zuzana4291
![Zatopená Sahara Zatopená Sahara](https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/912/zatopena-sahara-912.jpg?v=1283955049)
Jak o komentovat tuto knihu, dlouho jsem něco tak strašného nečetla. Má to děj, ale do kterého se nedokážete celou knihu začít. Neustále popisná místa, a když se konečně něco děje, tak je to tak nezáživné, že si říkáte, opravdu čtu Jules Verna? Pro mne je tato kniha velké zklamání.
![Cestovatelka Cestovatelka](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346953/cestovatelka-xQ8-346953.jpg?v=1497811633)
Druhý díl byl lepší než první. Kniha byla více akční a až na některé až nesmyslné zvraty, byla čtivější. I když Etta a Nicholas spolu skoro nebyli ( o proti prvnímu dílu), kdy mi to chvilkama přišlo, jak zamilovaný román, tak díky tomu, se pořád něco dělo. I když při návratu časové osy jsem byla trochu zmatená, co a jak. Ale nakonec to mělo krásný konec.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pasažérka Pasažérka](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309579/pasazerka-EHI-309579.jpg?v=1478202466)
Hezký a zajímavý příběh, trochu romantiky, trochu fantasy...prostě příjemná oddechovka, která se dobře čte. Až tedy na ten konec, kdy jsem úplně nechápala, co se děje.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Město iluzí Město iluzí](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344327/mesto-iluzi-FV5-344327.jpg?v=1498223278)
V tomto díle se snažila autorka trochu scénář hlavních hrdinů pozměnit. Takže tentokrát se vzali hned na začátku knihy. Ale jinak pořád to stejné. Najednu stranu jsem ráda, že je to momentálně poslední díl. Knihy, kdy už čtenář předem ví, co a jak se bude dít, mě opravdu moc nebaví.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Volání sirén Volání sirén](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274434/volani-siren-ax7-274434.jpg?v=1454884490)
Opět další podobný scénář. Tentokrát byl děj trochu nudnější než předchozí. Ale jinak poříd stejné. Uvidím co poslední díl.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Žhavá zóna Žhavá zóna](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232433/rainshadow-zhava-zona-8rU-232433.jpg?v=1424607948)
Jelikož už je to několikátá kniha, kterou jsem od této autorky přečetla. Tak i když je děj zajímavý a plný zvratů. Už začínám být unavená z těch naprosto stejných scénářů. Žena , která mám netradiční a velmi silnou energii. Která je sama, protože se k ní nikdo nehodí. Pak potká muže svách snů, ke kterému ji vemi silně přitahuje i po té sexuální stránce, který ji pak ke konci knihy zachrání z nesnází.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zátoka lží Zátoka lží](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184794/zatoka-lzi-x7k-184794.jpg?v=1586767461)
Velmi povedený díl, plný napětí a dobrodružství. Nenudila jsem se od začátku do konce. Jeden z nála knih od této autorky, který měl celý uchvátil.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ztracená noc Ztracená noc](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144922/ztracena-noc-BJK-144922.png?v=1572201187)
Z toho úvodního dílu nejsem ani úplně odvázaná, ale ani ne zklamaná. Prostě průměrně napsaná kniha, která se docela dobře čte, ale přeci jen pár věcí bylo dost předvídatelných a některé pasáže byly dost nudné. Asi nejvíc mi vadilo, když autorka vysvětlila "zelený křemen", a pak to ještě minimálně jednou po několika stránkách opět vysvětlila. Bylo to naprosto zbytečné.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Stíny noci Stíny noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120243/stiny-noci-120243.jpg?v=1334703671)
Z této série mi přišel tento díl jako nejlepší. Byl napínavý a pořád se něco dělo. Bylo tam pár "hluchých" míst, ale kniha se dobře četla a nenudila jsem se jako u těch předechozích dílů z této série.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jako rtuť Jako rtuť](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84389/jako-rtut-84389.jpg?v=1317372417)
Čekala jsem jsem od této knihy více napětí. Bohužel, jsem byla zklamaná. Na to, že se od začátku vyšetřovaly dvě vraždy a jeden pokus, tak od odhalení až skoro ke konci byl děj nudný a moc nezáživný, až zase ke konci se začalo něco dít.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Až na dno Až na dno](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84392/az-na-dno-84392.jpg?v=1317226584)
