Silvia22 Silvia22 oblíbené citáty

☰ menu

Kam spějeme? Nikoli do prázdnoty. Prázdnota nás nepohltí. Spějeme ke svým předkům.
Dominik Tatarka

Dobrota vychází zevnitř, dobrotu si volíme. Pokud člověk ztratí možnost volby, přestává být člověkem.
Anthony Burgess

Strach seká hlouběji než meče.
George R. R. Martin

Smrt je tak strašlivě definitivní, zatímco život je plný možností. - Tyrion Lannister
George R. R. Martin

Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all nights to come. Noc se přikrádá a moje stráž začíná. Neskončí až do mé smrti. Nepojmu za manželku žádnou ženu, nebudu vlastnit žádnou půdu, nezplodím žádné děti. Nebudu nosit korunu a nezískám slávu. Budu žít a zemřu na svém stanovišti. Jsem meč v temnotě. Jsem strážce na zdech. Jsem oheň, který hoří ve tmě, světlo, které přináší úsvit, roh, který probouzí spící, štít, který chrání říše lidí. Svěřuji svůj život a čest Noční hlídce, pro tuto noc a pro všechny noci, které přijdou.
George R. R. Martin

Náš obyčej je ale starší. Žilami Starků proudí krev Prvních lidí a držíme se víry, že člověk, který vynese rozsudek smrti, by sám měl tít mečem. Když vezmeš jinému člověku život, jsi povinován pohlédnout mu do očí a vyslechnout si jeho poslední slova. A pokud nejsi schopen udělat to, pak si ten člověk možná ani nezasluhuje zemřít.
George R. R. Martin

Láska je jed. Sladký jed, to ano, ale přesto zabíjí.
George R. R. Martin

Když se ohlédnu zpět, jsem ztracená. - Daenerys
George R. R. Martin

Když hraješ hru o trůny, buď zemřeš nebo zvítězíš.
George R. R. Martin

Bodej ostrým koncem. (Jon Sníh)
George R. R. Martin

„Všichni potřebujeme být čas od času uráženi, lorde Mormonte, jinak bychom sami sebe začali brát příliš vážně. - Tyrion“ „Ty nevíš nic, Jone Sněhu. (Ygritte)“ „Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.“ „Zima se blíží...“ „Never forget who you are, the rest of the world will not, wear it like armor andit can never be used to hurt you. - Tyrion Lannister“
George R. R. Martin

"Může člověk vůbec být statečný, když má z něčeho strach?" "To je jediná chvíle, kdy může být statečný."
George R. R. Martin

"... mysl potřebuje knihy, tak jako meč potřebuje brus, pokud má svoje hrany udržovat nabroušené." Hra o trůny
George R. R. Martin

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin