Xena011 Xena011 komentáře u knih

Nerozvážnost Nerozvážnost Shannon Drake (p)

Sladký příběh, kde všechno skončí šťastně a nakonec se rozluští všechny záhady. Mám ráda Egypt a období, do nějž je kniha zasažena, hlavně chování a vztahy mezi lidmi. Nynější doba a jednání by se mělo z dřívější doby hodně učit.

04.10.2018 4 z 5

Na křídlech touhy Na křídlech touhy Shannon Drake (p)

Jako vždy krásný příběh na pozadí války mezi bílými a divochy, mezi kterými je Sloan, který si nakonec bude muset vybrat stranu. Ve válce mu umírají, jak bílí kamarádi, tak i indiánští příbuzní. Nakonec ho však zachrání láska.

03.04.2018 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Knihu jsem dočetla včera, ale ještě dnes jsem z ní velmi smutná...s Milesem soucítím a trápím se, tento silný příběh mě velmi zasáhl, což mě mohlo samotnou napadnout, že nemůžu čekat nic jiného, než podobné šoky ve směru knihy Hopeless. Ze začátku mě to vůbec nebavilo a nevtáhlo do děje, ale po 80 stránkách jsem začala číst dál a dál a uvědomovala jsem si, jaký název kniha vůbec nese. Po 100 stranách se mi pomalu začínaly spouštět slzy, které už nešlo zastavit. Teď si nadávám, proč jsem to vůbec četla, ale byla by škoda o takový smutný a zároveň velmi krásný příběh přijít. Hlavně, že to nakonec celkem šťastně dopadlo, i když budu doufat, že ve skutečnosti se podobné tragédie moc nestávají :( . V Milesových kapitolách je moc nádherně vykreslena čistá a bezmezná láska...
KNIHY TÉTO SPISOVATELKY SE MNOU OTŘESOU AŽ DO ZÁKLADŮ....a dlouho mě nedostala kniha takhle do kolen.

28.12.2017 5 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Dobrá oddechovka plná vtipných pasáží.

Divergence Divergence Veronica Roth

Úžasný namět na příběh. Nejdříve jsem viděla film, ale knížka byla mnohem lepší. Různé části ve filmu chyběly. Kniha se čte sama, výborná oddychovka.

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Tato slaboučká knížečka byla podobná kvalitě prvního dílu. Děj se odehrává kolem Tobiase ještě před tím, než potkal Tris. Kapitolka popisuje i jejich setkání. Určitě stojí za to si přečíst.

27.02.2016 5 z 5

Princezna pomsty Princezna pomsty Shannon Drake (p)

Krásný příběh, který vychází ze skutečných dějin. Plno informací o tehdejší době a životu Vikingů. Krásné vykreslení postav a jejich úžasného charakteru. Princezna Erin měla krásné vlastnosti, které jsem obdivovala a dost souhlasila s jejím chováním. Olaf byl také úžásný, ale nelíbilo se mi majetnické právo (i některá další) vikingů, ale tak to prostě v těch dobách bylo. Souboj srdcí, pýchy a sebeúcty hlavních postav byl zakončen šťastně.

Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Hodně dobrá a čtivá kniha, která pokračuje v šlépějích předchozích dílů. :) S takovým dějem se co nevidět dočítáte konce.

31.12.2015 5 z 5

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Tato kniha byla velice pěkná a napínavá, přesto nepatří mezi mé favority. Nejvíce se mi líbily první tři díly s tím, že třetí díl byl úplně nejlepší. Našly se zde části, které na mě velmi zapůsobily, a konec byl doják . :) Zbožňovala jsem Jace, lásku mezi Jacem a Clary jsem nejvíce obdivovala, ale moc se mi líbil i záporák Sebastián. Trochu mě mrzí, jak to s ním dopadlo.
Přislo mi, že první tři díly byly psány trochu odlišně, než zbytek, to působí taky dojem, že se původně mělo jednat o trilogii.

Je to asi první serie knih, která na mě zapůsobila silným dojmem, že jsem se od knih nemohla odtrhnout a můžu dokonce říct, že lepší knihy jsme zatím nečetla. Doopravdy všem, kdo mají rádi anděle, démony, upíry a další podsvěťany plus romantiku, vřele doporučuji. Jsem zvědavá na seriálové zpracování. Sice obvykle knihy už podruhé nečtu, ale u tohoto díla možná udělám výjimku a znova se vrhnu do obdivuhodného děje. Ještě doufám, že i ostatní díla, která se od autorky chystám číst, budou taky takhle krásná, i když už trošku počítám, že na Nástroje smrti už kvalitou nic lepšího mít nebude. Škoda, že všechno má svůj konec...

Kdo nezná, velmi doporučiju navštívit tyto stránky:
Je tam plno aktualit, překladů a popisů, které určitě potěší nejen mě. :) Najdete tam i povídky z pohledů druhé osoby, které nejsou v knize, dokonce i podrobnější události o Clary a Jaceovi v jeskyni.

