Provokatér / Poldové / Není hluchý jako hluchý přehled

Provokatér / Poldové / Není hluchý jako hluchý
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35834/bmid_provokater-poldove-neni-hluchy-jako-7za-35834.png 5 161 161

87. revír série

Provokatér, Poldové, Není hluchý jako hluchý. 3 příběhy z 87. revíru. Postavu zdánlivě nepolapitelného zločince Hluchého představil Ed McBain celkem třikrát. Stalo se tak v době, kdy jím smyšlené zločiny a bezmocná neohrabanost policie nápadně připomínaly skutečnost: americká veřejnost byla traumatizována atentáty na vysoce postavené státní úředníky a politiky a popularita policie se pohybovala hluboko pod bodem mrazu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art

The Heckler / Fuzz / Let's Hear It for the Deaf Man, 1968

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Provokatér / Poldové / Není hluchý jako hluchý. Přihlašte se a napište ho.

heavy66
25.10.2024 5 z 5

Každý nový příběh 87.revíru byl pro mě svátek. A tři najednou v jedné knize, ó to byly rovnou Vánoce! První tři střety 87.revíru s Hluchounem patří mezi nejlepší detektivní romány, ačkoliv ve všech třech se podaří zločinci uprchnout. Nikdy mě neomrzí otevřít je na libovolné stránce a ponořit se do napínavého děje!

Pavlaj
11.10.2024 5 z 5

Ač čtu detektivky málo, tohle je stará dobrá klasika, která nezklame. Nádherný jazyk, vtip, satira, černý humor, chytré zápletky a fantastické dialogy. A série s Hluchým patří k nejlepšímu, co Ed McBain napsal.

Mája777
24.08.2024 5 z 5

Tahle kniha se mi hodila do výzvy. A nelituji. Stará dobrá klasika. Bez hromad mrtvých a litrů krve to také jde. Skvělé a vtipné dialogy tomu dávají šmrnc a krásné popisy města, ač smyšleného, je přidaná hodnota.
Jsem zvědavá, zda se ještě objeví ,,hluchý.
Jak jsem psala už u minulého dílu, teď opravdu začnu od začátku :).
(24. 8. 24 - 18 786 - 42)

Ten duben vešel jako dáma. … Připomínal líbeznou krásku, která vkročila do velkoměsta s dokořán otevřenýma očima nevinné dívky, a člověk měl chuť sevřít ji do náruče, poněvadž mu připadala opuštěná a vyděšená v tom geometrickém bludišti neznámých lidí, postrašená ulicemi a budovami, jak po něm tak plaše pokukovala bledě šedýma očima dámy, která se – kde se vzala tu se vzala – vynořila ze studeného březnového marastu. … Z Grover Parku přešla přes avenue půvabným krokem dámy pádící přes pole v žlutém taftu a vstoupila do služebny v oblaku vtíravého parfému a ve svých šustivých spodničkách tak, že všem přítomným mužům zamotala hlavu. (Provokatér)

Kniha Provokatér / Poldové / Není hluchý jako hluchý v seznamech

detektivky 3x