Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni přehled
Jana Vašáková
Kniha Jezte česky podporovaná Agrární komorou České republiky, nabízí svým čtenářům vyzkoušené tipy, jak používat zdravé lokální a sezónní suroviny v kuchyni, jak ušetří čas i peníze. Obsahuje staré české recepty babiček a prababiček přizpůsobené současným potřebám a nutričním hodnotám. Nechybí ani zajímavosti, reportáže a speciály jako jsou např. Vánoce nebo Velikonoce. Knihu doprovází autentické fotografie jídel i přírody podle jednotlivých ročních období a naučné ilustrace.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni v seznamech
v Přečtených | 15x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Mé knihovně | 14x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 2x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Štítky knihy
česká kuchyněAutorovy další knížky
2012 | ![]() |
2014 | ![]() |
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
Kuchařka plná receptů na "poctivá", a přitom zdravá jídla z místních surovin, které rostou nebo jsou produkovány tady kolem, bez avokád, granátových jablek, makadamových ořechů a podobných dovážených blbostí, rozdělená podle ročních dob. Třeba v rámci "Podzimnění" se soustředí na mrkev, dýně, jablka, hrušky, křen, šípky, brambory, kapustu... ale také na kachny, pernatou zvěř a další... Následuje "Posvícení", "Zimnění", "Vánoce" a zase od jara dál. Kniha je hezky udělná , plná pěkných fotografií, a zajímavých krátkých pojednání o jednotlivých surovinách... Můžu jenom doporučit. :-)