31.10.2015 5 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Nejdříve jsem viděla seriál, na jeho základě jsme si chtěla přečíst knihy. Nic mě nepřekvapilo, jelikož už jsme dopředu věděla, o co půjde. Povídky jsou hodně podobné seriálovému zpracování, ale kniha obsahuje více informací a jednotlivé pasáže jsou lépe vysvětleny. Detaily se však ve velkém množství neshodují se seriálem, ale to bývá dost často. Těším se na další díl, který mě asi také moc nepřekvapí, jelikož se z děje vycházelo i v seriálu, přesto se těším na pokračování, které zatím neznáme a počkáme si na něj dlouhou dobu.

26.12.2019 5 z 5

Ďáblova milenka Ďáblova milenka Shannon Drake (p)

Jedine slovo: NADHERA.
Jak spisovatelka umi psat, je snad neskutecne. Precetla jsem par pribehu od jinych spisovatelek tohoto zanru, ale ona nad nimi s prevahou vitezi ve sve schopnosti vyjadrit a popsat veci takovym zpusobem, ke kteremu se nikdo nepriblizi. Nadherne napsany strhujici pribeh, ktery mi hluboce otrasl s emocemi. Nejen, ze se porad neco zajimaveho delo, byly v pribehu prekvapive zavery a klicky. Nebylo to jako v castych knihach podobneho tematu v jedne lince se stastnym koncem. U tohoto pribehu jsem si trikrat poplakala a nechala upustit uzdu svym emocim. Miluji romanticke pribehy, a zde vim, ze skonci nade vsechny utrapy stastne. Ale presto pozadi obvinovani carodejnic nebylo moc prijemne, ale je to historie, a za to jsem spisovatelce vdecna, ze je milostna linka zalozena na pozadi opravdovych historickych uralosti. Spisovatelku nikdy neprestanu milovat, nikdy se ji ostatni kolegyne nepriblizi. Konce a epilogy, kde jsou hlavni hrdinove po nekolika letech nebo stari, nemam rada, protoze si najednou uvedomim, kolik let a casu zase uteklo a zivot skoro u konce, ale dulezitejsi je, ze si jej uzili po boku milovane osoby a ve stesti. A taky si vetsinou u takovych koncu nejvice poplacu. I zde tomu nebylo jinak. Ale to byl nejdokonalejsi konec, jaky autorka mohla napsat, protoze krasne odpovida na jeji pocatecni svoji prihodu na hrbitove v Salemu. Ja verim, ze se s carodejkou nebo jejim duchem opravdu mohla setkat. Prece jen nejen salem je opreden nadprirozenou ci primo magiskou silou. Pribeh ve me zanechal velkou stopu, za to jsem vzdy vdecna, abych si vazila lasky, casu a hlavne v tomto pripade zivota, at uz je jakykoli a cikoli. Abych premyslela nad dulezitejsimi vecmi, nez je obleceni a materialni hodnota, ale abych si vazila hodnot, ktere se nadaji vyvazit penezi. Dlouho na tento pribeh budu vzpominat a rada se k nemu nekdy vratim. Jak uz nekdo zminoval, je to jedna z nejlepsichc knih spisovatelky, ale kazdy pribeh je z jine doby, o jine historii, nelze to hodnotit vseobecne, ale ano, toto dilo patri mezi skupinku tech nejlepsich knih, co jsem od spisovatelky cetla, a da se rict, ze jsem precetla temer vsechny serie a samostatne knihy od spisovatelky, bohuzel casem jsem pozapominala jejich deje, tudiz uz nemuzu rict, ze by tato kniha byla nejlepsi, ale patri mezi ty nejlepsi, ktere ve me zanechaly stopu a premysleni nad casem a nematerialni hodnotou sveta. A proto tak rada ctu, protoze v kazdem pribehu, v kazde knize najdu neco, co v realite neexistuje nebo nas nepotka (at uz jsou to kouzla, krasna mluva, laska, nadpritozenost, nebo naopak negativa doby - upalovani, vrazdeni, valky). Kazdy pribeh ma neco do sebe a diky nemu muzeme prozit vice zivotu ☺️

Zajimalo by me, zda je mozne v dnesni dobe a v realite milovat a byt milovan stejne, jak je v pribehu. Existuje takova spriznena duse a je ji mozne najit? ???? Aspoň, že existují takovéto naivní příběhy, v nichž se můžeme sžít s hrdiny a takovou lásku prožít.

16.08.2019 5 z 5

Pravidla dohazovačů Pravidla dohazovačů Rachel Van Dyken

Super kniha - miluji a doporučuji!§ :) Některé pasáže velmi zábavné a výborně zpracované, že se nedá nesmát. Krásná oddechovka.

27.03.2019 5 z 5

Obnažená Obnažená Kathryn Taylor

Kniha pokračuje v podobném duchu, jako první díl. Více se dozvídáme minulost Jonathana a Grace se zde ukazuje jako sebevědomá žena. Velmi čtivé a oddechové čtení.

