1492: Dobytí Granady přehled
Lukáš Zárybnický
Válka a intriky, boj o moc i víru...
Dobrodružné Literatura česká Historické romány
Vydáno: 2024 , Čti mi!Interpreti: Vojtěch Hamerský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 1492: Dobytí Granady. Přihlašte se a napište ho.
Kniha splnila mé očekávání, autor mi svou knihou, doplnil historická data Španělska 15. století, respektive o maurském emirátu Al-Andalusu, běžný život té doby, ale i politické a vojenské snahy křesťanské i arabské strany. Popsal historická místa a krásně je zapracoval do děje své knihy.
Kniha naplňuje svůj titul: dozvíme se o pádu a dobytí Granady a posledních letech emirátu. Řekla bych, že obsah sdělení je zde důležitější než literární forma, která mě úplně nenadchla a než jsem tomu úspornému stylu přišla na chuť, pár stránek to trvalo. K postavám se těžce buduje vztah, opravdu slouží spíše příběhu.
Kniha 1492: Dobytí Granady v seznamech
Španělsko 15. století Granada Isabela Kastilská, 1451-1504 Ferdinand II. Aragonský, 1452-1516 historické romány české romány Al-Andalus náboženské poměryAutorovy další knížky
2021 | Březový háj |
2023 | 1492: Dobytí Granady |
2024 | Vražda na Matterhornu |
Literární zážitek se nedostavil, ale z hlediska poznání historie velmi zajímavá kniha. Válka o Granadu, nazývaná současníky "guerra divina", boží válka, trvala jedenáct let. Tento konflikt předznamenal novou éru použití střelných zbraní a konec rytířů na koních. Vše ostatní už je napsáno v komentářích níže.