1 těsto, 100 palačinek, lívanců a vaflí přehled
Christine France
Jeden recept - sto různých variant. Kuchařská kniha, podle níž připravíte rychle a snadno lákavé lívance se šlehačkou a jahodovou omáčkou pro nedělní vydatnou snídani, jogurtové vafle s meruňkami či kukuřičné s petrželkovým máslem k odpolední svačině nebo palačinky s banány a karamelovým krémem podávané jako dezert. V knize objevíte také recepty vyhovující zdravému životnímu stylu. Každý si prostě přijde na své, a přitom stačí zvládnout jeden jednoduchý postup.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2012 , Slovart (ČR)Originální název:
1 Batter, 100 Pancakes & Waffles, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 1 těsto, 100 palačinek, lívanců a vaflí. Přihlašte se a napište ho.
Receptů je tu opravdu mnoho. Nejrůznější způsoby jak si ochutit palačinku, nebo vafli. Průměr mezi těmito kuchařkami.
Kniha 1 těsto, 100 palačinek, lívanců a vaflí v seznamech
2012 | 1 těsto, 100 palačinek, lívanců a vaflí |
1999 | Velká encyklopedie čokolády |
2000 | Rady a tipy pro každou příležitost |
1998 | Rady a tipy pro kuchařky |
2003 | Grilování - letní pohoštění pro přátele a celou rodinu |
Kuchařka má podtitul: Podle jednoho základního receptu uděláte 100 palačinek, lívanců a vaflí.
V úvodu knihy je uvedeno základní těsto, velice jednoduché a se snadným postupem přípravy (ingredience jsou pouze tyto: hladká mouka, kypřící prášek, sůl, mléko, vejce a olej nebo máslo). Základní těsto z těchto 6 surovin se v receptech různě obměňuje a připravují se z něho pochoutky uvedené v názvu knihy. Nenáročné obměny nám umožní uvařit sladká i slaná jídla na mnoho variant.
Zapomeňte ale jen palačinky s jahodami a se šlehačkou, díky této kuchařce můžete i jako začátečník dělat palačinky i na méně běžný způsob než jsou jen známé palačinky s marmeládou, případně se špenátem.
Můžete si pochutnat například na palač.trubičkách s chřestem nebo sýrem, lososem, vafle s kachním masem a omáčkou, udělat brusinkové palačinky plněné broskvemi či jinými přílohami, zhotovit košíčky pro dětskou oslavu, udělat kukuřičné vafle nebo třeba zkusit zapečené palačinky s krůtím masem a rajčaty.
Recepty mají opravdu snadnou přípravu, která má pouze tři až šest kroků, popsanou v krátkých větách. Suroviny se dají běžně sehnat, nejsou tam žádné exotické mořské plody nebo v našich obchodech běžně nesehnatelná koření apod., jak bývá u mnohých kuchařek bohužel zvykem.
Má krásné fotografie na křídovém papíře, malý formát, s kterým se snadno manipuluje, s červenou stuhou na zavázání knihy, aby se nechtěně neotevírala a já jsem s půvabnou kuchařkou spokojená.