yehudit yehudit komentáře u knih

Lidé lži Lidé lži M. Scott Peck

Kniha byla pro mě silná a velmi obohacující, obsahovala spoustu zajímavých myšlenek. Nejvíc mě bavily příběhy pacientů, exorcismus už méně, myšlenky o armádě a válce ve Vietnamu opět zaujaly, avšak autor už se ke konci hodně opakoval a na můj vkus příliš "pánbíčkařil".

03.09.2018 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Kniha byla skvěle čtivá, odehrávala se v atraktivním prostředí a vyskytovaly se v ní zajímavé postavy (můj oblíbenec je rozhodně Rocky!), nicméně nemůžu odpustit až příliš natahované pasáže, neuvěřitelné nelogičnosti a přehnanosti, a asi i to, že jsem vraha poměrně rychle uhodla...

14.08.2018 3 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Četla jsem jedním dechem, místy mě až zarážely autorčiny trefné poznatky o úplných drobnostech. Tři sestry mi byly všechny svým způsobem blízké a sympatické, pořadí oblíbenosti se měnilo v průběhu čtení, ale něco jsem si našla v každé z nich. Jejich místy až přehnaná radikálnost a jednostranný pohled pěkně kontrastovaly s moudrostí vyklidněné matky. Vytkla bych pouze zbytečné pasáže, kde se moc řešilo, co si které dítě dá k večeři, a chvílemi se autorka neubránila jisté schematičnosti postav, které sváděly iracionální a zbytečné hádky mezi sebou. Každopádně příjemná záležitost a určitě ne moje poslední knížka od Petry Soukopové

29.01.2018 4 z 5

Vír Vír Frode Granhus

První polovina knihy je zcela pohlcující, napínavá, postavy dobře vykresleny, především detektiv Rino jako velký sympaťák. Bohužel ve druhé polovině jakoby se některé načrtnuté záležitosti zcela nechaly být a vše je soustředěno do, dle mého názoru příliš překombinovaného závěru, ve kterém se snad všechny postavy začnou chovat totálně nelogicky. Škoda.

06.11.2017 3 z 5