonec jsem si zvykl a četl dál zvědavý jak to tedy dopadne. Myslím, že koubin007 vůbec nepochopil, že to nemůže brát tak doslovně, absurdní místa mají pouze podtrhnout myšlenku. V minulosti bylo pár období kdy se pálili knihy (a nejenom knihy) kvůli ideálům. A že se lidé v přecivilizované společnosti zabíjejí normálně, je bohužel také pravda. Ano opět je to přehnané, ale ne hloupé, společnost je po dvou atomových válkách, a tak vše směřuje k jedinému cíli - spokojenost masy. Ať je každý šťastný a o nic se nestará - ať nad ničím nepřemýšlí! Použité metody také nejsou vymyšlené, naopak typické pro totalitní režimy. Děj je z pohledu jediného hrdiny - požárníka (aby bylo možné seznámit se s jeho přeměnou), jinak běžného občana. Proto tam nejsou podrobnosti o stavu technologií a jejich vývoji, to pro děj není důležité. Jinak telestěny jsou hodně blízko realitě a to i tím obsahem a myslím že ještě více budou.