Zuzvil komentáře u knih
Jedna z mých nejmilejších a velmi oblíbených knih, je to krásná, klidná a velice poučná kniha z nádherného prostředí francouzské Provence. Jsou zde skvěle vykresleny jednotlivé postavy a také jednotlivé emoce. No a popisy krajiny, ach, ty jsou prostě dokonalé. Samozřejmě má kniha i přesah v podobě poselství, které obsahuje. K přečtení rozhodně doporučuji.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih z dětských let, četla jsem nesčetněkrát a věřím, že ještě někdy znovu budu číst. Myslím si, že pro dnešní děti už není tak poutavá (a už vůbec ne asi pro holky), ale prostě tak knížka má něco do sebe, nádech dobrodružství, tajemna, neznámého prostředí, atd. Překlad J. V. Plevy je čtivý, ale také kapánek ovlivněn dobou v které vznikal a dovedu si představit i čtivější překlad pro dnešní dobu.
Toto byla moje první detektivka od této autorky, tato knížka mi přišla povedená a čtivá, nápad je perfektní a vlastně klasický, již vícekrát použitý v různých knihách. Každopádně děj je napínavý a občas snad i zábavný. Mě se tedy rozhodně líbilo, že knihou neprovází žádný detektiv, že je děj tak výborně vystavěný na příběhu samotném. Určitě doporučuji k přečtení, protože prostě budete chtít vědět, KDO.
Knihu jsem v období puberty četla nejméně 7x a opravdu velmi mě zaujala svojí surovostí a pravdivostí o světě drog v Německu. Klidně bych tuto knížku zařadila do povinné literatura pro své téma a opravdovost, která z knížky opravdu dýchá. Je vám z ní zle, špatně, nechutně, ale přesto čtete dál. Knížce přidává plusové body i to, že je autentická a biografická, jsou zde i reálné fotky "hlavních účastníků" a také obětí drog. Rozhodně doporučuji k přečtení.
Knížka se mi skvěle četla, bylo to velice zajímavé a poučné čtení, od kterého se nelze odtrhnout. Líbila se mi snad i více, než Šifra mistra Leonarda. Velice mě zaujalo prolínání příběhu s dějinami, že se autor snaží čtenáře přivést na nějakou myšlenku a záhy je "vyvede" z omylu, že je to vlastně úplně jinak. Děj zasazený do Vatikánu je opravdu skvostný a rozhodně doporučuji po této knize sáhnout a přečíst si ji.
Další knížka z tzv. "povinné četby", lépe snad jen říct klasika. Tady ovšem musím říct, že i když jsem ji četla před lety, tak si zcela přesně vybavuji, že jsem kapánek přeskakovala některé odstavce, protože autor píše opravdu veeelmi popisně každý detail. Vyobrazení samotného příběhu je ale zajímavé a i v dnešní době často možné. Za mě ale knihu spíše nedoporučuji.
Kniha, stejně jako film, se mi velmi líbila, hrozně ráda nejprve čtu knihu, abych si vytvořila svoji představu a pak se podívám na film. Tato kniha je velmi povedená, krásná a plný romantiky, kterou každý člověk občas potřebuje. Zároveň to není ta prvoplánová romantika, je tady i jistý přesah, krásně je popisován vnitřní pocit hlavní hrdinky, její myšlenky a její "zpracovávání" smrti blízké osoby.