Sekera přehled
Ed McBain
Sekera patří v rozsáhlém díle Eda Mc Baina k nejzdařilejším románům už proto, že nespadá do autorova nejplodnějšího a kvalitativně nejvyrovnanějšího období. Jeho policejní revír žil v polovině 60. let už natolik dlouho, aby jeho duchovní otec stačil do detailu propracovat všechny jeho aktéry i prvky policejní práce. Sekera je zkrátka klasika na druhou – v kriminálním žánru, i v kontextu jednoho z jeho velmistrů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1982 , Naše vojskoOriginální název:
Axe, 1963
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sekera. Přihlašte se a napište ho.
Hrozná nuda. Celé mi to přišlo strašně o ničem, zbytečně dlouhé, otravné, slepé linky a neuvěřitelné postavy. Tiše jsem doufal, že to není ten "McBain", ale zjevně byl. Dávám dvě hvězdičky, protože asi za úplný odpad to nepovažuju, ale doporučit to teda fakt nechci.
Po mnoha letech jsem se vrátil k McBainovi. A Sekera je vynikající oddechovka v duchu ranných příběhů z 87. revíru. Žádné Evan Hunterovské moralizování, žádné psychologické sondy, žádná morální dilemata. Prosté vyšetřování prostého zločinu s rozumným počtem rozumně krátkých slepých uliček - skvělá nekomplikovaná zábava.
Knižní novinky (49. týden)
01.12.2019
Kniha Sekera v seznamech
Sekeru už jsem si moc nepamatoval. O to víc jsem si čtení užil. Skvělá detektivka. A motiv šílený.
Nanejvýš uspokojivé.