Těstohrátky aneb Jihočeské lidové pečivo tradičně i netradičně přehled
Marcela Macková
Manuál tvarování lidového pečiva s nákresy a fotografiemi a přiloženým CD s video postupem těch nejkrásnějších ručních výtvorů jihočeských tvůrců (vánočky, ušaté a volarské koláče, pletené kynuté i smažené zvykoslovné pečivo....). Obsah - kromě vlastních instruktážních kapitol - koresponduje se záměrem vydavatele: prezentovat jihočeské pečivo v historických souvislostech jeho dokumentace, v profilech nejvýznamnějších reperezentantů i ve významu tohoto společenského fenoménu ve chvílích všedních i svátečních obyvatel jihočeského regionu. 2. vydání (1. vydání publikace vyšlo jako neprodejný prezentační a metodický materiál Jihočeského muzea v Českých Budějovicích v prosinci roku 2015, za podpory grantu MK ČR).... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Těstohrátky aneb Jihočeské lidové pečivo tradičně i netradičně. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Těstohrátky aneb Jihočeské lidové pečivo tradičně i netradičně v seznamech
Velice příjemné "dýchnutí" kouzla starých časů a tradic...Spousta fotografií a nákresů, přiložené DVD je vítaným doplňkem. Knihu bych doporučila každému, koho zajímají tradice a láká pečení :)