26.11.2017 5 z 5

Temný stín Temný stín Sylvain Reynard

První polovina téměř ničím nenadchla, ale s koncem se zvyšovalo napětí a akce. Zde se dozvídáme dřívější život a přeměnu Williama Maleta, o němž vypráví Rawen. To jsou pro mě dost podstatné věci v knize a velice krásně sepsané. No a na posledních stránkách se nám odtajní jméno zrádce knížectví a jméno stvořitele našeho upíra (přesně takové jsem čekala). V neposlední řadě musím přidat plus za několikačetnou zmínku o Praze. Mám ráda, když si někdo vzpomene na moji rodnou zemi.
Pěkné odpočinkové čtení.

PS. Ve vyprávění nejmenovaný učitel Williama a člen dominikánského řádu s dalšími fakty v knize je Tomáš Akvinský :)

06.08.2017 4 z 5

Temná Raven Temná Raven Sylvain Reynard

První půlka a hlavně prvních 100 stran úplná bomba...úvod velmi kvalitně zpracovaný, který vás vtáhne do děje a nepustí, prostě musíte číst dál a dál. Pokračování stylem Gabrielovy trilogie, nechybí italská renesanční díla, náboženské motivy a citáty, krásná dávná minulost až do dob 13. století a dokonce hlavní hrdinové z Gabrielovy trilogie, kteří se v knize také mihnou. Velmi mě potěšilo, že se Will nezamiluje do fyzicky dokonalé hubené a krásné ženy na pohled, jak to většinou ve všech příbězích bývá, ale do krásy duše (i když žena kulhá a má pár kilo navíc - což sám Will odůvodnil, že to je jeho ideál krásy a takový byl i v době renesance, tak vypadala krásná a zdravá žena; vyhublé byly považované za nemocné a nepřeživší). Stýká se zde krásná duše proti zlé, která se v mnoha ohledech snaží držet starého a dobrého života, náboženství, historie na každém kroku a přitom moderní svět, laskavost, odvaha, chrabrost, obětování, láska, tajemno a mnoho dalšího, což jsou věci, které nejraději čtu a vyžívám se v nich. Will mi ze začátku přišel velice tajemný a krutý, ale postupem času jsem spíše měla dojem, že tak děsivý zase není. Raven až moc obětavá, snad vůči každému, koho ani neznala.
Jinak velice krásná kniha, jako jsou všechna díla autora, která mě vždycky velmi potěší svou vysokou kvalitou a přesně těmi věci, které v knihách vyhledávám. Gabrielova trilogie mi přišla na čtení náročnější, ale zde už mi to vůbec nepřišlo (asi už jsme si zvykla).

"Nikdo - člověk nebo jiný druh - není dokonalý. Jestli je dokonalost standardem pro normálnost, pak selháváme všichni."

03.08.2017 5 z 5

Třetí hrob přímo před nosem Třetí hrob přímo před nosem Darynda Jones

Úžasná série plná napětí a nečekaných zvratů. Každým dílem spisovatelka zvyšuje svoji laťku a dokáže stále překvapit a naladit na další díly, po kterých musíte ihned také sáhnout. Super hlášky, humorné pasáže. Některé části mě přišly, stejně jako hlavní hrdince, smutné. A samozřejmě od začátku hádáte a vyšetřujete s hlavní hrdinkou a na konci při vyřešení případu jen nevěřícně koulíte očima, jak je to vůbec možné. A Reyes je sexy ďábel!!

05.06.2017 5 z 5

První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

05.06.2017 4 z 5

Králův rytíř Králův rytíř Shannon Drake (p)

Krásný příběh na pozadí krásné historie. Co dodat? ... nepřestanete číst, dokud nebudete u konce.... :)

28.04.2016 5 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Dost dobrý námět. V mnoha liniích jsem v ní viděla odraz Selekce a Skleněného trůnu, ale z této knihy jsem přesto měla jiný pocit. Jelikož jsem se mrkla na anotaci druhého dílu, věděla jsem, že tam bude zrada nejmenovaného jedince, ale popravdě i v knize se o tom zmiňovala spisovatelka, ať nikomu nevěří..ale to je přesto těžké. Nemůžu říct, že by mě kniha nějak extra nadchla, ale působí velmi zdařile a nakonec jsem spokojená. Uvidíme, jak bude děj pokračovat. Řekla bych, že tohle byl teprve takový úvod, a budu doufat v ještě lepší pokračování.

22.04.2016 5 z 5

Vikingova žena Vikingova žena Shannon Drake (p)

Úžasné pokračování, u kterého jsem nečekala, že bude stejně dobré, jako první díl. První díl bude asi stejně nejlepší, protože začal příběh. Ostatní knihy popisují život jejich dětí, i když se tam prolínají příběhy a osobnosti prvního dílu. Historii mám velice ráda, Vikingové patří také k mým oblíbeným tématům v dějinách. Jen se mi nelíbilo, že je žena majetkem muže a nejsou si rovni, ale tak to bohužel dříve bývalo. Dle mého názoru krásně zpracované historické romány. Uritě doporučuji a doufám, že po nějaké době si tyto knihy opět přečtu.

01.03.2016 5 z 5