24 dní do Vánoc přehled

24 dní do Vánoc
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545161/bmid_24-dni-do-vanoc.jpg 5 90 90

Nina má dobře placené místo, skvělé kolegyně, a ještě se blíží povýšení. Její práce ji však nenaplňuje. Má perspektivní vztah se spolehlivým mužem, jenž ji má upřímně rád. Ona ho ale nemiluje. Čeká ji prodloužený víkend v Paříži, na který se však ani trochu netěší. A na dosah ruky má dokonalý byt, do nějž se netouží nastěhovat. Omylem vyslechnutý rozhovor neznámé dvojice ji přinutí přemýšlet nad vlastním životem. Vyděsí ji, když si uvědomí, že osoba, kterou je dnes, se jejímu dřívějšímu já už vůbec nepodobá, a rozhodne se to změnit. Do Vánoc zbývá dvacet čtyři dní a Nina začne dělat všechno pro to, aby byla na Štědrý den opět sama sebou – vytahuje ze skříně rodinné kostlivce, poslouchá své tajné touhy, přiznává bolavé pravdy, napravuje staré chyby a uskutečňuje svoje sny. I ty podivné. A jelikož je vánoční čas plný zázraků, do cesty se jí připlete přitažlivý muž, díky kterému se jí rozbuší srdce pokaždé, když se na něj podívá. Mohl by být tím nejkrásnějším vánočním dárkem, jaký kdy dostala… pokud bude dost odvážný na to, aby si ji zkrotil.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 24 dní do Vánoc. Přihlašte se a napište ho.

Eridani
12.12.2024 5 z 5

Keby si mal dnes zomrieť, čo by si vo svojom živote najviac ľutoval?“Táto otázka zasiahne Ninu počas toho, ako je svedkom nečakaných zásnub mladého páru. Hoci má prácu, priateľa a naplánovaný výlet do Paríža, uvedomí si, že nie je šťastná. V snahe nájsť samú seba si spíše zoznam 24 úloh, ktoré chce splniť do Vianoc. Na tejto dobrodružnej ceste, plnej smiechu, prekvapení a občasných prekážok, sa k nej pripojí nečakaný spoločník, šarmantný Dominik, ktorý do jej života prinesie nielen pomocnú ruku, ale aj iskru, ktorá jej ukáže, že šťastie je často ukryté na tých najneočakávanejších miestach.

Nina a Dominik ako pár fungujú na výbornú.Od samého začiatku je medzi nimi cítiť silnú chémiu. Ich vzťah je plný iskrenia,doberania si jeden druhého, ale aj úprimných momentov. Dialógy medzi nimi sú skutočne vydarené. Sú prirodzené, živé a plné humoru.Sú osviežením príbehu a dodávajú mu ľahkosť. Neraz som sa na nich smiala. Je zrejmé, že autorka si dala záležať na tom, aby každý ich rozhovor odzrkadľoval ich osobnosti. Dominikova šarmantná provokatívnosť a zdržanlivosť a Ninina odhodlaná a bláznivá osobnosť sa skvele dopĺňajú.Spolu zvládajú nielen humorné situácie, ale aj tie vážnejšie, čo z nich robí veľmi sympatický pár, ku ktorému si ľahko vytvoríte vzťah.

Pri čítaní som sa často pristihla, ako myslím na svojich najbližších, na to, aké dôležité je mať niekoho, kto stojí pri vás, nech sa deje čokoľvek. Táto kniha mi pripomenula, že hoci život nie je vždy dokonalý, práve vzťahy, ktoré budujeme s rodinou, s priateľmi alebo sami so sebou, nám pomáhajú nájsť pravé šťastie. Je to tiež príbeh o spoznávaní samej seba, o prijatí svojich chýb a o nachádzaní odvahy skúšať nové veci, aj keď sa môžu zdať šialené.

Táto kniha má v sebe všetko,čo od vianočného príbehu očakávam, a ešte aj niečo navyše. Dej je síce občas predvídateľný a niektoré úlohy na Nininej ceste sa zdajú až príliš dokonale zvládnuté, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadí.Pretože tento príbeh je oveľa, viac než len plnenie úloh. Nie je to len obyčajná vianočná romanca, je to oslava lásky, rodiny, nových začiatkov a toho,že tým najväčším darčekom, ktorý si môžeme dať, je odhodlanie nájsť svoje vlastné šťastie.

