Čínská kuchyně na českém stole podobné
Zdeněk Křížek
V této knize proto najdete pouze mnohokrát vyzkoušené receptury, tak, jak se za dlouhá léta vykrystalizovaly do svého finálního chuťového i vzhledového efektu. S ohledem na kvalitu, pracnost i možnosti uplatnění pro různé příležitosti jsou rozděleny do pěti kategorií a klasifikovány příslušným počtem hvězdiček. A čím se tato kuchařka liší od jiných? Většina u nás vydávaných kuchařek jsou spíše pouhé receptáře, které se s oblibou chlubí množstvím předpisů. Mnohé si též libují v nákladných a exotických surovinách, které se u nás vyskytují sporadicky, nebo vůbec nejsou. Zkuste např. sehnat sušené ústřice, vodní kaštany, hřebenatky, abalone, žabí stehýnka, mořské okurky, čerstvé lotosové listy, vlaštovčí hnízda, mořská ouška apod. V honbě za množstvím receptur a orientálních rarit se v mnohých publikacích většinou zapomíná na to nejdůležitější, co čínskou kuchyni dělá opravdu "čínskou". Je to především filosofie a mimořádná péče o vzhled jídel. Proto autor počet receptur značně omezil a suroviny vybral především s ohledem na jejich běžnou dostupnost a cenovou přijatelnost. Mimořádný důraz naproti tomu klade na technologii výroby, kterou považuje za základní kámen úspěšného čínského vaření.... celý text
Podobné knihy (4)
Čínské jídlo na českém stole Zdenka HeřmanováO čínské kuchyni a 150 receptů, které snadno uvaříte. více
Čínská kuchyně po česku -- 150 receptů Vladimír Příhoda
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Čínská kuchyně po česku - nové rozšířené vydání 300 receptů Vladimír Příhoda
Pokrmy připravované podle předpisů čínské kuchyně mají na celém světě zvuk opravdového gastronomického zážitku. Nikdy hosty nezklamou, jsou vždy vkusně upravený, vždy z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. více
Čínské recepty v české kuchyni Jana Horecká
Známější jídla, která se dají připravit ze surovin poměrně běžných na našem trhu. více