yelcin

Aj keby som tuto knihu cital v detstve nehodnotil by som ju lepsie. Edicia priatelia ma niektore pre deti vyborne knihy , ale bohuzial tato medzi ne nepatri.

Kniha je velmi dobre topograficky zostavena s vynikajucimi komentarmi k danym historickym objektom.
V mnohych ohladoch bola pre mna poucna aj napriek tomu , ze som rodeny Trnavcan a denne sa pohybujem po historickom centre mesta o niektorych architektonickych zaujimavostiach som ani netusil.
/napr. socha mytnika na Stefanikovej ulici na budove terajsej CSOB./ Skoda , ze mnohe architektonicke skvosti neprezili normalizacnu dobu.

Dakujem autorom za prijemne prenesenie v case do dob davno minulych .
Nadherna prechadzka historickou Trnavou a okolia.

Moje hodnotenie je len z nostalgie a aj keď futbal je u mňa športom číslo 1, konšpirácie v tomto príbehu sú pritiahnuté za vlasy.M.Sonnleitner by už nemal napísať žiadny príbeh troch pátračov aj jeho ,,Zahada čierneho škorpióna ,, bola dosť infaltilná.

Traja pátrači to je klasika,stále je tam Jupiter,Peter a Bob , ale už to nie je to čo bývalo.Príbehy ,ktoré písal Robert Aarthur jr. bývali zaujímavejšie a napínavejšie a ostatní spisovatelia sa ho snažia len napodobniť a nie vždy sa to vydarí. Na tomto príbehu je zaujímavé,že tam vystupuje málo postáv a všetci sú podozriví.Záverečné vyvrcholenie je zaujímavé.

Prečítal so si aj druhú knihu od populárneho slovenského hermafrodita , ale stále nepatrím k jeho fanúšikom. Netvrdím , že sa to zle číta , ale zdá sa mi to celé také povrchné. Nevadí ,dám mu ešte šancu.

Veľmi dlho so odolával prečítať si niečo od anonymného, ale ospevovaného slovenského spisovateľa/ky až som našiel v antikvariáte dve knihy tak som to riskol.
Nechápem prečo si niekto myslí , že ak v knihe popíše milovanie/sex/ a použije pár vulgárnych slov sa kniha bude považovať za autentický obraz doby a bude sa lepšie predávať./ ja viem , že popularitu týchto poviedok preveril internetový časopis inZine/

Príbehy francúzkeho brigadiera predchodcu dnes slávneho Chuck Norissa sa v dnešnej dobe nedajú ani nazvať ako úsmevné . Aj keď príbehy Sherlocka Holmesa milujem na brigadiera Gerarda chcem čo najskôr zabudnúť.

Neviem ako hodnotiť knihu pre deti od môjho obľúbeného autora , keďže z detských nohavíc som už dávno vyrástol .Každopádne si myslím , že s tejto priemernej knihy mohla byť vynikajúca 10stranová poviedka. Keby chcel J.Grisham z tohto napísať perfektnú knihu , tak by musel rozvinúť charakter postáv v knihe ako napr. : Ika Boona, pána Mounta, April či obvineného pána Duffyho. Toto je len môj dospelácky subjektívny názor , táto kniha je napísaná pre novú generáciu čitateľov a ja pevne verím , že ich spisovateľský štýl J.Grishama zaujal.

Pre mňa ako Slováka je baseball a americký futbal ,,španielska dedina,, a aj keď sa mi to J.Grisham snaží v knihe vysvetliť u mňa ignoranta neuspeje.
Ale treba priznať , že ako aj v knihách ,, Hra o pizzu ,,a ,,Tréner,, tak aj v tejto je príbeh a vykreslenie charakteru postáv to hlavné a zápletka – zranenie začínajúcej športovej hviezdy by sa dala zaradiť do každého športového odvetvia. Napriek tomu , že som sa na začiatku trocha nudil , tak dojímavý záver zmierenia mi všetko vynahradil.

