Čínská kuchyně na českém stole přehled
Zdeněk Křížek
V této knize proto najdete pouze mnohokrát vyzkoušené receptury, tak, jak se za dlouhá léta vykrystalizovaly do svého finálního chuťového i vzhledového efektu. S ohledem na kvalitu, pracnost i možnosti uplatnění pro různé příležitosti jsou rozděleny do pěti kategorií a klasifikovány příslušným počtem hvězdiček. A čím se tato kuchařka liší od jiných? Většina u nás vydávaných kuchařek jsou spíše pouhé receptáře, které se s oblibou chlubí množstvím předpisů. Mnohé si též libují v nákladných a exotických surovinách, které se u nás vyskytují sporadicky, nebo vůbec nejsou. Zkuste např. sehnat sušené ústřice, vodní kaštany, hřebenatky, abalone, žabí stehýnka, mořské okurky, čerstvé lotosové listy, vlaštovčí hnízda, mořská ouška apod. V honbě za množstvím receptur a orientálních rarit se v mnohých publikacích většinou zapomíná na to nejdůležitější, co čínskou kuchyni dělá opravdu "čínskou". Je to především filosofie a mimořádná péče o vzhled jídel. Proto autor počet receptur značně omezil a suroviny vybral především s ohledem na jejich běžnou dostupnost a cenovou přijatelnost. Mimořádný důraz naproti tomu klade na technologii výroby, kterou považuje za základní kámen úspěšného čínského vaření.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čínská kuchyně na českém stole. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Čínská kuchyně na českém stole v seznamech
v Knihotéce | 1x |
v Chci si koupit | 1x |