Polibek přehled
Ed McBain
Dva vražedné útoky přežila manželka milionáře Martina Bowlese. Nejprve se ji neznámý dobrodinec pokusil srazit pod přijíždějící vlak metra a zanedlouho poté se ji kdosi vytrvale snažil přejet autem. Jednal vrah na vlastní pěst, nebo ho kdosi instruoval a dobře mu zaplatil? Když však detektivové z 87. revíru najdou pronásledovatele, kterého paní Bowlesová identifikovala, mrtvého, situace se komplikuje. Náhle není jasné, kdo je vrah a kdo měl být obětí. Na koho vlastně čekal zabiják před vypáčeným trezorem v ložnici manželů Bowlesových? Steve Carella má nejen plnou hlavu profesionálních starostí, ale prožívá i osobní tragédii během soudu s vrahem svého otce.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1994 , Český spisovatelOriginální název:
Kiss, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibek. Přihlašte se a napište ho.
„Dobrá! Číselná kombinace?“
„Moje narozeniny,“ řekl Bowles. „23.září.“
„Tak vy jste Panna, co? Není divu, že nikomu nevěříte!“
(tohle mě pobavilo, jsem také Panna)
Netradiční a složitý případ 87.revíru. Obvykle se začíná mrtvolou a na konci detektivové odhalí pachatele. Tentokrát to začne pokusem o vraždu a pachatel je rychle identifikován. Pak se situace začne komplikovat, příběh se stává nepřehledným a napínavým. Druhou linií je přímý přenos ze soudní síně, kde se porota snaží odhalit pravdu v případě zavražděného Carellova otce. Obhájce nespravedlivě obžalovaných Perry Mason není v tomto případě přizván.
Opět dvě dějové linky, obě dobré. Akorát jsem rozmrzelý z amerického soudního systému: stačí hrát divadlo na porotu, které pak může rozhodnout jak chce, bez ohledu na důkazy.
Kniha Polibek v seznamech
Jednu hvězdičku dolů za ten konec i když to nebyla vina detektivů.
Velmi uspokojivé.