Tradiční pečivo podobné
Milena Habustová , Jiřina Veselská
Publikace o tradičním lidovém pečení podrobně zachycuje rozmanitost tohoto „řemesla“ v celé jeho šířce. Popisuje původ, druhy i význam pečiva podle krajových odlišností, způsoby přípravy, suroviny včetně zajímavého koření, vybavení kuchyní a samozřejmě typy pečiva a návody k výrobě. Pokud vás tedy zajímá jak si doma upéct například tradiční hnětýnky, beleše, mrváně, trdelníky nebo pagáčky, pak vám bude právě tato kniha dobrým rádcem.117 černobílých obrázků, 36 barevných fotografií.... celý text
Podobné knihy (1)
Těstohrátky aneb Jihočeské lidové pečivo tradičně i netradičně Marcela MackováManuál tvarování lidového pečiva s nákresy a fotografiemi a přiloženým CD s video postupem těch nejkrásnějších ručních výtvorů jihočeských tvůrců (vánočky, ušaté a volarské koláče, pletené kynuté i smažené zvykoslovné pe... více