Local_Bunny
12.12.2024 5 z 5

Když mě Miška oslovila, jestli si přečtu i její druhou knihu, která je komedie s šílenou hlavní hrdinkou, řekla jsem si.. No proč ne! V poslední době jsem si rom-com dost oblíbila, je to nenáročné čtení, ale i tak se zde najde prostor pro něco složitějšího.
24 dní do Vánoc je přesně ta kniha, kterou potřebujete na dlouhé zimní večery. Navíc může dost dobře fungovat také jako knižní adventní kalendář, pokud tedy zvládnete číst jen kapitolu denně. Jedná se o autorčinu druhou knihu v českém překladu a za mě nemohla dopadnout lépe. Navíc ty detaily na obálce, kdy místo písmena o je baňka. Hrozně taky oceňuju zmínku o Marině z první knihy Zadrž dech. Kniha je plná kouzelné vánoční atmosféry, romantiky a momentů, které rozehřejí i to nejvíc grinchovské srdce.
Hlavní hrdinka Nina není spokojená se svým životem, který se ale může zdát naprosto dokonalý. Má skvělého přítele, čeká ji povýšení.. Zni to sice skvěle, ale uvědomí si, že po cestě za tím vším ztratila sama sebe a to nenechá jen tak. Připravte se tedy na zběsilou cestu za nalezením Ninina pravého já. Co by to ale bylo za romantickou komedii, kdyby během toho nepomáhal vysněný muž, což je v tomto případě Dominik. No a co vám budu, ten chlap je fakt dokonalý. On vlastně není popsaný jako nějaký ultramuž, ale to, jak se chová v určitých situací a vždy je tady, aby Ninu podpořil.
Celý ten nápad s úkoly na každý den byl vážně fajn a já se na začátku kapitoly vždy těšila, co přijde na řadu. Samozřejmě moje nejoblíbenější kapitola byla se Štědrákem. Právě při plnění úkolů se podíváme i na vážnější témata, jako třeba nemoc v rodině, dysfunkční vztahy a dokonce i potrat, takže pozor na citlivá témata. Celá kniha je ale psaná s neuvěřitelnou lehkostí a uvěřitelností, děj mi hrozně lehce plynul a já se ani na okamžik nenudila. Dialogy mě hrozně bavily, několikrát jsem se až smála nahlas, ale v knize se najde i hromada dojemných chvil.
Celá ta zápletka vám možná nepřijde nijak originální, ale mě hrozně bavilo to zpracování a fakt, že Dominik s Ninou si opravdu dají na čas a pořádně se poznají. Za mě to není jen obyčejná vánoční romance, ale příběh, který má hloubku a díky kterému možná začnete přemýšlet nad tím, co je v životě důležité.
Pokud hledáte knihu, která dokáže naladit na Vánoce a připomene, že láska a zázraky opravdu mohou existovat (i když třeba jen v knize), 24 dní do Vánoc je přesně to pravé.
za knihu děkuji autorce

alzbeta2843
07.12.2024 5 z 5

Veľmi pekný, veľmi vtipný, veľmi smuný a veľmi radostný príbeh. Všetky tieto emócie som mala pri čítaní knihy. V každej kapitole sa tieto veci spájaju a ja som sa miestami až tak smiala, že som sa musela držať, aby som na seba nepútala pozornosť. Niektoré tie prestrelky medzi hlavnými hrdinami boli naozaj trefné. V knihe sa vyskytuje milá a trochu šialená Nina, ktorá sa rozhodne, že bude žit život taký aký chce ona a nie taký aký po nej chcú ostatní. A tak sa rozhodne vytvoriť si svoj vlastný adventný plán plný, ktorý obsahuje výzvy, nesplnené priania, napravenie krívd ale i túžby. Niektoré výzvy boli naozaj úsmevne, iné boli veľmi bolestivé. Veľmi sa mi páčilo ako sa k nej pripojil i Dominik, ktorý ju držal pri zemi, ale zároveň ju nijako neobmedzoval, práve naopak.

Knihu si odteraz budem dávkovať každý rok :)

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Zhrniem to. My ženy sme jednoduché - chceme lásku, pozornosť, obdiv, nehu, vášeň, zbožňovanie, starostlivosť a niekedy svätý pokoj. Od mužov sa vyžaduje len správne určiť, kedy čo použiť. (24 dní do Vianoc)

,,Za dva dni si zažil dva moje emočne výbuchy. Ako to že ťa to neodradilo? Myslela som, že mužov takéto veci desia. ,, Som dobrodruh ako tá sliepka.

Nemusíme sa báť ľudí, ktorí vidia svet inak ako my.

Kniha 24 dní do Vánoc v seznamech

Michala Ries