Najvtipnejšia postava série robot Marvin je v knihe len na 1 /slovom jednej !! / strane – prečo??? Jediná vtipná epizódka s Macom Príčetným v Los Angeles.
A túto charakteristiku : ,, Musíme mu dať meno, ktoré je naše ,nie vaše , a potom sa pustiť do hľadania spôsobu , akým by sme to dokázali, že to nie je to, čo ste vraveli vy , ale niečo , čo tvrdíme my. Ak sa napokon ukáže , že ste od začiatku mali pravdu vy, aj tak ju nebudete mať , lebo ho jednoducho nazveme ,, extranormálny " nie ,, paranormálny ", alebo ,,nadprirodzený" , pretože pri týchto termínoch si môžete myslieť , že viete čo znamenajú , takže – extranormálny inkrementálny induktor precipitácie."- keby mi chcel niekto vysvetliť tak s určitosťou skončí minimálne jeden z nás / možno obaja/ na psychiatrickej klinike docenta Chocholouška.

Jediné čo mi s tejto knihy nedá spávať:,,Lietanie je priam umenie, či skôr umelecká finta. Hlavný trik spočíva v tom, že sa musíte naučiť hodiť na zem tak, aby ste ju minuli ,,.
Pár krát sa mi zdalo , že už viem lietať , ale vždy som dopadol na zem –sviňa gravitácia.

Autor priznal , že výber prezentovaných filmov je jeho subjektívny názor , ale musím priznať , že sa mi viac menej trafil do filmového vkusu. Som rád ,že nezvýraznil len ,,Oscarom,, ocenené filmy ale aj kinematograficky pozoruhodné / či rozporuplné?/ filmy.
A v neposlednom rade som si musel rozšíriť zoznam filmov ,ktoré by som si rád ešte pozrel.

Kniha nie je žiadna Puzzovina , ale ako mafiánsky román na sychravé sobotné odpoludnie sa to dá. Len stále nechápem , že tí najnebezpečnejší a najbrutálnejší mafiánsky zabijaci sú tí najmenej inteligentný.

Autor sa snažil zaplniť dieru v literatúre čo sa týka námetu - kniha o notároch a ich prípadoch. Chcel priblížiť prácu na československých vidieckych notárskych úradoch.
Oceňujem snahu , ale musím priznať, že ma kniha nezaujala .Možno je to ale tým , že stále sledujeme a čítame zahraničné diela plné špekulácií, intríg a zaujímavých obratov v dedičských konaniach a rozvodoch a táto kniha poskytuje len také ,, obyčajné,, príbehy./ asi obraz doby v ktorej bola kniha písaná./

Po prečítaní knihy ,, Intenzita,, /prvej ,ktorú som od tohto autora prečítal./ očakával som od knihy ,, Brat Thomas,, minimálne slušný čitateľský zážitok. Musím priznať , že som po prečítaní sklamaný . Spočiatku to vyzeralo tajomne a zaujímavo až kým sa nezjavilo ,,zlo,, stvorené z myšlienok geniálneho metafyzika vypočítane kvantovou teóriou .Celá kniha mi pripadala ako zlá napodobenina kníh Stephena Kinga.

Pre mňa najmenej zaujímavá kniha od J.Grishama a to mám všetky. Z celej knihy ma zaujali len dve poviedky ,,Tichý prístav,, a ,,Čudný chlapec,, , kde bol príbeh aj pointa. Ostatné sa mi zdali jednoduché a hlavne nudné. J.Grisham postupom času v knihách stráca šťavu a zaujímavé rozuzlenie príbehu. Preferujem síce jeho knihy z právnického prostredia ,ale ,,Hra o pizzu,, aj ,,Také nezvyčajné Vianoce,, majú niečo do seba. Som veľmi zvedavý aká bude a o čom bude jeho najnovšia kniha .....