Zikus Zikus komentáře u knih

Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Jedna z knih mého zkurveného dětství. Pamatuju si, že když jsem to četl poprvé někdy v devíti letech, tak jsem se na konci skoro rozbrečel, jak mne to dojalo.

28.09.2016 5 z 5

V divokých vodách V divokých vodách Will Hobbs

Super, čte se to dobře.

28.09.2016 5 z 5

Matylda Matylda Roald Dahl

Velmi jsem souznil s ředitelkou Kruťákovou.

18.07.2018 3 z 5

Mentalista - Rozluštěte tajemství a triky z populárního seriálu Mentalista - Rozluštěte tajemství a triky z populárního seriálu Simon Winthrop

Noo, šlo to. Ale pro někoho, kdo má trochu průpravu z psychologie, to nebude nic extra.

09.02.2018 3 z 5

Psychiatrie Psychiatrie Nigel C. Benson

Stručná a přehledná knížka se super ilustracemi. Doporučuji.

22.12.2017 5 z 5

Naši savci Naši savci Vratislav Mazák

Krásně zpracovaná a napsaná publikace.

22.11.2017 5 z 5

Já a ty: O zdravých vztazích mezi lidmi Já a ty: O zdravých vztazích mezi lidmi Jaro Křivohlavý

Za mě nic moc. Pokud čtenář není úplně jalovej, tak většinu informací bude znát. Navíc mi přijde, že poznatky z knihy jsou spíše takové bláboly než něco, co by se dalo využít v reálném životě.

05.10.2017 2 z 5

Lidé, alkohol, drogy Lidé, alkohol, drogy Václav Šedivý

Dost mě otravovalo neustále tlachání ohledně zákonů, vyhlášek a podobě. Další minus knihy je její stáří. Pár zajímavých informací tam ale přece jenom je. Například že slonům chutná alkohol nebo že dlouhodobé užívání kokainu vede ke zvýšené sexuální výkonnosti až úchylnosti.

20.06.2017 2 z 5

Nebojte se egoismu Nebojte se egoismu Josef Kirschner

Výborný! Kniha vyloženě "do života". Doporučuji.

04.06.2017 5 z 5

Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Když opomenu drzost převyprávět příběh kvůli politickému režimu a přehnanou Robinsonovu tendenci sbírat a ničit (zapálil prales; bral želvám 90 vajec na jeden zátah, přitom by je mohl brát v menším počtu a častěji; zotročil si papouška, což je v knize popisováno tak, jako že je to pro něj fajn, být zavřený v kleci; apod.), tak je to opravdu pěkný a čtivý příběh. Robinson se zkrátka na ostrově výborně adaptoval. Na konci správné úvahy o tom, jak se z kdekoho může stát pirát a naopak. Shrnuto podtrženo- služná knížka.

24.05.2017 4 z 5

Kámasútra z pohledu psychotroniky Kámasútra z pohledu psychotroniky Jaroslav Erben

Občas v knize padne nějaký velmi zajímavý poznatek, ale jinak si myslím, že pokud člověk nežije celý život v klášteře, tak spoustu, nebo většinu informací z knihy bude znát. Nehledě na to, že autor často omílá jedno a to samé dokola. Přečíst si tuhle knížku ale určitě není na škodu. Minimálně dokáže zvýšit libido a obohatit o pár zajímavostí.

13.05.2017 3 z 5

Zdravě žít, to je kumšt Zdravě žít, to je kumšt Ota Gregor

Jednoduché a poučné. Jen si myslím, že v sekci ohledně zdravé stravy je až příliš vychvalováno mléko a mléčné výrobky.

18.04.2017 5 z 5

Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Výborná kniha. Pana Honzáka obdivuji. Má obrovský přehled, zkušenosti a do toho se jeví jako velký pohodář.

06.03.2017 5 z 5

Moderní psychologie Moderní psychologie Dalibor Kučera

Výborně obsáhlé. Jediná nevýhoda knihy je její formát na šířku. Což je dost nepraktické. Blbě se pak drží a nosí. Avšak základní účel, tedy obohatit člověka informacemi plní zdatně.

22.02.2017 5 z 5

Superzáhady a zázraky Superzáhady a zázraky Frank P. Jones

Výborné. Ideální čtení do metra nebo autobusu.

05.12.2016 5 z 5

Alf: Všechno dobré padá shůry Alf: Všechno dobré padá shůry Inge Maass

Nic moc, ale čte se to svižně.

28.11.2016 3 z 5

Psychologie Psychologie Ilona Gillernová

Jednoduché základy. Přečteno třikrát.

28.11.2016 3 z 5

Dyslexie a jiné poruchy učení Dyslexie a jiné poruchy učení Mark Selikowitz

Asi v každé kapitole vyjde najevo, že je prostě nejlepší zajít za psychologem/pediatrem a s ním se domluvit, jak to bude dál. (Moje desátá psychologická knížka, kterou jsem přečetl.)

28.11.2016 4 z 5

Záhadnější než věda Záhadnější než věda Frank Edwards

Výborná knížka. Nenechte se zmást obalem knihy, který vyvolává dojem braku, protože ve skutečnosti je to hodně slušný a nejspíš i věrohodný čtení.

10.11.2016 5 z 5

Nejkrásnější pohádky pod polštář Nejkrásnější pohádky pod polštář neznámý - neuveden

Krásná knížka s krásnými ilustracemi. Obsahuje pohádky: Aladinova Lampa, O cínovém vojáčkovi, Ali Baba a čtyřicet loupežníků, Princeznička na hrášku, O kouzelné fazoli a Mášenka a tři medvědi.

22.10.2016 5 z 5