Zeleninka Zeleninka komentáře u knih

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

A jsem v cíli... Četla jsem první díl v mých 10 letech netušíc, co to bude za fenomén. Pak jsem viděla všechny filmy (krom obou dílů ze 7) a pak jsem v dospělosti usoudila, že je na čase přečíst celý příběh a hezky od začátku. Tak jsem jezdila MHD každý den do práce a z práce a půl roku jsem u toho četla celýho HP. Celkový dojem? Kam se s**ou filmy, ty knihy byly skvělý. Četlo se to jedním dechem, kolik jsem si nechala ujet tramvají na zastávce, koukajíc na hodiny, jestli ještě můžu nechat další ujet a stihnout práci v čas? No, hodně. :D Fakt jsem mile překvapená, jak dobře je to celý napsaný. Filmy byly dobrý leda tak na představu, jak vypadají ty lidi a jak vypadá krajina, Bradavice a tak. Filmy jsou hodně osekaný, to ale platí asi o všech zpracovaných knihách. Za mě rozhodně nelituju, že jsem to celé četla, je to fakt pecka.

11.08.2024 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Dostala jsem jí v roce 2001 ještě předtím, než byl film v kině. Bylo mi 10. Četla jsem to asi 14 dní a dojmy jako dítě žádný. Pak přišel do kin film a všichni se z toho mohli zbláznit. Četla jsem to pak po letech, po cestě do práce vždycky v MHD a musím říct, že mě to asi bavilo víc, než v těch mých 10 letech. Trošku už tam hrála i ta představa těch herců a prostor, což mi nevadí, ten příběh je mnohem delší, než ve filmu, takže čtivo dobré. Mám starý dotisk 2. vydání z roku 2001, nemám ten poklad s tím kloboukem, škoda. :D

11.08.2024 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Nejdelší čtení ze serie HP. Ale když už jsem se dostala až sem, tak to prostě musím dočíst. Kniha je oproti filmu mnohem, mnohem lepší. Film by musel být aspoň na 3 díly kdyby to chtěl obsáhnout. Fakt doporučuju přečíst HP, než koukat na film.

11.08.2024 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Když jsme kupovali druhý díl, netušili jsme, co to bude za hit. Kniha se čte dobře, zatím jedna z nejkratších. Příběh bude gradovat v dalších dílech.

11.08.2024 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Když jsem viděla rozdíl velikosti knihy oproti předchozím dílům, nevěděla jsem, jestli se mi to chce číst. :D Ale jasně, dočetla jsem to, uff. Netušila jsem, že přijde ještě větší kniha...

11.08.2024 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Od třetího dílu se knihy čtou jedním dechem, bez ohledu na jejich velikost. I po letech pořád baví.

11.08.2024 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Už jsem skoro v cíli maratonu HP... Výlety do Voldemortova života super, ty sceny v hlavě jsem si představovala různě, protože ve filmu nebyly. Zase je film jen zlomkem knihy, takže kdo miluje HP film ale nečetl knihu... Tak na co ještě čekáte?? :)

Artemis Artemis Andy Weir

Vůbec na sebe nejsem hrdá, že jsem knihu nedočetla, musím to napravit, protože jsem mile překvapená, jak skvěle se čte! Jazz je super holka od rány, rozhodně mě baví, jak je na svůj věk ostřílená a má dobrý frky. Celé sci-fi je tak dobře napsané, že má člověk pocit, že to tak reálně může být, že to není až takový nesmysl. Rozhodně se musím polepšit a najít si čas knihu dočíst.

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

(SPOILER) Viděla jsem film kdysi dávno, ani jsem netušila, že byl podle knižní předlohy. Knihu jsem objevila náhodou v knihkupectví, tak jsem řekla wow, kupuju! Čte se fakt hezky, začátek se trošku táhne, než dojde k věci, ale asi je potřeba znát kompletně matku Anne, ono to asi spíš je víc o ní, než o Grace a koni. :) Knihu jsem tedy ještě nedočetla, rozhodně dočtu, ale už jsem dávno za milostnou zápletkou, takže jsem zvědavá na celé vyústění.

