Speciality české, moravské a slovenské kuchyně podobné
Jaroslava Havlíková , Antonín Nestával
Příručka přináší 10 předpisů na polévky a 69 na hlavní jídla bezmasá, masitá, z ryb, drůbeže a ze zvěřiny, připravená podle krajových zvyklostí.
Podobné knihy (3)
100 a 1 krajových jídel Antonín NestávalSoubor receptů krajových specialit z Čech, Moravy a Slovenska. více
Česká a slovenská kuchařka kolektiv autorů
Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se ... více
Tradiční česká a slovenská kuchařka Mária Hajková
Česká a slovenská gastronomie se může pyšnit velkým bohatstvím receptur národních, krajových i lokálních. Je třeba zdůraznit téměř encyklopedickou úplnost této knihy, jejíž receptová část obsahuje kromě tradičních jídel ... více