Cesta z těsta - České pečení pro celý rok přehled

Cesta z těsta - České pečení pro celý rok
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452331/cesta-z-testaL3P831-C4M-.jpg 5 73 73

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu české přírody! Jednotlivé kapitoly kopírují střídání ročních období a doplňují je ukázky tradičních řemesel. Chutně, česky, tradičně. Kuchařka sezónních receptů od vítězky populární pekařské soutěže.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta z těsta - České pečení pro celý rok. Přihlašte se a napište ho.

Hanina61
04.06.2024 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších kuchařek, co jsem kdy četla, ryze česká, dýchá z ní úcta k jídlu, k tradicím, návrat ke kořenům, láska k rodnému kraji. Moc milé je rozčlenění knihy do čtyř ročních období, krátké povídání ke každému receptu, ozvláštnění kapitolkami o rukodělném umění předků... a fotografie jsou opravdu nádherné. Mám ji vypůjčenou z knihovny, ale už jsem si ji objednala, abych ji měla ve své sbírce kuchařek. :-)

Nuny
25.12.2023 5 z 5

Je to absolutní čistota a návrat k našim předkům. Je určena především pro ty čtenáře, kteří to mají stejně. Ostatní v tom budou hledat jen pochyby.
Recepty jsou původní, podle našich babiček a to prostě zbožňuju.
Hned musím vyzkoušet několik koláčů a potěšit mé milované, tak jako Petra potěšila mě.

Noisette73
25.10.2022 5 z 5

Nádherná kuchařka, já zbožnuji pečení a mou největší stálicí jsou pusinky a ořechové zákusky, případně v létě ovocné koláče, takový zlatý čas jsou pro mě Vánoce, pečení cukroví je pro mě posvátný rituál, který ty naše Vánoce dělá tak krásnými.
Z této knihy dýchá pokora k těstu a úcta k té magii co se nám děje pod rukama a nazývá se pečení. Obrovské doporučení, jedna z nej kuchařek. :)

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020

Ocenění knihy (1)

2020 - Český bestseller (Kuchařky)

Kniha Cesta z těsta - České pečení pro celý rok v seznamech

kuchařky vaření pečení česká kuchyně

Petra Burianová
česká, 1977