Luštěninová kuchařka podobné
Petr Klíma
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny. Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Autor všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil - Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem. Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných "zelených bílkovin" (saláty a pomazánky - klíčené luštěniny - polévky - hlavní jídla - laskominy a sladká jídla).... celý text
Podobné knihy (6)
Luštěniny Lea FilipováDruhy a pěstování - Jídla z jednoho hrnce - Hlavní jídla a moučníky. více
Recepty zo strukovín kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Jedlá zo sóje, iných strukovín a obilnín Mária Hajková
Kuchárska knižka s receptami na spracovanie sóje, fazule a fazuľky, hrachu a hrášku, šošovice a obilnín. Prvé vydanie. více
Luštěniny + hrášek a fazolky Andrea Peková
Luštěniny patří mezi nejstarší pěstované rostliny a během lidské historie se staly důležitou potravinou. Jako potravina bohatá na vlákninu, bílkoviny a mnoho vitálních látek, a přitom chudá na energii, našly luštěniny sv... více
Luštěninová kuchařka Karina Havlů
Kniha nabízí 237 receptů na přípavu chutných pokrmů z luštěnin. V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, k... více
Luštěniny kolektiv autorů
Nová kuchařka Luštěniny z edice Apetit je plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světa. Jsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! ... více
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2017 | Zeleninová kuchařka - z farmy přímo na váš stůl |
2019 | Luštěninová kuchařka |
2021 | Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty |