24 dní do Vianoc přehled

24 dní do Vianoc
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551953/bmid_24-dni-do-vianoc.jpg 5 142 142

Nina má dobre platené miesto, skvelé kolegyne a čoskoro ju povýšia. Práca ju však vôbec nenapĺňa. Má perspektívny vzťah so spoľahlivým mužom, ktorý ju má úprimne rád. Ona ho však nemiluje. Čaká ju predĺžený víkend v Paríži, na ktorý sa ani trochu neteší. A na dosah ruky má dokonalý byt, do ktorého sa netúži nasťahovať.Nechtiac vypočutý rozhovor neznámej dvojice ju prinúti premýšľať nad vlastným životom. Vydesí ju, keď si uvedomí, že osoba, ktorou je dnes, sa na jej niekdajšie ja vlastne ani nepodobá, a rozhodne sa to zmeniť.Do Vianoc zostáva dvadsaťštyri dní a Nina začne robiť všetko pre to, aby bola na Štedrý deň opäť sama sebou – vyťahuje zo skrine rodinných kostlivcov, plní si tajné túžby, priznáva boľavé pravdy, napráva staré chyby a uskutočňuje svoje sny. Aj tie pochabé.A keďže vianočný čas je plný zázrakov, do cesty sa jej pripletie príťažlivý cudzinec, ktorý jej rozbúcha srdce, vždy keď sa naňho pozrie. Mohol by byť tým najkrajším vianočným darčekom, aký kedy dostala… ak bude dosť odvážny, aby si ju skrotil.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: audiokniha , Publixing

24 dní do Vianoc, 2022

Interpreti: Alexandra Lukáčová , Otto Culka

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 24 dní do Vianoc. Přihlašte se a napište ho.

Cteme_s_Terkou
včera 2.5 z 5

Dnes se podíváme na knihu 24 dní do Vianoc od slovenské autorky, Michaly Riez, která nedávno vyšla i v audio podobě pro případ, že místo namáhání očí raději posloucháte.
Nicméně, děkuji holkám, se kterými jsme tuto knihu v rámci společného čtení prošly. Moc jsem si to s vámi užila a ráda si to zase někdy zopakuji, i když s nějakou jinou knihou, nebo zase za rok u té stejné.

Tato kniha byla poněkud speciální. Nejen, že byl její obsah vánoční, což by bylo pochopitelné, ale dokonce byla pojata velmi speciálně. Na každý den totiž byla určena jedna kapitola, tudíž máte od 30. 11. co číst. A to až do 23. 12. Nemusíte tuto knihu tak číst na Vánoce a zároveň si čekání na advent začnete o den dříve, což se vyplatí.
Tato kniha byla příjemným společníkem při čekání na Vánoce. Zároveň bylo super, že do ní autorka zapojila jak vtipné, tak důležité výzvy, takže se čtenář pobavil, ale hlavní hrdinka zároveň prošla poměrně velkou změnou na to, že se jednalo o pouhých 24 dní jejího života.
Nicméně… Ačkoli jsem postavu Dominika měla samu o sobě ráda, připadalo mi až malinko nepřirozené, jak ochotně do všeho s Ninou jde a vůbec nepřemýšlí nad důsledky, což by asi většina lidí udělala, kdyby po nich někdo, koho znají sotva pár dní chtěl, aby udělali kolikrát i něco, co se řadí pod pojem nelegální. Jinak jsem ale vztah mezi nimi měla ráda a připadal mi poměrně uvěřitelný.
Zároveň bylo hezké, jak autorka ukázala, že každý může změnit to, co se mu v jeho životě nelíbí a mnohdy stačí jen jedno rozhodnutí, které není potřeba tak dlouho odkládat.

Doporučila bych tedy tuto knihu?
Ano.
A komu?
Všem, kteří mají rádi vánoční kalendáře, knihy od M. Riez, odvážné hlavní hrdinky, romantiku, vánoce, psy a knihy, které vás nechají oddechnout, ale zároveň vám i něco umí předat, protože přesně tohle tahle kniha je.

Ludmila91
10.01.2025 5 z 5

Nádherný vánoční příběh

Slůník
04.01.2025 5 z 5

Hrdinka, která se dokáže těšit z vánoční nálady i v nákupáku a raduje se ze všech klasických vánočních klišé tak půvabně a neodolatelně, byla přesně tím, co jsem aktuálně potřebovala.

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Zhrniem to. My ženy sme jednoduché - chceme lásku, pozornosť, obdiv, nehu, vášeň, zbožňovanie, starostlivosť a niekedy svätý pokoj. Od mužov sa vyžaduje len správne určiť, kedy čo použiť. (24 dní do Vianoc)

,,Za dva dni si zažil dva moje emočne výbuchy. Ako to že ťa to neodradilo? Myslela som, že mužov takéto veci desia. ,, Som dobrodruh ako tá sliepka.

Nemusíme sa báť ľudí, ktorí vidia svet inak ako my.

Kniha 24 dní do Vianoc v seznamech

v Mé knihovně162x