Dinosauři Dinosauři Jinny Johnson

Pěkné ilustrace dinosaurů, zobrazení k poměru velikosti člověka, popis jednotlivých období druhohor a doprovodné informace o předchůdcích dinosaurů. Mám tu knihu fakt ráda.

Encyklopedie: Otázky a odpovědi Encyklopedie: Otázky a odpovědi Brian Williams

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských encyklopedií. Dostala jsem jí kolem mých 10 let, možná už dříve a mám jí do teď. Skvěle napsaná a ilustrovaná pro děti. Rozdělená do úseků: Země a vesmír, věda, lidské tělo, zvířata a rostliny, lidé a země, dějiny. Těším se, až v ní budu listovat i se svým dítětem, doufám, že bude taky tak zvídavé. :)

Osud koně Romea Osud koně Romea Václav Litavanský

Různé povídky, kde hlavní roli hraje kůň. Povídky nejsou vždy veselé, je to o zacházení lidí s koňmi atd, není to určení pro děti řekla bych. Nevím, jestli jsou ty příběhy pravdivé nebo vymyšlené. Kdyžtak někdo doplňte.

11.08.2024 4 z 5

Můj život s koňmi Můj život s koňmi Monty Roberts

Kniha o konkrétních koních, které Monty Roberts měl ,,v péči". Začíná jeho prvním koněm, když byl malé dítě. Nepřečetla jsem ještě úplně všechny, proto dávám zatím do nepřečtených knih. Kniha je doplněná o obrázky každého z koní.

Boj o záchranu Boj o záchranu Sharon Siamon

Pokračování Sedlového ostrova. Serie se mi moc líbila, zase trošku jiné čtení než co jsem zatím od Pony Clubu četla (např. serie Plnokrevník) a moc se mi líbilo.

Tajemství v písku Tajemství v písku Sharon Siamon

Sedlový ostrov je moc pěkné čtení, četla jsem ráda a ráda se k němu vrátím.

Útěk k oceánu Útěk k oceánu Sharon Siamon

Serie Sedlový ostrov mě hodně bavil. Škoda, že má jen 3 díly, ale aspoň nemusím shánět desítky knih. :D

Pomoc v pravou chvíli Pomoc v pravou chvíli Joanna Campbell

I Samantha se vyvíjí a roste. Ashley už je až moc dospělá pro příběh malým holkám, takže je logické, že ,,otěže" přebrala Samantha, i když jak jsem psala v minulých dílech, klidně bych celou serii věnovala jen Ashley a jejímu vyustění příběhu. Už to dávno není o Naději, ale pořád jsme v jejich stopách.

Poslední dostih Poslední dostih Joanna Campbell

Serie Plnokrevník pokračuje, super. :) Ještě není konec. Ashley už je dospělá, kolik jí bylo když byl první díl? 12-13? Miluju ten vývoj postav celou serií.

Nesnadný návrat Nesnadný návrat Joanna Campbell

Serie Plnokrevník je dlouhá, a to je dobře. Dostihové prostředí miluju, takže čím víc se serie protáhne, tím líp. I v dospělosti si je ráda přečtu znova se vzpomínkou, jak jsem to četla jako dítě, takže pořád se na celou serii snažím dívat dětskýma očima.

Vítězství na dosah Vítězství na dosah Joanna Campbell

Serie Plnokrevník se stáčí jiným směrem a to k Samantě. Škoda, raději bych pokračovala v hlavní roli s Ashley, ale asi už pro příběh začínala být stará, tak jí plně nahradila Samantha aby pořád byla hlavní hrdinka ve věku teen holek, které to čtou. Taky jsem to četla jak teen holka, ale teď zpětně nad tím tak přemýšlím. :)