xxtom

Určitě zajímavé čtení. Na 220 stranách popisuje autor dění během 12 listopadových dnů 1989. Z méno pohledu bylo vše popsané až do zbytečných detailů. Navíc bez vysvětlení souvistlostí, takže s přibývajícím časem bude méně a méně srozumitelná pro čtenáře.

Film Marťan jsem viděl a moc mě bavil. Kniha mě ale bavila o to víc. Spoustu věcí je zde popisováno daleko zajímavěji než ve filmu.

Strýc Pepin vypráví o všem možném a v jedné dlouhé větě na 90 stranách skáče z jednoho tématu k druhému.

V knize autor popisuje život a osudy hlavního hrdiny v současnosti a v minulosti. Obě dějové linie se pak na konci knihy spojí. Některé jeho zážitky byly humorné, některé až neuvěřitelné. V některých momentech, kdy se hlavní hrdina víceméně omylem připletl hned k několika velkým světovým událostem, mi vzdáleně připomínal českého Járu Cimrmana :). Celkově hodnotím knížku pozitivně jako oddychové, legrační a nenáročné čtení.

Hodně depresivní, ale hlavně silný příběh putování otce a syna postapokalyptickou krajinou.

Detektivka pro děti. Velice mě překvapilo, jak i tak jednoduché téma jde hezky napsat a jak mě knížka dokázala napnout a nutit číst dál.

Knížka nebyla špatná. Ale nějak mě nedokázala víc zaujmout.

Knížka je rozdělena na 3 části. První část jsou rozhovory (otázky a odpovědi o životě pana Menšíka). Druhá část jsou přepisy několika známých scének. V poslední části popisuje pan Menšík svůj boj s alkoholem. Při čtení první části jsem myslel, že knihu odložím a ani nedočtu, ale zbytek knihy to vynahradil.

Autor odpovídá na nejběžnější (ale i méně běžné) otázky ohledně komerční letecké dopravy z pohledu pilota. Pokrývá širokou škálu témat. Kniha mě bavila. Hodně mi ale chyběly jakékoliv fotky nebo vysvětlující obrázky. Dost věcí by tak bylo lépe pochopitelných a popsaných.

Milé básničky od pana Plíhala. Přesně takové, jako jeho písničky.

Příběhy byly dobré, ale jejich teoretické rozbory byly chvílemi zbytečně zdlouhavé.

Parádní sci-fi o zákonech robotiky, kde autor popisuje popisuje, že i docela jasné zákony se dají vyložit jinak.

Ze začátku mi přišla kniha dost zdlouhavá. Vražda v Orient-expresu se mi líbila víc.

Klasický a milý Ivan Kraus. Tentokrát vypráví o své rodině, dvoujazyčně (německo-česky). Jeho knížky se neomrzí.

Série doktora Proktora mě baví. Tato knížka byla opět legrační, ale první díl nepřekonala.

Příběh pasáčka ovcí o putování za jeho snem. Nevím jestli jsem zrovna nebyl na takovouto knihu naladěný, ale opravdu mě nebavila.