česká kuchyně

štítky

140 knih


Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila 2012, Roman Vaněk

Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečn... více


Velká kuchařka Čech a Moravy 2016, Roman Vaněk

Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. V této velkolepé publikaci se poprvé stává spoluautorkou Vaňkova manželka Jana, která na všech jeho předcho... více


Cesta z těsta - České pečení pro celý rok 2020, Petra Burianová

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem vešk... více




Kuchařka naší vesnice 1991, Milan Pohunek

Rozsáhlá kuchařka zabývající se polévkami, zavářky, omáčkami, masem, mlékem, vejci, moučníky a řadou jiných potravin. více


Domácí kuchařka 2016, Magdalena Dobromila Rettigová

M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pr... více


Velká domácí kuchařka 2016, Jarmila Mandžuková

Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na využití méně... více


Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety 2000, Čeněk Zíbrt

Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době tr... více


Česká kuchařka 1983, Juliana A. Fialová

Tradiční česká kuchařka - klasika národní kuchyně - navazující na na odkaz Marie Janků-Sandtnerové. Vyniká důsledností, úsporností a přehledností, s jakou jsou uspořádány stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitel... více


Regionální kuchařka 2013, Petra Pospěchová

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se... více


Téměř zapomenuté recepty 2021, Michaela Smolová

Autorka je sesbírala ze starých zápisníků babiček a ze zažloutlých kuchařských knih a upravila tak, abyste si je mohli upéct i dnes. Kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, kdykoliv si budete chtít nostalgicky zavzpomín... více


Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera 2015, kolektiv autorů

Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší rece... více


Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni 2012, Jana Vašáková

Kniha Jezte česky podporovaná Agrární komorou České republiky, nabízí svým čtenářům vyzkoušené tipy, jak používat zdravé lokální a sezónní suroviny v kuchyni, jak ušetří čas i peníze. Obsahuje staré české recepty babiček... více


Klasická česká kuchařka 2007, Marie Janků Sandtnerová

Bez populární "Sandtnerky", která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen č... více


Rychlé pokrmy 1984, Juliana A. Fialová

Příručka, určená k rychlé, časově nenáročné přípravě pokrmů, obsahuje jídelníčky, při jejichž sestavování brala autorka v úvahu hlavně využití sezónních potravin. V úvodních kapitolách seznamuje se základní úpravou jedno... více


Hrníčková kuchařka - první kroky v kuchyni 2013, Jaroslava Pechová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Kuchařka: Nejlepší recepty 2005, Alena Doležalová

Tato kniha přináší 2850 receptů pro přípravu nejrůznějších pokrmů-od předkrmů, studené kuchyně, přes polévky, speciality teplé kuchyně, až po moučníky, nápoje či rady pro konzervování. 3. vydání více


Kuchyně labužníka 1980, Juliana A. Fialová

Nespočet receptů pro labužníky od kuřecího masa až po zvěřinu, polévky, předkrmy, dezerty, přílohy, saláty apod. Doplněno barevnými fotografiemi. více


Ham a mňam 2000, Petr Novotný

Najlepšie chuťovky známeho labužníka. 185 receptov. více


Tradiční česká kuchyně 2007, Viktor Faktor

Knihu kuchařských předpisů typických českých pokrmů doplňují předměty, které sloužily ke stolování našich předků, zajímavosti o původu jídel ad. více


Tajné tipy našich babiček 2020, Helena Vrábková

Voňavé recepty, léčivé rady a laskavé vzpomínky. Svět klidu, pohody, lásky, kde se dobře vaří, nic nebolí a nikdo nespěchá. Kde ho najít? U babiček… Pro všechny, kdo hledají inspiraci pro jednodušší, zdravější a vědomě ... více