Děj je dobrý, kniha se dobře čte, ale přeci jen tomu něco chybí. Jsou částku, kdy jsem se nemohla odtrhnout, ale bohužel je tam dost částí, které jsou nudné a nezáživné. Prakticky dlouho jsem netušila, kde se "zrcadlo" vyskytuje a o co se jedná.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
O proti předchozímu dílu, tomuto něco chybělo. Možná více napětí nebo méně popisných pasáží, které se častěji opakovali. Ale celkově se série velmi dobře četla.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Síla vášně Síla vášně](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64687/sila-vasne-BCQ-64687.jpg?v=1692197149)
Tak tento díl mi přišel zbytečně moc vleklý, až ke konci knihy jsem konečně měla pocit, že děj má spád a nemohla jsem se odtrhnout. Ale 2/3 knihy mi přišlo, že se vše točilo pořád do kolečka.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Macbeth Macbeth](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371872/macbeth-v8g-371872.jpg?v=1520442534)
Při čtení prvního dějiství, jsem chvilkama měla pocit, že tuto knihu snad ani nedočtu. Chápu, že autor chce u vést čtenáře do děje, ale myslím, že se dalo spousta věcí zkrátit. Druhé dějiství bylo nejlepší. Spousta vratů a děj nebyl vůbec nudný. Poslední dějiství, začátek dobrý, a pak musel přijít rychlý konec. Na pár stránkách se shrnulo prakticky všechno. No nevím, jestli nebylo lepší vepředu ubrat a vzadu přidat.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Napůl ztracený Napůl ztracený](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285902/napul-ztraceny-P96-285902.jpg?v=1478286254)
Musím říct, že tento díl hodnotím podobně jako druhý díl. Jediné co mi opět vadilo, byli jeho projevy lásky. Chápu, že v tomto věku hledá svojí sexualitu. Ale přeci jen si myslím, že tomu bylo zbytečně dáno moc stránek. Řešení záplatek, akce, šli pak dopozadí. (To stejné bylo v druhém díle, kde mi to také vadilo).
A konec byl smutný, ale úplně zazdil myšlenku výhry nad Soulem a tím konečně po mnoha letech společné žití černých i bílých čarodějnic. Asi bych to tolik zbytečně nerozepisovala. Většinou čtu poslední strany knih jedním dechem, tady jsem se nudila, když se neustále dokola jednalo o to samé.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Napůl zlý Napůl zlý](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180593/napul-zly-Jpc-180593.jpg?v=1545429692)
První díl je pro mě zklamání, zbytečně moc popisné a až moc často se vrací do dětství. Sice chápu, že vysvětlení, co bylo na začátku je důležité, ale tady mi to přišlo až moc "násilné" a bylo toho moc. Až teprve ke konci knihy se začne "něco dít" a musím říct, že kniha končí a byla jsem ráda, že hned můžu sáhnout po dalším dílu.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Tvář vody Tvář vody](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367291/tvar-vody-bgP-367291.jpg?v=1518092318)
Kniha mě úplně nadchla. Neobsahuje zbytečné dlouhé popisné pasáže. Kapitoly jsou krátké a jasné. O to víc, drží čtenáře bystrého a neustále jsem měla pocit, že se něco děje. Konec ač romantický, tak hlavně dobrý. I když spousta věcí je jasná hned od začátku knihy.
Knihu doporučuji přečíst, ale popravdě film mě vůbec neláká. Bojím se, že režisér nedokázal vytvořit tak "dokonalého tvora", jak je popsáno v knize.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Posvátné lži Minnow Blyové Posvátné lži Minnow Blyové](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327318/posvatne-lzi-minnow-blyove-jFV-327318.jpg?v=1490936295)
Kniha mě velmi mile překvapila. Od prvních stránek je plná napětí a je to zajímavé, jak se postupně zobrazuje její příběh.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Po zemi bloudím dál Po zemi bloudím dál](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334281/po-zemi-bloudim-dal-Kjg-334281.jpg?v=1492341604)
Čekala jsem trochu více fantasy. Ale jedná se o román, kdy hlavní hrdinka má schopnost "vycítit zlato". Takže nemůžu říct, že by mě román nadchnul. Ale taky že by mě úplně zklamal. Prostě kniha o holce, kterou potká velmi smutný osud a rozhodne se v době zlaté horečky odejít na západ za zlatem.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249614/nejchladnejsi-divka-ve-meste-chladu-6vs-249614.jpg?v=1448480551)
Začátek knihy byl napínavý, plný zvratů. Pak bohužel přišla horší část, která byla zbytečně zdlouhavá a trochu i zmatečná. Ale celkem se jedná o velmi napínavý a zajímavý příběh.