Provokatér přehled

Provokatér
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85549/provokater-85549.jpg 4 124 124

87. revír série

< 12. díl >

Ve vzduchu vedle jara není zdánlivě nic, co by vyžadovalo soustředěné úsilí všech detektivů 87. revíru. A tak Bert Kling vyšetřuje běžné přepadení krásné mladé ženy a Meyer Meyer řeší telefonické vydírání jednoho z místních obchodníků. Nejzávažnější případ této polomrtvé sezóny má na bedrech Steve Carella: mrtvolu bez svršků a bez peněz, zato s výmluvným jménem John Smith v nedalekém podřadném hotelu. Tak to dopadá, když levá ruka neví, co dělá pravá. Situaci bleskurychle ovládne Hluchý, obávaný a stále unikající protivník, který si pro své rejdy oblíbil právě 87. revír, neboť v jeho kriminalistech vidí rovnocenné protihráče. Ti teď ale zaváhali, a než se jim podaří pospojovat jednotlivé případy, na kterých nezávisle pracovali, a zjistit, že všechny se slévají do jediného plánu, za kterým stojí právě Hluchý, je už téměř pozdě. Mrtvý z hotelu zůstává stále anonymním Johnem Smithem, ale už se s ním spojuje i nález výbušnin a také plán na vyloupení kterési banky ve městě. Vyděrač nehrozil jen jednomu místnímu obchodníkovi smrtí, pokud nevyklidí svůj krámek. Podobně je na tom čtyřicet dalších – a poblíž obchodů všech z nich se nalézá banka. Nastává závod s časem, ve kterém má Hluchý výhodu náskoku, bezohlednosti a také znalosti slabin protivníků.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Heckler , 1960


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Provokatér. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Kory98
16.06.2024 5 z 5

Nějak jsem zapomněla, že tento díl mám v trilogii "o hluchém" a půjčila jsem si ho znovu v knihovně. Ale, jak už jsem zde psala, tato trilogie je od Eda McBaina moje srdeční, takže jsem ji samozřejmě před vrácením musela znovu přečíst. Mám ráda celou partu detektivů ze 87. revíru, ale čím dál více oceňuji autorův popis města nebo například ročních období, ta jeho přirovnání.. Prostě paráda.

Česneksmedem
08.03.2024 4 z 5

Dvanáctá publikovaná kniha o 87. revíru je celkem průměrná detektivka. Žádná extra zamotaná zápletka, jen špatná komunikace to poněkud komplikuje. A komplikuje to hlavně chytrouš Hluchý.
Ocenit ale musím lehce sarkastický humor, který příběh rozhodně pozdvihuje.


Johny_H.
24.08.2023 5 z 5

Klasická kriminálka asi ne, ale za to je to moc povedený akční thriller kde nevíte jak to dopadne až do konce. Zkrátka parádní práce a sedne mi více tento styl od autora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Provokatér v seznamech

v Přečtených183x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených8x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Evan Hunter (p)
americká, 1926 - 2005
2014  76%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  83%Brokovnice
2007  83%Postrach