Čínská kuchyně na českém stole podobné
Zdeněk Křížek
V této knize proto najdete pouze mnohokrát vyzkoušené receptury, tak, jak se za dlouhá léta vykrystalizovaly do svého finálního chuťového i vzhledového efektu. S ohledem na kvalitu, pracnost i možnosti uplatnění pro různé příležitosti jsou rozděleny do pěti kategorií a klasifikovány příslušným počtem hvězdiček. A čím se tato kuchařka liší od jiných? Většina u nás vydávaných kuchařek jsou spíše pouhé receptáře, které se s oblibou chlubí množstvím předpisů. Mnohé si též libují v nákladných a exotických surovinách, které se u nás vyskytují sporadicky, nebo vůbec nejsou. Zkuste např. sehnat sušené ústřice, vodní kaštany, hřebenatky, abalone, žabí stehýnka, mořské okurky, čerstvé lotosové listy, vlaštovčí hnízda, mořská ouška apod. V honbě za množstvím receptur a orientálních rarit se v mnohých publikacích většinou zapomíná na to nejdůležitější, co čínskou kuchyni dělá opravdu "čínskou". Je to především filosofie a mimořádná péče o vzhled jídel. Proto autor počet receptur značně omezil a suroviny vybral především s ohledem na jejich běžnou dostupnost a cenovou přijatelnost. Mimořádný důraz naproti tomu klade na technologii výroby, kterou považuje za základní kámen úspěšného čínského vaření.... celý text
Podobné knihy (4)
Čínská kuchyně po česku -- 150 receptů Vladimír PříhodaPopis knihy není zatím k dispozici. více
Čínská kuchyně po česku - nové rozšířené vydání 300 receptů Vladimír Příhoda
Pokrmy připravované podle předpisů čínské kuchyně mají na celém světě zvuk opravdového gastronomického zážitku. Nikdy hosty nezklamou, jsou vždy vkusně upravený, vždy z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. více
Čínské recepty v české kuchyni Jana Horecká
Známější jídla, která se dají připravit ze surovin poměrně běžných na našem trhu. více
Čínské jídlo na českém stole Zdenka Heřmanová
O čínské kuchyni a 150 receptů, které snadno uvaříte. více