Zelený.úval komentáře u knih
Čtivě a romanticky napsaný historický příběh. Oceňuji, že na konci v epilogu jsou stručně shrnutá historická fakta a případné neshody s knihou.
Kniha se dobře četla a tak hezky plynula. :-) Jednoduchá zápletka, prostě fajn oddechovka. Cením, že na konci nebylo moc velké drama a oba si celkem snadno vyříkali, jak to spolu mají. :-)
Milé a někdy i smutné příběhy z praxe veterinářky. Dozvěděla jsem se spoustu nových zajímavostí o jednotlivých zvířatech. Například problematika anestézie u slonů nebo u žiraf.
Smutný díl, ale dobře napsaný. Nutí člověka číst pořád dál, aby se dozvěděl, co se stalo v další kapitole.
Některé části se trochu moc vlekly, ale ke konci dostal příběh spád a četl se dobře. Kniha nebyla ani moc předvídatelná, například rozhodnutí Niny mě překvapilo. Jsem zvědavá na další díly, jak se všechno vyvine.
Kniha opět podobná jako první dvě ze série. Za mě byl ale pořád nejlepší příběh Raina s Alyx. Tady se mi líbilo, jak se na konci celý rod spojí. Taky oceňuji, že je na závěr krátká zmínka o dalších osudech jednotlivých dvojic.
Kniha je super. :-) Osobně jsem taky některé situace zažila a knihu bych některým lidem dala povinně přečíst před vstupem do lékárny.
Za mě kniha byla asi nejlepší ze série. Nebylo tady urážení ze strany Alyx, jako to bylo v předchozích dvou dílech, ale spíše z té mužské od Raina. A také mi přišlo, že hádek bylo celkově o něco méně. Zajímá mě poslední příběh Milese a Elizabeth, který byl v knize už trochu nakousnutý.
Takové milé krátké příběhy, většinou i vtipné. :-) A musím ocenit formát a obálku knihy.
(SPOILER) Překvapilo mě, že kniha nebyla tak prvoplánová a že to byl hlavně milostný příběh Freddy a ne Penelope. Ale jinak mě kniha moc neoslovila. Penelope mě v knize svým chováním vyloženě štvala.
Kniha se kupodivu dobře četla, ale jinak moc nevím, co si o ní mám myslet. Někdy mi bylo Mojmíra až líto a v některých situacích se zase spíš kloním k Hedvice.
Po prvním díle jsem od knihy už neočekávala žádný zázrak. Bronwyn mě snad štvala ještě víc než Judita. Zároveň jsem ale zvědavá na další díly, jestli se přece jenom budou v něčem trochu lišit.
Taková fajn oddechovka. Neurazí, ale ani nenadchne. Kim mě trochu štvala se svými unáhlenými závěry, které si dělala snad u každého.
Myslím, že v knize mohlo být o něco méně scén, kdy se setká Alice s Gavinem a při tom je náhodou vidí Judita, která se samozřejmě naštve. Pak už to trochu štvalo i mě a více mi vadilo chování Judity než Gavinovo. Knihu jsem četla před lety a byla jsem z ní nadšená, teď už o něco méně.
Byla to moje první kniha od autora a rozhodně ne poslední. :-) Děj hezky plynul a i když tam bylo hodně jmen, tak jsem se ani jednou v nich neztratila. Líbilo se mi, jak se příběh vyvíjel během stárnutí všech postav. Skoro jako malé Vyprávěj. :-)
Nejde o nějakou úplně hodnotnou literaturu, ale i tento typ knihy může být jednou za čas fajn. :-)
Popravdě kniha mohla být tak o půlku kratší. Nápad na děj dobrý, ale bylo to podané trochu nemastně neslaně.
Za mě kniha super. :-) Dobře se četla, děj hezky plynul. Také musím ocenit vykreslení atmosféry jihočeského statku. No a že to na konci všechno dobře dopadlo, byla už jen taková třešnička na dortu. :-)
(SPOILER) Opravdu silný příběh, kde jsou hrůzy války vykresleny ze všech stran. Čekala jsem, že Ester bude více v kontaktu pak i s německým otcem a ten zase i s druhým pravým otcem. Protože i přes jeho neslavnou minulost, vychoval Ester dobře a dal ji všechnu lásku a zázemí, což jsem čekala, že Josef více ocení. Navíc nebýt toho, že si ji vzal k sobě, tak by válku pravděpodobně ani nepřežila.
Nejdřív jsem čekala od knihy trochu něco jiného. Nakonec mě ale příjemně překvapila, jak dobře se četla a jak nebyla úplně předvídatelná. Postavy Smrti a Lásky příběh vždy zajímavě dokreslily.