lenkaru lenkaru oblíbené citáty

☰ menu

A proc nemaji srdce ani hvezdy na nebi, protoze z te vysky vidi vsechno, co se na nasem svete deje lidem a co lide zpusobuji sami sobe. Kdyby hvezdy mely srdce, tak by je tizilo a bolelo, az by vsechny popadaly z nebe na zem a to by byl konec sveta.
Kateřina Dubská

V noci i stěny mají hlas. (Stín banyánu)
Vaddey Ratner

Zvířata nejsou jako lidé. Když je necháš na pokoji, nic ti neudělají. Zato lidé ano, ublíží ti, i když jsi nic špatného neprovedl. (Stín banyánu)
Vaddey Ratner

Radost a smutek často putují stejnou cestou. (Stín banyánu)
Vaddey Ratner

Tohle jsou jiné archivy. Je v nich hodně utrpení a něco jako svatost. Nacisté věděli, že jednají špatně, proto všechno tajili; bolševici byli přesvědčeni, že jednají správně, a proto všechno zachovali...V Rusku není pravda psaná inkoustem jako jinde, ale krví. Ty archivy jsou svaté, jako Golgota. V suchém šustění stránek uslyšíš dětský pláč, dunění vlaků, ozvěnu kroků sestupujících do sklepa, jednotlivý výstřel z naganu se sedmi gramy olova. Sám papír páchne krví (o archivech KGB... Sašenka)
Simon Sebag-Montefiore

Kdybys věděla ...
Anne-Dauphine Julliand

Pět smyslů je luxus. Luxus, který si uvědomujeme jen velmi málo. Musíme ztratit schopnost používat smysly, abychom ocenili jejich skutečnou hodnotu. A taky si uvědomili jejich hranice.
Anne-Dauphine Julliand

Musíme dodat život dnům, když už nemůžeme přidat dny k životu.
Anne-Dauphine Julliand

...člověk, který nemá svědomí, který není dobrý, netrpí.
Khaled Hosseini

„Všichni jsme ozvěnou někoho dalšího, Raami.“ (Stín banyánu)
Vaddey Ratner

„Co je to touha?“ „Když si něco přeješ tak moc, až z toho bolí srdce.“ (Stín banyánu)
Vaddey Ratner